Európske atrakcie

Turisti rozhodovali o top atrakciách Nemecka: O víťazovi ste možno nikdy nepočuli

Miniatur Wunderland Hamburg
2021-12-02 06:30:00

Nemecko ponúka obrovské množstvo turistických atrakcií, za ktorými jazdia ľudia z celého sveta. Vybrať tú najzaujímavejšiu je takmer nemožné, Nemecký národný turistický úrad preto zorganizoval anketu, do ktorej sa zapojilo vyše 14 tisíc cudzincov. Tí hlasovali o tom, ktorá sa im páči najviac a výsledkom je stovka top atrakcií v krajine. My vám predstavujeme najlepšiu desiatku. viac »

Hrad Tintagel – nádherné miesto, kde sa vraj narodil kráľ Artuš

Tintagel
2021-10-29 00:01:00

Cornwall patrí k najnavštevovanejším krajom v Anglicku. Medzi jeho hlavné atrakcie patrí aj hrad Tintagel. Táto šarmantne pôsobiaca zrúcanina sa preslávila aj tým, že sa tam podľa niektorých zdrojov narodil legendárny kráľ Artuš. viac »

Živé ohne a rozprávkový vodopád: Spoznajte menej známe atrakcie v Rumunsku

Sibiu
2021-10-28 12:00:00

Rumunsko je známe najmä vďaka Transylvánii a Bukurešti, turistom však toho ponúka omnoho viac. O niektorých atrakciách ale nevedia ani domáci... viac »

OBRAZOM Víťazný oblúk v Paríži zabalili do látky ako poctu umelcovi Christovi

Zahalený Víťazný oblúk v
2021-09-25 12:00:00

Víťazný oblúk v Paríži zahalili do striebristo-modrej trblietavej látky a previazali červeným lanom v rámci projektu s názvom "L'Arc de Triomphe, Wrapped". Autorom projektu je Christo, zosnulý americký umelec bulharského pôvodu, ktorý sa preslávil "balením" známych stavieb. viac »

Medzi nebom a zemou: Santuario Madonna della Corona patrí k najfascinujúcejším stavbám Európy

Santuario Madonna della Corona
2021-09-06 11:50:00

Svätyne doslova prilepené o skalu v obrovskej výške sú skôr doménou vzdialenejších krajín, jednu takú však môžete poľahky navštíviť aj vy. Nachádza sa totiž neďaleko talianskeho jazera Lago di Garda a hoci na prvý podľa vyzerá nedostupne, opak je pravdou. viac »

Dovolenka na Cypre: 7 najzaujímavejších fakultatívnych výletov

Dovolenka na Cypre: 7
2021-08-20 00:00:00

Cyprus spája to najlepšie z tureckej a gréckej kultúry. Domáci obyvatelia sú pohostinní, majú vynikajúcu gastronómiu, ich pláže patria k najčistejším a ešte k tomu sú na ostrove viaceré zaujímavé pamiatky. Dovolenka v týchto končinách je vysnívanou métou mnohých cestovateľov. Preto ani na chvíľku neváhajte, zabookujte si pobyt a pozrite sa aj na zaujímavú ponuku fakultatívnych zájazdov. viac »

Údolie Lauterbrunnen – najkrajšia časť švajčiarskych Álp

Lauterbrunnen
2021-08-13 11:50:00

Švajčiarsko pokladajú cestovatelia za krajinu snov nielen kvôli ich krásnym historickým mestám, ale najmä pre tunajšiu prírodu. Najkrajšia časť sa nachádza okolo obce Lauterbrunnen, ktorá je zasadená do malebného horského prostredia. Vďaka tomu je ideálnym základným táborom na vyrážanie na túry a spoznávanie celého regiónu. viac »

Villa Pisani – dóžov palác na skok od Benátok ukrýva obrovské bludisko aj záchod Napoleona

Villa Pisani
2021-08-06 07:00:00

V regióne Benátsko (Veneto) na severe Talianska mieri drvivá väčšina turistov len do svetoznámej metropoly na vode. Je to však obrovská škoda, aj okolie Benátok ponúka množstvo zaujímavostí. Jednou z nich aj Villa Pisani, kde býval benátsky dóža, Napoleon Bonaparte ba aj Hitler s Mussolinim. viac »

Chorvátsko neponúka len nádherné pláže: Týchto 7 miest vás absolútne očarí

Vrbnik
2021-07-30 08:01:00

Chválite sa tým, že ste precestovali celé Chorvátsko a dokonale poznáte jeho zákutia? Možno vás aj tak prekvapíme, niektoré tajné perly totiž poznajú len skutoční fajnšmekri. Dajte si preto záväzok, že sa pri tohtoročnej dovolenke budete pozerať na obľúbenú slovenskú destináciu úplne inak a všimnete si aj tieto zaujímavosti. viac »

Kúsok európskeho Karibiku a ďalšie skvosty: Spoznajte 7 skrytých tromfov Škótska

Jaskyňa Smoo
2021-07-19 12:00:00

Niet cestovateľa, ktorý by sa nezamiloval do Škótska. I keď zbožňujete južanský temperament a pestrú architektúru, aj tak si v tejto krajine nájdete pár miest, ktoré vás chytia za srdce. Popri známych lokalitách sú tam ešte stále aj niektoré dobre ukryté poklady, ktoré sa až prekvapivo rýchlo stanú vašimi novými obľúbencami. viac »


Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa