Európske atrakcie

Dokonalá romantika: Obľúbené Plitvické jazerá pokryl sneh a ľad

Dokonalá romantika: Obľúbené Plitvické
2021-01-27 12:00:00

Okrem mora sú najväčším tromfom chorvátskeho turizmu Plitvické jazerá v horskom pásme Mala Kapela. Ich sústavu tvorí 16 rôzne veľkých kaskádovitých jazier a medzi nimi väčšie či menšie vodopády. Ich návštevu si obvykle spájame s letným obdobím, rovnako čarovné sú však aj v ostatných častiach roka. viac »

Najlepšie výlety z Ríma: Spojte návštevu talianskej metropoly s ďalšími skvelými zážitkami

Civita di Bagnoregio
2021-01-20 12:00:00

Na dovolenke v Taliansku sa nikdy neviažte iba k jednému mestu, ktoré by ste chceli navštíviť. V každej lokalite sa nachádza množstvo nádherných zaujímavostí, ktoré by ste mali istotne vidieť na vlastné oči. Z Ríma môžete zájsť na výlety po blízkych pútavých pamiatkach, ale pomocou vlakových tour sa môžete vybrať aj do vzdialenejších miest v tejto krajine. viac »

Unikát v Turecku - hrad Ortahisar bol vytesaný do skaly

Unikát v Turecku -
2021-01-12 12:03:00

Kapadócia nepochybne patrí medzi najväčšie turistické lákadlá v Turecku. Jednou z jej pých je mestečko Ortahisar, ktorého ústredným bodom je hrad vytesaný do vysokej skaly uprostred tejto nádhernej oblasti. Vzácne historické mesto pripravilo pre dovolenkárov aj ďalšie zaujímavé prekvapenia. viac »

Ochrid – najväčší klenot Macedónska

Macedónsko
2020-11-26 12:00:00

Každá z destinácií má svoju povinnú zastávku, ktorú by ste pri jej návšteve nemali vynechať. V Macedónsku je takýmto klenotom Ochridské jazero a mesto Ochrid. Ide o historicky veľmi cenný región, ktorý je navyše obklopený nádhernou prírodou. Teraz vám prezradíme sedem dôvodov, prečo by ste sa tam mali vybrať už na najbližšiu dovolenku. viac »

Len pre odvážnych: V Portugalsku otvoria najdlhší visutý most pre chodcov na svete

Most 516 Arouca
2020-10-26 08:01:00

Doteraz sa adrenalínové superlatívy spájali najmä s Čínou, teraz má však najväčší tromf v rukách Európa. V Portugalsku totiž postavili visutý most pre peších, ktorý je so svojimi 516 metrami najdlhším na svete. Otvoriť ho majú do konca mesiaca. viac »

Kúsok Británie na juhu Španielska: Gibraltár si zamiloval aj John Lennon a Yoko Ono

Gibraltár
2020-10-19 12:00:00

Nachádza sa na juhu Európy a predsa vám prináša kúsok anglickej atmosféry, keďže Gibraltár je súčasťou Commonwealthu. Či to sú červené telefónne búdky, tradície alebo typický britský humor, nájdete tam z každého niečo. No potom sa presuniete o kúsok ďalej a už si užívate uvoľnenú španielsku atmosféru. Táto malá krajina vám jednoducho prinesie toľko zaujímavostí, koľko iné, oveľa väčšie krajiny. viac »

Kláštory Meteora – extrémne ďaleko od ľudí, o to bližšie k Bohu

Meteora
2020-09-23 12:00:00

Pre dovolenku v Grécku si najčastejšie volíme ostrovy, ktoré ponúkajú vynikajúce služby a krásne čisté pláže. Lenže ak chcete zažiť pravú históriu a kultúru tejto krajiny, mali by ste zostať na pevnine. Vyberte sa napríklad do Atén, Téb či Meteory. Túto oblasť osídlili pravoslávni mnísi už v 11. storočí, pretože chceli nájsť miesto ďaleko od civilizácie, kde by sa venovali iba rozjímaniu a modleniu. viac »

Lisabon je nádherný, naplánujte si však aj výlety z portugalskej metropoly

Lisabon je nádherný, naplánujte
2020-09-03 12:00:00

Lisabon musíte milovať. Jeho pestrá architektúra, jedinečná atmosféra a zaujímavé pamiatky vás opantajú natoľko, že sa vám odtiaľ nechce pohnúť nikde ďalej. No prekonajte tento pocit a poďte sa pozrieť aj do iných rovnako krásnych častí obľúbeného Portugalska. viac »

Aj Chorvátsko dokáže prekvapiť: Toto sú jeho skryté poklady

Komiža na ostrove Vis
2020-08-13 00:00:00

Čím častejšie sa vyberiete na dovolenku do Chorvátska, tým viac vás dokáže prekvapiť. Keď si už myslíte, že vám nedokáže odhaliť ďalšiu krásu, ktorá by stála za jeho opätovnú návštevu, zrazu vytiahne nový tromf, ktorým vás prehovorí na pokračovanie vašej letnej lásky. Možno si tento úspech na svoje konto pripíšu aj tieto skryté poklady. viac »

Zabudnite na vychytené destinácie: Týchto 7 unikátnych miest Portugalci milujú

Zabudnite na vychytené destinácie:
2020-08-01 00:00:00

Milovníci Portugalska už istotne navštívili všetky jeho hlavné zaujímavosti ako Lisabon, Porto, Madeiru alebo Sintru. No stavíme sa, že aspoň niektoré z týchto utajovaných pokladov budú pre vás veľkou neznámou. Často sú dobre ukryté pred davmi turistov a ponúkajú vám dostatočne pokojnú atmosféru na to, aby ste si vychutnali všetky dôvody, prečo aj domáci milujú tieto unikátne miesta. viac »


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa