Európske atrakcie

V Taliansku otvorili najvyšší visutý most pre peších v Európe, chodci musia byť istení!

2024-04-04 17:00:00 |

V talianskom regióne Umbria pred Veľkou nocou otvorili najvyšší visutý most pre peších v Európe, ktorý vedie 175 metrov nad najhlbším miestom údolia. TASR informuje podľa webov CNN a Corriere della Sera.

Viac článkov

Zabudnite na vychytené destinácie: Týchto 7 unikátnych miest Portugalci milujú

Zabudnite na vychytené destinácie:
2020-08-01 00:00:00

Milovníci Portugalska už istotne navštívili všetky jeho hlavné zaujímavosti ako Lisabon, Porto, Madeiru alebo Sintru. No stavíme sa, že aspoň niektoré z týchto utajovaných pokladov budú pre vás veľkou neznámou. Často sú dobre ukryté pred davmi turistov a ponúkajú vám dostatočne pokojnú atmosféru na to, aby ste si vychutnali všetky dôvody, prečo aj domáci milujú tieto unikátne miesta. viac »

Zabudnite na pláže: Toto je skutočných 7 prírodných divov Grécka

Zabudnite na pláže: Toto
2020-07-02 00:00:00

Grécko má nepochybne pútavú históriu, ale počas vašej dovolenky by ste sa nemali zameriavať iba na ňu. Snažte sa naplánovať aj návštevu prírodných zaujímavostí. Nádherné pláže, pohoria s úžasnými výhľadmi, chránené prírodné parky, ale aj krásne vodopády zvyknú domáci označovať za zázraky ich malebnej krajiny. viac »

Letné radovánky a nekončiaca zábava – tie najlepšie zábavné parky v Európe

Europa Park
2020-06-30 12:00:00

Užívatelia Tripadvisoru si zvolili tie najlepšie zábavné parky v Európe za rok 2019. Pokiaľ máte dosť všetkých starostí a stresov a chceli by ste sa na chvíľku vrátiť do bláznivého sveta zábavy, potom zbystrite pozornosť. Tieto areály plné letných radovánok sú tie najlepšie, ktoré môžete navštíviť podľa prísnych kritikov užívateľov známej platformy. viac »

Isle of Man - nádherný ostrov prírodných krás aj pamiatok

Isle od Man
2020-06-27 00:00:00

Medzi Anglickom a Severným Írskom sa nachádza ostrov Man. Ten sa vyvíjal pod vplyvom keltskej kultúry, čo na ňom zanechalo hneď niekoľko zaujímavých pamiatok. Okrem toho láka turistov aj na krásne prírodné oblasti, ktoré vám na malom území ukážu to najlepšie z Británie. Na ostrov sa dostanete buď lodnou dopravou z týchto dvoch krajín, alebo letecky s malými miestnymi aerolíniami, či prostredníctvom jedno- a dvojdňových tour. viac »

Toskánska dedina duchov: Po polstoročí pod vodou sprístupnia stredoveké pamiatky opäť turistom

Zatopená dedina Fabbriche di
2020-06-08 12:00:00

Toskánska dedina Fabbriche di Careggine bola založená v 13. storočí kováčmi z Brescie. K jej najzaujímavejším pamiatkam patrí románsky kostol San Teodoro, cintorín a trojklenbový most. Tie však bežne vidia len potápači, obec je totiž už vyše polstoročia zatopená. viac »

Grécko, ako ho nepoznáte: 7 tajných pokladov krajiny bájnych bohov

Cythera
2020-05-26 12:00:00

Láska ku Grécku nikdy nemôže omrzieť. Každý z ostrovov je trochu iný, a tak je stále mnoho dôvodov vracať sa sem. Medzi najnavštevovanejšie miesta patria najmä antické pamiatky, okrem nich ale ukrýva táto krajina sedem ďalších pokladov, ktorých krásu vám dnes odhalíme. viac »

Sídlo rodiny Ceauşescu: Jarný palác odhaľuje tajomstvá jedného z najhorších diktátorov v dejinách

Rezidencia Ceausescu
2020-05-18 00:00:00

Keby steny vedeli rozprávať, Jarný palác v Bukurešti by zrejme spôsobil potoky sĺz. V rokoch 1965 až 1989 bol totiž súkromnou rezidenciou rumunského diktátora Nicolae Ceauşescu a jeho rodiny. viac »

Tivoli - zábavný park, ktorý inšpiroval Andersena aj Disneyho

Zábavný park Tivoli
2020-05-10 12:00:00

Zábavný park Tivoli v dánskom hlavnom meste Kodaň, ktorý svojho času inšpiroval na vytvorenie obdobných atrakcií aj Walta Disneyho, od 11. mája opäť otvorí svoje brány pre verejnosť. Park tak začne svoju letnú sezónu, ktorej začiatok pôvodne plánoval na 16. apríla, no pre opatrenia súvisiace s pandémiou koronavírusu ho musel odložiť, informuje agentúra AP. viac »

Tajuplný podzemný svet: 7 najkrajších jaskýň v strednej Európe

Jaskyňa Punkevní, Česko
2020-04-29 00:00:00

Pre strednú časť Európy je charakteristický väčší počet jaskýň. Tie sú príznačné aj pre Slovensko, keďže sa v každom kraji nachádza hneď niekoľko takýchto prírodných zaujímavostí. Viaceré z nich sú prístupné pre turistov, niektoré sú kratšie, ale s väčšími vstupnými miestnosťami, takže sa tam môžete vybrať aj na vlastnú päsť. Vždy je to nádherný zážitok, ktorý vám dovolí nazrieť do úplne iného sveta plného tajomstiev. viac »

Zlé dvojča Pompejí: Staroveké mesto nerestí pohltila voda

Baiae
2020-04-28 08:30:00

Staroveké rímske mesto Baiae sa rozkladalo na severozápadnom pobreží Neapolského zálivu. V dobe svojho najväčšieho rozmachu bolo považované za módne stredisko preslávené svojimi hedonistickými zábavami a s tým súvisiacimi škandálmi. Luxusné domy, ktoré si tu vtedajší boháči postavili, môžu dnes návštevníci obdivovať v jednom z mála podvodných archeologických parkov na svete. viac »


Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa