Európske atrakcie

Dvojtýždňové pobaltské dobrodružstvo: 4. Estónsko - malý brat Škandinávie

Tallinn  - Radničné
2019-09-21 00:00:01

Napriek tomu, že Estónsko oficiálne patrí medzi krajiny Pobaltia, Estónci sa radi vidia ako súčasť severskej rodiny. Či už sa s touto myšlienkou stotožňujete alebo nie, škandinávsky pocit a snahu zapadnúť im rozhodne nemožno uprieť. Estónsko je krajina s očarujúcou prírodou, prívetivými ľuďmi, zaujímavou históriou a čo je dôležité - nie je prepchatá turistami. A tu už sú naše odporúčania na miesta, ktoré sme navštívili počas 2-týždňového pobaltského autotripu. viac »

Hrad Glamis – strašidelné miesto, kde Alžbeta II. strávila detstvo

Hrad Glamis
2019-09-16 12:00:00

Škótske hrady dokážu už na prvý pohľad upútať svojou drsnou krásou. Ukrývajú v sebe veľký kus tajomnej histórie, ktorá neprestáva nikdy prekvapovať. Popri iných známych konkurentoch v ničom nezaostáva ani Glamis. Magické miesto, s ktorým sa spája množstvo strašidelných historiek, bolo kedysi domovom kráľovnej Alžbety II. a aj v súčasnosti predstavuje pýchu anglickej monarchie. viac »

Dvojtýždňové pobaltské dobrodružstvo: 3. Do Lotyšska za morom

Dvojtýždňové pobaltské dobrodružstvo: 3.
2019-09-14 00:00:01

Po návšteve Kaliningradskej oblasti a Litvy sme sa pustili do odhaľovania krás ďalšej pobaltskej krajiny. Či už budete chcieť objavovať čisté morské pobrežia a pláže, stredoveké hrady či bohaté lesy, Lotyšsko vám vie ponúknuť všetko v jednom. Táto turistami málo navštevovaná krajina však možno už od jesene začne vítať viac návštevníkov, nakoľko Laudamotion spúšťa novú linku z Viedne do Rigy. A kam sa oplatí zavítať? viac »

Dvojtýždňové pobaltské dobrodružstvo: 2. Folklór a báje Litvy

Trakai
2019-09-07 00:00:01

Minulý týždeň sme vám priniesli dovolenkové tipy v Kaliningradskej oblasti. Dnes sa z Ruska presunieme do jednej z krajín bývalého Sovietskeho zväzu. Susedná Litva a jej pobaltskí bratia patria medzi najmenej navštevované krajiny Európy. Avšak tí, ktorí sa sem už stihli zatúlať, pochopili, že aj tak nenápadná krajina ako Litva má toho v rukáve viac než dosť. viac »

Capri – malý ostrov dokonalý na krátku dovolenku

Capri, Taliansko
2019-09-03 00:00:01

Na každý výlet si nemôžete vyhradiť tak veľa času ako na hlavnú dovolenku. Potom je vám ľúto, že nedokážete spoznať celú destináciu a jej krásy. V týchto prípadoch sú vhodné menšie ostrovy, ktoré pohodlne spoznáte aj na vlastnú päsť a ešte si popri tom aj oddýchnete. Presne tieto kritéria spĺňa Capri v Neapolskom zálive. viac »

Plánujete cestu do Chorvátska? Toto kúzelné miesto by ste rozhodne nemali vynechať

Rieka Cetina v Chorvátsku
2019-08-28 00:00:01

Do Chorvátska každoročne mieria tisíce slovenských turistov. Väčšina sa ponáhľa k moru a zastávku si spravia maximálne na „odmorišti“. Je to však škoda, krajina ponúka mnoho nádherných miest, ktoré treba vidieť. K tým najzaujímavejším patrí rieka Cetina. viac »

Katka pozná Miláno lepšie ako domáci: Jej 6 tipov na najzaujímavejšie miesta

Katka pozná Miláno lepšie
2019-08-12 12:00:01

Asi žiadny turista v Miláne neobíde tunajšiu gotickú katedrálu, svetoznáme divadlo La Scala a pri troche šťastia ani slávny obraz Leonarda Da Vinciho Posledná večera. Futbaloví fanúšikovia možno pridajú k itineráru ešte návštevu štadióna v štvrti San Siro. Priamo v metropole Lombardie však môžete vidieť aj originál Sochy slobody, dom s ľudským uchom či kŕdeľ plameniakov, ktorý zdedil storočnú vilu. viac »

Jadrový turistický ruch: Miniseriál Černobyľ ženie zvedavcov do Litvy, kde sa nakrúcal

Turisti sa fotografujú na
2019-08-10 12:00:00

Televízny miniseriál Černobyľ americkej spoločnosti HBO vyvolal celosvetový záujem o tragickú haváriu v jadrovej elektrárni zo sovietskej éry na Ukrajine v roku 1986 a zvýšený tzv. jadrový turistický ruch v Litve. viac »

Dovolenka v Albánsku: 7 tipov na skvelý fakultatívny výlet

To najlepšie z Albánska
2019-08-05 00:00:01

Albánsko u slovenských dovolenkárov vyhráva vďaka veľmi priaznivým cenám a stále sa zlepšujúcim službám. Krásna neprebádaná krajina je priam stvorená na zaujímavé výlety, ktoré vám zabezpečia množstvo pekných spomienok. viac »

Novým dovolenkovým hitom je Čierna Hora: 7 miest, ktoré vás uchvátia

Novým dovolenkovým hitom je
2019-07-29 00:00:01

Popri Chorvátsku začínajú dovolenkári objavovať aj iné pekné lokality v blízkosti tejto krajiny. Častou voľbou v aktuálnej sezóne je Čierna Hora, ktorá sa môže pochváliť kombináciou pekných pláží s okolitými horami. K tomu máte navyše aj niekoľko zaujímavých atrakcií, ktoré môžete spoznať počas fakultatívnych alebo individuálnych výletov. viac »


Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa