Európske atrakcie

Dovolenka v Turecku: Všetko, čo potrebujete vedieť o fakultatívnych výletoch

Side
2019-07-12 00:00:01

Oddych pri mori je síce príjemným dovolenkovým programom, ale po pár dňoch vás začne trochu nudiť. Vtedy máte možnosť vybrať sa na niektorý z organizovaných fakultatívnych zájazdov, ktoré vám ukážu zaujímavosti v danej krajine. V Turecku je takýchto miest neúrekom, tak by bola škoda nevyužiť aspoň niektoré z možností. viac »

Dovolenka v Grécku: Toto sú najzaujímavejšie atrakcie jednotlivých ostrovov

Kefalónia, jaskyňa Melissáni
2019-07-10 00:00:01

Grécke ostrovy nám ukazujú výnimočnosť ich kultúry a to, čo znamenala pri vývoji európskeho kontinentu. Na každom z nich nájdete množstvo úžasných atrakcií, ktoré vám priblížia pútavé dejiny a krásy jednotlivých lokalít. No nehľadajte len tie hlavné zaujímavosti a dajte šancu aj tým, ktoré pozná menej ľudí, preto si uchovali svoje čaro. viac »

Balkán, ako ho nepoznáte: Po stopách antiky v strednom Albánsku

Apollonia
2019-07-09 12:00:00

Za existenciu mesta Durres (Drač) môžeme vďačiť Grékom, ktorých príchod do tejto oblasti bol súčasťou tzv. veľkej kolonizácie spôsobenej preľudnenosťou a nedostatkom pôdy. Jej počiatky spadajú do roku 628 – 627 pred Kristom, keď založili obec Epidamnos a o 39 rokov neskôr v roku 588 pred Kristom Apolloniu. Jej pozostatky dodnes zdobia Albánsko a my sme sa vydali za ich spoznaním. viac »

Skryté poklady španielskeho turizmu: 7 nádherných miest, o ktorých ste ešte nepočuli

Skryté poklady španielskeho turizmu:
2019-07-02 00:00:01

Španielsko patrí medzi najnavštevovanejšie dovolenkové krajiny. Kvôli tomu ho mnoho cestovateľov pozná takmer ako svoju dlaň. Napriek tomu vás však aj po toľkých návštevách stále dokáže prekvapiť. Vďaka svojej rozmanitosti ukrýva poklady, ktoré nepozná až toľko turistov. viac »

UNESCO v Turecku: 5 najkrajších pamiatok, aké nenájdete nikde inde

Turecko
2019-06-25 00:00:01

Krajina mešít, chutného jedla, nádherných pláží, luxusných hotelov, pohostinných ľudí a veľkého množstva historických a kultúrnych pamiatok. Hovorí sa, že Turecko si každý turista na prvýkrát buď zamiluje, alebo ho znenávidí a nikdy sa tam viac nevráti. Po predstavení najkrajších UNESCO pamiatok budete určite patriť do prvej skupiny. viac »

Na návšteve Južného Cypru: Toto sú tie najzaujímavejšie miesta rozdeleného ostrova

Južný Cyprus
2019-06-21 00:00:00

Križovatka kultúr, dejín a miesto, kde si každý príde na svoje. Aj tak by sme mohli opísať Cyprus, kde sa vystriedali Rimania, Gréci, Briti ale aj Turci a iní. Okrem krásneho mora a pláží ponúka aj niekoľko nádherných pamiatok, ktoré rozhodne stoja za pozornosť. My sme pre vás vybrali tie, ktoré sa nachádzajú na Južnom Cypre a ktoré by ste v prípade vašej dovolenky rozhodne nemali minúť. viac »

Zaujímavý okruh po nemeckých pamiatkach: 8 unikátov neďaleko od seba

Saarbrücken
2019-06-20 12:00:00

Mestá Trier, Saarbrücken a Rüdesheim am Rhein ponúkajú zaujímavý okruh po nemeckých pamiatkach, z ktorých viaceré sú zahrnuté aj medzi UNESCO unikátnosťami. Tie sa navyše nachádzajú v tesnej blízkosti hraníc s Luxemburskom a Francúzskom, takže si môžete naplánovať aj dovolenku s nahliadnutím do týchto končín. Najlepšie spojenie máte letecky z Viedne do Frankfurtu nad Mohanom, odkiaľ sa dostanete pohodlne vlakom do vybraných miest. viac »

Skutočne neobvyklá gastroponuka: V rímskej väznici s mafiánmi a teroristami otvorili reštauráciu

Skutočne neobvyklá gastroponuka: V
2019-06-09 00:00:01

Súčasťou prísne stráženej väznice Rebibbia v talianskej metropole Rím je najnovšie reštaurácia, v ktorej väzni pracujú ako kuchári a čašníci. Zariadenie nazvané "Hostinec vtákov v klietke" ponúka miesto pre 80 hostí, predbežne však bude otvorené len počas piatkov v júni a júli, uviedla agentúra APA s odvolaním sa na štvrtkové vydanie denníka La Repubblica. viac »

Sardínia je viac než len krásne pláže: 10 miest, ktoré nás zaujali najviac

Tharros na Sardínii
2019-06-05 00:00:01

Sardínia je nádherný ostrov, ktorého pláže patria v lete k tým najvyhľadávanejším. Za návštevu však stojí počas celého roka, najmä keď naň z Bratislavy lietajú nízkonákladové aerolinky. Týchto 10 miest by ste rozhodne nemali vynechať. viac »

Najlepšie plážové destinácie v Portugalsku - každá z nich je skvostom

,Portugalsko
2019-05-20 00:00:01

Časť portugalského pobrežia tvoria vysoké útesy, ale nájdete tam tiež množstvo krásnych pláží, kde sa rozprestierajú obľúbené rezorty. Dovolenku v tejto krajine nemusíte stráviť len na stále obľúbenej Madeire. Celá krajina ponúka množstvo zaujímavých možností, kde si poleňošíte pod slnečníkom na teplom piesku, ale zároveň si obzriete zaujímavosti v okolí. viac »


Nedeľa, 28. apríl. 2024. Meniny má Jarmila.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa