Európske atrakcie

Najlepšie európske múzeum roka je vo Fínsku, približuje kulturu Sámov a prírodu Laponska

2024-05-06 16:00:00 |

Cena pre európske múzeum roka putuje do Fínska. Renomovanú cenu získalo múzeum Siida v meste Inari, informovala agentúra DPA. Siida je múzeum na fínskom severe, ktoré je zároveň aj prírodným parkom. Venuje sa histórii a kultúre Sámov a tiež prírode fínskeho Laponska.

Viac článkov

Najlepšie plážové destinácie v Portugalsku - každá z nich je skvostom

,Portugalsko
2019-05-20 00:00:01

Časť portugalského pobrežia tvoria vysoké útesy, ale nájdete tam tiež množstvo krásnych pláží, kde sa rozprestierajú obľúbené rezorty. Dovolenku v tejto krajine nemusíte stráviť len na stále obľúbenej Madeire. Celá krajina ponúka množstvo zaujímavých možností, kde si poleňošíte pod slnečníkom na teplom piesku, ale zároveň si obzriete zaujímavosti v okolí. viac »

Ostrov Ischia – top destinácia pre milovníkov mora, dobrého jedla a turistiky

Castello Aragonese
2019-05-19 00:00:01

Taliansko je snom dovolenkárov. Táto krajina ponúka všetko od horských oblastí s lyžovačkou, cez zaujímavú kultúru, až po dovolenku pri mori a na ostrovoch. Ischia je určená najmä pre tých turistov, ktorí obľubujú aj aktívny oddych. Maškrtenie na dobrých jedlách kompenzujú spoznávaním zaujímavého regiónu bohatého na krásne prírodné oblasti. viac »

Nórsko, to je hlavne príroda: Týchto 7 miest vás absolútne dostane

Lofoty
2019-05-12 00:00:01

Ani historicky cenné mestá či zaujímavé dejiny nedokážu prilákať do Nórska toľko turistov ako jeho krásna príroda. Rozmanitý terén s bohatým zastúpením rôznych atrakcií je tromfom tejto krajiny. Vie zaujať svojou divokosťou, ale aj nežnou stránkou, preto je ako stvorená pre každého, kto miluje aktívne dovolenky alebo výlety. viac »

Holandsko je vskutku nádherné: Toto sú jeho skryté poklady

Holandsko je vskutku nádherné:
2019-04-19 00:00:01

Plán dovolenky alebo výletu v zahraničí väčšinou robíme podľa najväčších atrakcií v tejto destinácii. Niekedy sa však zameriavame na komerčne úspešné zaujímavosti a popritom prehliadame tie najväčšie krásy danej krajiny. Dobrým príkladom je Holandsko, ktoré ukrýva množstvo podceňovaných a neodhalených pokladov. viac »

Dovolenka v Anglicku a Škótsku inak: Navštívte obľúbené filmové miesta

Chatsworth House, Derbyshire
2019-04-10 00:00:01

Anglicko a Škótsko sa môžu pochváliť nádhernou prírodou a historickými stavbami, ktoré sú jasnou voľbou členov filmových štábov. Váš výlet v týchto končinách si môžete naplánovať tak, aby ste sa postupne prešli po viacerých lokalitách, kde sa nakrúcali vaše obľúbené filmy. Na svoje si prídu všetci, či už preferujete seriály, fantasy, životopisy alebo romantiku. viac »

Chorvátsko v skratke: Najkrajšie mestá, pláže a ostrovy na jednom mieste

Chorvátsko v skratke: Najkrajšie
2019-04-02 00:00:01

Chorvátsko patrí k najobľúbenejším destináciám Slovákov už od čias socializmu. Krajina je nám skutočne blízka, najmä v súvislosti s podobnou kultúrou, cesta trvá pomerne krátko, po slovensky sa tam dohovoríte a krásnych miest je tam skutočne mnoho. Čo viac si môže želať turista? viac »

Slávna zátoka pri Dubrovníku: Raj juhoslovanských papalášov by ste dnes nespoznali

Rezort Kupari neďaleko Dubrovníka
2019-03-21 00:00:00

Dubrovník býva právom zaraďovaný k najkrajším miestam na svete. Len kúsok od neho však nájdete „mestečko duchov“, na ktoré Chorváti rozhodne pyšní nie sú. Kedysi luxusný dovolenkový rezort totiž straší aj počas dňa. viac »

Luxembursko – malá krajina s veľkým bohatstvom

Luxemburg, Luxembursko
2019-03-07 12:00:00

Počtom obyvateľov patrí Luxembursko k najmenším krajinám Európskej únie. Trvalý pobyt tam má len niečo vyše pol milióna ľudí, ale populácia sa čoraz viac rozrastá o turistov, ktorí tam hľadajú nové pracovné príležitosti. Rozlohou neveľká konštitučná monarchia ponúka aj množstvo zaujímavostí na využitie voľného času. Vo Viedni stačí nasadnúť do lietadla a už o necelé dve hodiny ste vo vašej vybranej destinácii. viac »

Tajomná Sagrada Familia: 20 zaujímavých faktov o najslávnejšej stavbe Španielska

Sagrada Familia v Barcelone
2019-03-05 12:00:00

Výstavba Sagrady Familie sa začala v roku 1882. Odvtedy okolo nej stihli vybudovať celé štvrte s novými obydliami, ale tento kostol stále nie je hotový. Z nášho pohľadu sa to niekedy zdá ako nekonečná stavba. No stačí si spomenúť na iné chrámy s podobne bohatou výzdobou a to, koľko rokov potrebovali na definitívne dokončenie. viac »

Tipy na plavbu po západnom Stredomorí

Tipy na plavbu po
2019-03-02 00:00:01

Malebné prístavy, očarujúce pláže, ale i nákupy vo vychýrených butikoch a významné pamiatky, to všetko prináša dovolenka na výletnej lodi. Prinášame vám tipy, ako si takú plavbu vychutnať so všetkým, čo k nej patrí. Napríklad už tento rok. viac »


Piatok, 10. máj. 2024. Meniny má Viktória.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa