Európske atrakcie

Rýchly autotrip naprieč Balkánom: Krajina druhá - Čierna Hora

Čierna Hora
2018-12-22 00:00:01

Túto jeseň sa skupina štyroch mladých Slovákov vydala na 9-dňový autotrip naprieč Balkánom. V každej krajine strávili približne deň až dva, a tak sa im podarilo navštíviť až päť krajín temperamentného Balkánu. Minulý týždeň sme vám priniesli málo poznané tipy na návštevu Bosny a Hercegoviny a dnes je na rade atraktívna Čierna Hora. viac »

Darujte si zážitky: Dovolenka v portugalskom Algarve poteší každého cestovateľa

Algarve – najzaujímavejšie miesta
2018-12-17 00:00:01

Zatiaľ čo západné pobrežie Portugalska vyhľadávajú ľudia kvôli zaujímavým pamiatkam, na juhu to vyhrávajú pekné pláže a dovolenkové rezorty. Algarve patrí medzi najpopulárnejšie oblasti tejto krajiny. Do Faro sa dostanete priamou leteckou linkou z Viedne a potom sa už môžete pustiť do spoznávania tohto regiónu. viac »

Rýchly autotrip naprieč Balkánom: Krajina prvá - Bosna a Hercegovina

Mlinčići, Bosna a Hercegovina
2018-12-15 00:00:01

Túto jeseň sa skupina štyroch mladých Slovákov vydala na 9-dňový autotrip naprieč Balkánom. V každej krajine strávili približne deň až dva, a tak sa im podarilo navštíviť až päť krajín temperamentného Balkánu. Tu je prvá v poradí – Bosna a Hercegovina. viac »

Černobyľ sa stáva centrom turizmu: Desivé FOTO z miesta obrovskej tragédie

Nová oceľová kupola v
2018-11-30 00:00:01

Akoby ho už sám názov predurčoval k trpkému osudu. 26. apríla 1986 sa v atómovej elektrárni v Černobyle stala najhoršia havária v histórii jadrovej energetiky. V priebehu testu nového bezpečnostného systému došlo k prehriatiu a následnej explózii reaktora a do vzduchu sa uvoľnil rádioaktívny mrak. Nešťastnú udalosť pripomína na Ukrajine aj po 32 rokoch od tragédie mnoho miest. A tie lákajú čoraz viac turistov. viac »

Interlaken – švajčiarska príroda v tom najlepšom podaní

Interlaken, Švajčiarsko
2018-11-16 12:00:00

Švajčiarsky turizmus ťaží hlavne z nádhernej prírody, ktorá je pre túto krajinu pýchou. Oblasť Berner Oberland je súčasťou kantónu Bern. Nájdete tam všetko, čo očakávate od dovolenky v týchto končinách. Jazero, hory, nádhernú prírodu, ale aj kúsok histórie. Centrom tejto časti je mesto Interlaken, z ktorého môžete podnikať výlety do okolia. viac »

Štokholmské metro: Konkurencia svetových galérií

Stanica Solna Strand, Štokholm,
2018-11-12 00:00:00

Presuny metrom počas dovoleniek berieme skôr ako nutnosť. Síce nás rýchlo dostanú do cieľa, ale počas cesty nevidíme nič zaujímavé z jednotlivých miest. V Štokholme sa však budete tešiť na každú púť do podzemia. Stanice totiž vzali do rúk umelci, ktorí ich premenili na fantastické umelecké diela. viac »

Flámsko – najkrajší región Belgicka

Gent, Belgicko
2018-11-06 12:00:00

Flámsko je považovaný za najkrajší región Belgicka. Oplýva obrovským prírodným, ale aj kultúrnym bohatstvom. Niekomu by sa možno zdal trochu zabudnutý, ale práve naopak. Turisti ho doslova milujú a veľmi radi sa sem vracajú. Keď už pre nič iné, tak aspoň kvôli perfektnému pivu a pravej belgickej čokoláde, ktorá je úplne božská! viac »

Provensálsko – levanduľový raj na juhu Francúzska

Provensálsko, Francúzsko
2018-10-27 00:00:01

Provensálsko je pre svoje nekonečné levanduľové polia a bohaté kultúrne dedičstvo pokladané za jednu z najkrajších oblastí Európy. Región má skutočne jedinečný ráz a príjemnú atmosféru a turisti, ktorí ho navštívia, sa ho jednoducho nevedia nabažiť a chcú sa tam vracať stále. viac »

5 netradičných miest v Španielsku, ktoré musíte navštíviť

Blogerka Andreita Miklas v
2018-10-14 00:00:01

Španielsko láka dovolenkárov nielen najkrajšími plážami Pyrenejského polostrova, ale aj viacerými netradičnými miestami. Prijmite pozvanie navštíviť budhistický kláštor, katedrálovú pláž v Galícii alebo najdlhšiu mestskú lanovú dráhu v Európe. Virtuálnu sprievodkyňu vám spraví blogerka Andreita Miklas, ktorá žije a objavuje nevšedné miesta v Španielsku. viac »

10 tipov na aktívnu dovolenku: Spoznajte najkrajšie turistické trasy Anglicka

Peak District, Anglicko
2018-10-06 00:00:01

Výhodou Anglicka je, že stačí zájsť len kúsok za predmestia každého väčšieho mesta a už sa nachádzate v obklopení krásnej prírody. Táto krajina vám ponúka množstvo krásnych prechádzkových trás v historických uličkách, ale aj na vidieku. Pribaľte si do batožiny dobré topánky a pustite sa do jej spoznávania takýmto spôsobom. viac »


Piatok, 10. máj. 2024. Meniny má Viktória.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa