Európske atrakcie

Unikát známy z Tour de France: Kaplnka tam, kde ju nikto nečaká

Unikát známy z Tour
2018-09-21 00:00:01

Francúzske mesto Le Puy En Velay sa nachádza 134 kilometrov od Lyonu. Turisti ho vyhľadávajú kvôli jeho charakteristickým vysokým sopečným komínom, na ktorých vybudovali netradičné stavby. Najviac pozornosti púta svätostánok St. Michel d`Aiguilhe, ktorého výstavba si vyžadovala mnoho úsilia a odvahy. viac »

Najkrajšie švédske ostrovy: Divoká príroda aj vidiecka romantika

Ostrov v Švédsku
2018-09-14 12:00:00

Vašu dovolenku nemusíte plánovať len na exotických ostrovoch s krásnymi plážami. Keď zájdete na sever Európy, objavíte tam niekoľko podobných oblastí, ktoré lákajú na vidiecku a pokojnú atmosféru. Švédsko hrá v tomto smere prím a ich ostrovné lokality začínajú okrem domácich objavovať aj turisti. viac »

Talentovaný Slovák a jeho nádherné video: Takto ste Smaragdový ostrov ešte nevideli

Cliffs of Mohers, Írsko
2018-09-11 00:00:01

Írsko – krajina plná pubov, piva, trojlístkov a zelenej farby učarovala už množstvu ľudí. Jedným z nich je aj slovenský filmár Richard Raymann, ktorý Smaragdový ostrov navštívil pred pár mesiacmi. Zábery, ktoré tam nakrútil pomocou dronu a zostrihal do krátkeho videa, očaria aj vás. viac »

Zlatibor – najkrajší región v Srbsku

Zlatibor – najkrajší región
2018-09-07 12:00:00

Letenky do Srbska patria v akciách k tým najlacnejším. Keď ste už preskúmali Niš a jeho okolie, nabudúce ho berte len ako prestupnú stanicu. Štyri hodiny odtiaľ sa nachádza región Zlatibor, ktorý je najkrajším v tejto krajine. Nájdete tam mnoho prírodných, ale aj historických zaujímavostí. viac »

Drsná krása jazier a údolí: 7 TOP miest Škótskej vysočiny

Quiraing , Škótska vysočina
2018-08-31 00:00:01

Škótska vysočina patrí medzi najkrajšie miesta v Európe. I kvôli tomu si ju vybralo mnoho filmových štábov, ktoré tam nakrúcali rôzne filmy a seriály ako napríklad Hry o tróny alebo Statočné srdce. Týchto sedem miest vám ponúkne zaujímavé zastávky počas vášho výletu v týchto končinách. viac »

Sicília – nádherný ostrov slnka

Taormína, Sicília, Taliansko
2018-08-30 00:00:00

Sicília je pokladaná za jeden z najkrajších ostrovov Stredomoria. Ak chcete na vlastné oči vidieť činné sopky, antické pamiatky, neopakovateľné pláže a azúrové more, práve tento ostrov je výbornou voľbou. Turisti doslova milujú aj jeho neopakovateľnú stredomorskú klímu. Nádherné slnečné počasie takmer celoročne pôsobí ako balzam na dušu. Nie nadarmo je Sicília prezývaná aj ostrovom slnka, jeho západy a východy sú tu úchvatné doslova ako umelecké diela. viac »

Prora – nacistická pýcha, ktorá skončila fiaskom

Prora, ostrov Rujana, Nemecko
2018-08-21 00:00:01

Rujana patrila v minulosti medzi obľúbené dovolenkové miesta Nemcov. Napriek veternému počasiu si pri mori užívali oddych a relaxačné účinky tohto pokojného ostrova. Práve kvôli tejto atmosfére a nádhernej prírode padla do oka aj Hitlerovi. Ten prišiel s nápadom vytvoriť tam najväčší dovolenkový komplex na svete. viac »

Hľadáte najpôvabnejšie Francúzsko? Choďte do regiónu Dordogne

Región Dordogne, Francúzsko
2018-08-14 12:00:00

Department Dordogne dostal pomenovanie podľa rieky, ktorá tadiaľ preteká. V tomto kraji nájdete šarmantné dedinky, romantické hrady a nádhernú prírodu. Podľa viacerých cestovateľských sprievodcov je práve toto najkrajšia časť Francúzska, ktorú by ste mali uprednostniť pred inými preferovanými lokalitami. viac »

Nová atrakcia v Londýne: 90 minút v úlohe Sherlocka Holmesa

Nová atrakcia v Londýne:
2018-08-10 12:00:00

Tak jednoduché, drahý Watson! Myslíte si, že aj vy vyslovíte po návšteve novej atrakcie túto legendárnu vetu, alebo vás poriadne potrápi a neprídete na správne odpovede? V Londýne sa môžu milovníci Sherlocka Holmesa tešiť na originálnu zábavku. V escape room projekte si vyskúšajú vyriešiť niektoré z prípadov tohto excentrického detektíva. viac »

Lugano – švajčiarsky krásavec so štipkou talianskeho šarmu

Lugano, Švajčiarsko
2018-08-08 12:00:00

Mesto Lugano sa nachádza na juhu Švajčiarska a patrí do samosprávneho kraja, kde sa rozpráva po taliansky. Nachádza sa len hodinu cesty vlakom od Milána, takže môžete skvele spojiť dovolenku v oboch týchto mestách. Badať tam všetky pozitíva švajčiarskej kultúry ako napríklad čistota, presnosť, ústretovosť, no zároveň mu nechýba šarm, ktorý je tak blízky talianskym susedom. viac »


Nedeľa, 12. máj. 2024. Meniny má Pankrác.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa