Európske atrakcie

Leto pod širákom: Týchto 7 kempov dá vašej dovolenke úplne nový rozmer

Leto pod širákom: Týchto
2018-05-10 00:00:00

Pravidelní cestovatelia vždy hľadajú možnosti, ako by mohli počas svojho putovania po svete ušetriť. Pokiaľ cestujete v menších skupinách, jednou zo zaujímavých alternatív je využívanie vlastných karavanov alebo stanov, pri ktorých znížite náklady na ubytovanie. Ako bonus k tomu dostanete ešte aj veľkú slobodu, keďže môžete zostať, kdekoľvek sa vám to zapáči a nemusíte sa spoliehať na voľné miesta v hoteloch alebo penziónoch. Keď si k tomu pripočítate skvelé vybavenie najlepších kempov v Európe, nemáte už nad čím váhať. viac »

Normandia - domov pokladov, aké inde nenájdete

Mont Saint-Michel: Miesto, kde
2018-05-08 00:00:01

Turisti vo Francúzsku navštevujú skôr na juh, kde hľadajú príjemný oddych na plážach a teplé počasie. No ani Normandia nie je na zahodenie. Nájdete tam jednu z top francúzskych atrakcií, bohaté zastúpenie historických pamiatok a taktiež pár zaujímavostí, ktoré stoja za preskúmanie tohto nádherného regiónu na severe krajiny. viac »

Najdlhšie drevené schody sveta merajú ako 150 poschodí, nájdete ich v Nórsku

Flørli 4444
2018-04-30 00:00:00

Vraví sa, že najlepšie veci v živote sú zadarmo, ale zároveň je podľa jednej austrálskej povesti všetko dobré vykúpené bolesťou. Hoci si tieto dve tvrdenia čiastočne odporujú, je jedno miesto, kde platia obe bez výnimky. V Nórsku majú totiž najdlhšie drevené schody na svete, ktorých prekonanie vás bude stáť veľmi veľa síl. Za odmenu sa vám však naskytne výhľad, aký by vám aj vtáky na oblohe mohli závidieť. viac »

Doteraz neobjavený dovolenkový raj: Bosna a Hercegovina ponúka krásne more, chuť orientu a nízke ceny

Bosna a Hercegovina
2018-04-19 00:00:01

Keď sa povie Bosna a Hercegovina, väčšina z nás si predstaví hlavné mesto Sarajevo ako dejisko letnej olympiády ´84, slávny most v Mostare a Srebrenický masaker. Táto balkánska krajina má však aj jedno prímorské letovisko a množstvo zaujímavostí vo vnútrozemí. Mirka Katonová sa ich rozhodla preskúmať. viac »

7 najpodceňovanejších miest v Taliansku

Parma, Taliansko
2018-04-12 00:00:00

Pri plánovaní dovolenky v Taliansku sa cestovatelia spoliehajú väčšinou na overenú klasiku. Začínajú v Ríme, pochutnajú si na špecialitách Toskánska, nevynechajú Alpy, zájdu do Benátok a potom už idú priamou čiarou na juh niekam na peknú pláž. Všade tam stretávajú davy turistov a sú nešťastní z toho, že si to tam až tak neužili. Stačí sa pritom zamerať na tie lokality, ktoré iní dovolenkári podceňujú a môžete si užiť krásny výlet na originálnych miestach. viac »

Nemecké ostrovy Hallingen si more 30x do roka berie späť

Hallig Hooge
2018-04-10 00:00:01

Najznámejším nemeckým ostrovom je Sylt, ktorý svojimi dlhými piesočnými plážami láka k Severnému moru množstvo dovolenkárov z domova i zo zahraničia. Ten je síce jednoznačne najnavštevovanejším a najväčším zo Severofrízskych ostrovov, oveľa väčšiu raritu však nájdeme kúsok od neho. viac »

V Sarajeve po 26 rokoch opäť jazdí lanovka na horu Trebevič

V Sarajeve po 26
2018-04-09 16:00:00

V Sarajeve opäť jazdí lanovka, ktorú poškodili počas vojny v rokoch 1992 až 1996. Miestni obyvatelia i turisti môžu využiť celkovo 32 kabín, ktoré ich vyvezú na horu Trebevič, kde mali počas vojny pozície srbské delostrelectvo a ostreľovači. viac »

Nádherný svet pod zemou: Toto je 7 najkrajších jaskýň v Európe

Jaskyňa Skaftafell, Island
2018-04-04 00:00:01

Jaskyne patria k najkrajším prírodným úkazom. Pred očami ľudí sú nenápadne skryté, no napriek tomu prinášajú nečakané prekvapenia, či už v podobe nádherných kvapľov, podzemných jazierok alebo liečivých účinkov. Tými najkrajšími jaskyňami sa nepochybne môže pochváliť aj Slovensko, niekoľko zaujímavých podzemných priestorov však nájdete aj inde v Európe. viac »

Začína tulipánová sezóna, je čas navštíviť Holandsko

Tulipánové polia v Holandsku
2018-03-14 12:00:00

Holandsko je známe ako krajina tulipánov, ktorých cibuľky si môžete v Amsterdame kúpiť po celý rok doslova na každom kroku. V čase hlavnej sezóny pokryjú okolie hlavného mesta obrovské kvetinové koberce a ich návšteva je tým najlepším spôsobom, ako privítať jar. viac »

Záhrady Tivoli pri vile d`Este sú plné vzrušujúcich prekvapení

Záhrady Tivoli pri vile
2018-03-06 12:00:00

Po celom Taliansku nájdete mnoho víl s nádhernou architektúrou a ešte krajšími záhradami. Domáca šľachta mala nielen znamenitý vkus na umenie, ale aj šťastie na talentovaných umelcov, ktorí im pomáhali posunúť ich predstavy na ešte vyššiu úroveň. Jedným z najkrajších kúskov tohto druhu je vila d`Este s jej očarujúcou záhradou. viac »


Pondelok, 20. máj. 2024. Meniny má Bernard.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa