Európske atrakcie

Z bitúnka do vitríny: Múzeum prasiat patrí k najkurióznejším na svete

2024-05-19 00:00:00 |

Múzeá si síce mnohí turisti spájajú najmä s historickými artefaktmi, o ktorých sa učíme na hodinách dejepisu a ktoré môžu byť trochu nudné, dnes ale po celom svete vyrastá čoraz viac takých, ktoré zhromažďujú kolekcie netradičných či priam bizarných artefaktov. K takým patrí aj unikátne Múzeum prasiat v nemeckom Stuttgarte, ktoré je skvelým výletným miestom pre celú rodinu.

Viac článkov

Chamonix – nezabudnuteľné dejisko 1. zimnej olympiády

Chamonix, Francúzsko
2018-02-22 12:00:00

Zimná olympiáda v Pjongčangu je v plnom prúde a to je príležitosť na krátky pohľad do histórie tohto športového sviatku. Viete, kedy a kde sa konali prvé zimné olympijské hry? viac »

Neskrotný Island: FOTOREPORTÁŽ z ostrova lávy a gejzírov

Island
2018-01-28 00:00:01

Island je krajinou kontrastov. Horúcej lávy a ľadovcových kopcov, polnočného letného slnka a nekonečných zimných nocí, vystrekujúcich gejzírov a búrlivých vodopádov. Pokiaľ nemáte radi vietor, chlad a dážď, zo svojho cestovného zoznamu Island radšej vyškrtnite. Ak sa však nenecháte odradiť surovými živlami, krajina vás odmení dramatickou scenériou a krásnou divočinou, ktorá sem-tam doslova vybuchuje. viac »

Stredoveká romantika: TOP 7 najkrajších hradov vo Walese

Hrad Caernarfon, Wales
2018-01-27 00:00:01

Hrady a zámky sú pýchou a výstavnou skriňou každej krajiny. Veľmi ľahko podľa nich určíte, ako sa darilo bývalým generáciám a koľko peňazí mohli investovať do ich výstavby. A na tom, ako sa k týmto vzácnym pamiatkam stavajú súčasníci, zistíte, v akom stave je ich vzťah ku kultúre a tiež ich aktuálny štátny finančný rozpočet. Wales v tomto smere má byť na čo pyšný. viac »

Opátstvo San Galgano: Romantické ruiny s mečom v skale

San Galgano, Talianskoa
2018-01-17 12:22:35

Toskánsko má ešte stále veľa tromfov v rukáve, ktorými dokáže milo prekvapiť aj skúsených cestovateľov. Jedným z nich je opátstvo San Galgano, ktoré sa nachádza v provincii Siena. V súčasnosti sa z nádhernej budovy podarilo uchovať len zrúcaninu, ktorú si zamilované páry často vyberajú ako miest, kde si navždy sľúbia vernosť. viac »

Fort Berlenga: Pevnosť opradená mýtmi o pirátoch a mníchoch

Fort Berlenga, Portugalsko
2017-12-28 00:00:01

Nepravidelný osemuholník pevnosti Fort of São João Baptista láka množstvo turistov na západné pobrežie Portugalska. Nielenže romanticky vyzerá, ale aj rozpráva dobrodružné príbehy o pirátoch a mníchoch, bočiacich od svetských nástrah. viac »

Krása na severe: 8 dôvodov pre návštevu Lotyšska

Lotyšsko
2017-12-14 12:00:00

Ak chcete dobre poznať Európu, treba preskúmať aj sever kontinentu a navštíviť Estónsko, Litvu a Lotyšsko. Práve posledne menovaná krajina ponúka toľko zaujímavostí, že bude problém ich stihnúť počas jedinej dovolenky. Minimálne týchto osem miest by ste však rozhodne nemali obísť. viac »

Ďalšia z atrakcií Toskánska: Cascate del Mulino poznali už Etruskovia

Cascate del Mulino
2017-12-14 00:00:01

Toskánsko má okrem dobre známych tromfov aj niekoľko skrytých netradičných atrakcií. Často ide o zaujímavé prírodné lokality, ktoré potvrdzujú chýry o skvelých cestovateľských možnostiach v tomto regióne. Termálne pramene Cascate del Mulino patria k najstarším v tejto časti Talianska a okrem oddychu sľubujú aj vyriešenie niektorých zdravotných problémov. viac »

Ako u Flinstonovcov: V kamennej dedine na juhu Francúzska zastal čas

Village des Bories, Francúzsko
2017-11-18 00:00:01

Juh Francúzska ponúka množstvo krás, za ktorými sa oplatí vycestovať. Prístav Marseille, most Pont tu Gard, pápežské mesto Avignon či levanduľové polia Provensálska sú turistom dôverne známe. Počuli ste však už o kamennej dedine Village de Bories? viac »

Zbohom nudným prechádzkam: 10 prehliadok európskych miest, ktoré majú poriadnu šťavu

Zbohom nudným prechádzkam: 10
2017-11-06 00:00:00

Klasické prehliadky miest so sprievodcom, ktorý nezáživne informuje o okolitých pamiatkach, už mnohých ľudí nezaujímajú. Zopár nadšencov preto prišlo so zaujímavými nápadmi, ako turistom svoje mesto predstaviť z úplne iného pohľadu. Aj keď obvykle nové miesta spoznávate radšej na vlastnú späť, tieto zaujímavé programy rozhodne stoja za vyskúšanie. viac »


Pondelok, 20. máj. 2024. Meniny má Bernard.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa