Európske atrakcie

Z bitúnka do vitríny: Múzeum prasiat patrí k najkurióznejším na svete

2024-05-19 00:00:00 |

Múzeá si síce mnohí turisti spájajú najmä s historickými artefaktmi, o ktorých sa učíme na hodinách dejepisu a ktoré môžu byť trochu nudné, dnes ale po celom svete vyrastá čoraz viac takých, ktoré zhromažďujú kolekcie netradičných či priam bizarných artefaktov. K takým patrí aj unikátne Múzeum prasiat v nemeckom Stuttgarte, ktoré je skvelým výletným miestom pre celú rodinu.

Viac článkov

Nová atrakcia v Londýne: 90 minút v úlohe Sherlocka Holmesa

Nová atrakcia v Londýne:
2018-08-10 12:00:00

Tak jednoduché, drahý Watson! Myslíte si, že aj vy vyslovíte po návšteve novej atrakcie túto legendárnu vetu, alebo vás poriadne potrápi a neprídete na správne odpovede? V Londýne sa môžu milovníci Sherlocka Holmesa tešiť na originálnu zábavku. V escape room projekte si vyskúšajú vyriešiť niektoré z prípadov tohto excentrického detektíva. viac »

Lugano – švajčiarsky krásavec so štipkou talianskeho šarmu

Lugano, Švajčiarsko
2018-08-08 12:00:00

Mesto Lugano sa nachádza na juhu Švajčiarska a patrí do samosprávneho kraja, kde sa rozpráva po taliansky. Nachádza sa len hodinu cesty vlakom od Milána, takže môžete skvele spojiť dovolenku v oboch týchto mestách. Badať tam všetky pozitíva švajčiarskej kultúry ako napríklad čistota, presnosť, ústretovosť, no zároveň mu nechýba šarm, ktorý je tak blízky talianskym susedom. viac »

Menej známe, no o to krajšie: Týchto 7 miest v Španielsku raz musíte navštíviť

Ronda, Španielsko
2018-08-01 00:00:00

Španieli sú zúfalí z návalu turistov do preferovaných oblastí ako Madrid, Barcelona, Valencia a dovolenkové ostrovy. Preto sa snažia rozdeliť turizmus aj do zvyšku krajiny, aby to nebolo pre nich natoľko zaťažujúce. Zaujímavým tipom je presunúť pozornosť dovolenkárov na nádherné miesta, ktoré sú z hľadiska cestovania často podceňované. viac »

Čierna Hora za tri minúty: Nádherné VIDEO Slovákov predstavuje to najlepšie z perly Balkánu

Čierna Hora
2018-07-10 12:00:00

Čierna Hora zatiaľ nepatrí k najnavštevovanejším destináciám, turistom pritom rozhodne má čo ponúknuť. Nádherné pobrežie, malebné mestečká a majestátne hory – to sú lákadlá, ktorým je naozaj ťažké odolať. Dokazuje to aj najnovšie video z produkcie slovenskej dvojice Hike the World. viac »

Skryté poklady Grécka: 7 lokalít, ktoré čakajú na svoje objavenie

Ostrov Milos, Grécko
2018-07-04 00:00:01

Možno ste už navštívili väčšinu gréckych ostrovov a v ničom nezaostávate ani pri odhaľovaní krás na pevnine, ale napriek tomu mohli vašej pozornosti ujsť niektoré dobre skryté poklady. Práve tie vám dajú ďalšiu zámienku na to, aby ste si do tejto krajiny zašli aj tento rok aspoň na krátku niekoľkodňovú dovolenku. viac »

Turecký Dalaman: Nová destinácia Ryanairu ponúka more, pamiatky aj zábavu

Oludeniz, Turecko
2018-06-29 12:00:00

Letecká spoločnosť Ryanair včera spustila novú leteckú linku do Dalamanu. Výlety do Turecka sú určené najmä pre dovolenkárov, ktorí uprednostňujú týždňové pobyty pri mori. Lety z tohto mesta budú každý štvrtok a aj počas hlavnej sezóny zaplatíte za spiatočnú cestu do 100 eur. viac »

Skvelý darček za vysvedčenie: Navštívte s deťmi Legoland

Legoland
2018-06-28 12:00:00

Zážitok je pre deti väčšinou ešte lepším darčekom ako nejaká hmotná vec. Uvidia nové miesta, skúsia niečo iné a navyše spolu strávite príjemný čas ako rodina. Darujte im tento rok za vysvedčenie niečo špeciálne a vyberte sa v lete na výlet do niektorého z Legolandov. viac »

Eiffelova veža: 22 faktov, ktoré z nej robia svetový unikát

Eiffelova veža, Paríž, Francúzsko
2018-06-07 00:00:01

Eiffelova veža je dominantou Paríža aj celého Francúzska, ale pokojne by sme jej mohli udeliť titul jednej z najvýznamnejších európskych pamiatok. Ročne ju navštívia milióny turistov a na výstup na jej vyhliadkové poschodia často ochotne stoja v rade celé hodiny. Napriek tomu, že ide o jednu z najznámejších atrakcií, tieto fakty ste o nej zrejme netušili. viac »

Najmenšie mesto sveta – ďalší z tromfov Chorvátska

Hum, Chorvátsko
2018-05-31 00:00:01

Hoci by sa mnohým Slovákom mohlo zdať, že ich už Chorvátsko už po toľkých návštevách nedokáže prekvapiť, opak je pravdou. Vedeli ste napríklad, že oficiálne najmenšie mesto na svete môžete navštíviť na polostrove Istria? viac »

Jazero Loch Ness – domov najslávnejšej škótskej príšery

Jazero Loch Ness –
2018-05-28 00:00:01

Škótsko má mnoho krásnych historických pamiatok a úžasných miest, ale turisti si napriek tomu zvolili za svoju hlavnú atrakciu niečo úplne iné. Jazero Loch Ness, preslávené vďaka príšere, ktorá sa tam údajne skrýva. Mnohí dovolenkári k nemu cestujú s nádejou, že práve im sa podarí uloviť nejakú unikátnu fotografiu, ktorá by definitívne potvrdila jej existenciu. viac »


Pondelok, 20. máj. 2024. Meniny má Bernard.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa