Európske atrakcie

Hrad na pamiatku Krištofa Kolumba: Castillo de Colomares zdobia torzá moreplavcových lodí

2024-06-21 12:00:00 |

Obdivuje Krištofa Kolumba. Zároveň ho ale štve, že Američania majú o slávnom moreplavcovi skreslené informácie. Napríklad nevedia, že Nový svet objavil v službách Španielska. Esteban Martín Martín sa rozhodne túto nespravodlivosť napraviť. Pustí sa do šialeného projektu, ktorý ho pripraví o veľa síl aj o zdravie…

Viac článkov

Fort Berlenga: Pevnosť opradená mýtmi o pirátoch a mníchoch

Fort Berlenga, Portugalsko
2017-12-28 00:00:01

Nepravidelný osemuholník pevnosti Fort of São João Baptista láka množstvo turistov na západné pobrežie Portugalska. Nielenže romanticky vyzerá, ale aj rozpráva dobrodružné príbehy o pirátoch a mníchoch, bočiacich od svetských nástrah. viac »

Krása na severe: 8 dôvodov pre návštevu Lotyšska

Lotyšsko
2017-12-14 12:00:00

Ak chcete dobre poznať Európu, treba preskúmať aj sever kontinentu a navštíviť Estónsko, Litvu a Lotyšsko. Práve posledne menovaná krajina ponúka toľko zaujímavostí, že bude problém ich stihnúť počas jedinej dovolenky. Minimálne týchto osem miest by ste však rozhodne nemali obísť. viac »

Ďalšia z atrakcií Toskánska: Cascate del Mulino poznali už Etruskovia

Cascate del Mulino
2017-12-14 00:00:01

Toskánsko má okrem dobre známych tromfov aj niekoľko skrytých netradičných atrakcií. Často ide o zaujímavé prírodné lokality, ktoré potvrdzujú chýry o skvelých cestovateľských možnostiach v tomto regióne. Termálne pramene Cascate del Mulino patria k najstarším v tejto časti Talianska a okrem oddychu sľubujú aj vyriešenie niektorých zdravotných problémov. viac »

Ako u Flinstonovcov: V kamennej dedine na juhu Francúzska zastal čas

Village des Bories, Francúzsko
2017-11-18 00:00:01

Juh Francúzska ponúka množstvo krás, za ktorými sa oplatí vycestovať. Prístav Marseille, most Pont tu Gard, pápežské mesto Avignon či levanduľové polia Provensálska sú turistom dôverne známe. Počuli ste však už o kamennej dedine Village de Bories? viac »

Zbohom nudným prechádzkam: 10 prehliadok európskych miest, ktoré majú poriadnu šťavu

Zbohom nudným prechádzkam: 10
2017-11-06 00:00:00

Klasické prehliadky miest so sprievodcom, ktorý nezáživne informuje o okolitých pamiatkach, už mnohých ľudí nezaujímajú. Zopár nadšencov preto prišlo so zaujímavými nápadmi, ako turistom svoje mesto predstaviť z úplne iného pohľadu. Aj keď obvykle nové miesta spoznávate radšej na vlastnú späť, tieto zaujímavé programy rozhodne stoja za vyskúšanie. viac »

Unikátny experiment: Zámok Guédelon vám priblíži život v 13. storočí

2017-11-02 12:00:00

Francúzsky zámok Guédelon vyzerá na prvý pohľad ako typická stredoveká pevnosť z 13. storočia. Zdanie však klame, je totiž o 800 rokov mladší. Vznikol ako projekt nadšencov histórie, ktorí chcú na tomto mieste predstaviť stavebné procesy, ale aj denný život bežných ľudí v hlbokej minulosti. viac »

Tajomný palác pri Lisabone: Quinta de Regaleira vraj ukrýva symboly slobodomurárstva

Quinta de Regaleira, Portugalsko
2017-10-30 12:00:00

Portugalsko sa v súčasnosti stáva čoraz populárnejšou dovolenkovou destináciou. Obľube turistov sa teší nielen počas najväčších horúčav, ale aj mimo hlavnej sezóny. Kúpanie si tu už zrejme nevychutnáte, krásne pobrežie, rušné mestá a zaujímavé pamiatky však stoja za návštevu aj teraz. K tým najoriginálnejším rozhodne patrí Quinta de Regaleira neďaleko Lisabonu. viac »

Najkrajšie miesto pod povrchom Zeme: Spoznajte magický svet Salina Turda

Salina Turda, Rumunsko
2017-10-24 00:00:01

Iba na skok od rumunského mesta Kluž (Cluj Napoca), kam sa dostanete nízkonákladovým Wizzairom za pár eur, sa nachádza dych vyrážajúci podzemný svet, Salina Turda. Reč je o bývalej soľnej bani, z ktorej je dnes krásne historické múzeum a zábavný park v jednom. Päťmiliónová investícia do rekonštrukcie sa určite vyplatila a podzemný komplex je dnes obrovským lákadlom pre mnohých turistov. viac »

Ryanair bude lietať na Maltu: Toto sú jej TOP atrakcie

Malta
2017-10-20 00:00:01

Malta je jednou z krajín, ktoré sa vďaka svojej bohatej histórii môžu pochváliť jedinečnou zmesou zaujímavých kultúr. Tie sa ukazujú všade - od architektúry, cez zvyky až po gastronómiu. Už aj Slováci môžu spoznať tieto exotické končiny prostredníctvom priamych letov, ktoré budú v prevádzke od jari. viac »

Tajný skvost Španielska: Najkrajšia nemocnica na svete je v Barcelone

Nemocnica Sant Pau, Barcelona,
2017-10-17 00:00:01

Len desať minút od Sagrady Familia sa nachádza ďalší menej známy barcelonský skvost. Historické budovy nemocnice Sant Pau boli postavené v štýle secesie a Španieli ich označujú ako klenot modernej architektúry. Počas prechádzky medzi jednotlivými budovami sa až človeku nechce veriť, koľko lásky a pozornosti venovali jej tvorcovia priestorom, u ktorých sa väčšinou hľadí na účelnosť a nie na krásu. No práve vďaka ich precíznej práci sa dnes môžeme pokochať majestátnosťou celého tohto objektu. viac »


Streda, 26. jún. 2024. Meniny má Adriána.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa