Európske atrakcie

Najlepšie európske múzeum roka je vo Fínsku, približuje kulturu Sámov a prírodu Laponska

2024-05-06 16:00:00 |

Cena pre európske múzeum roka putuje do Fínska. Renomovanú cenu získalo múzeum Siida v meste Inari, informovala agentúra DPA. Siida je múzeum na fínskom severe, ktoré je zároveň aj prírodným parkom. Venuje sa histórii a kultúre Sámov a tiež prírode fínskeho Laponska.

Viac článkov

Wales - ospevovaný kraj krásnej prírody a magickej histórie

Llanrwst, Wales
2019-02-22 12:00:00

Keby ste sa cestovateľov opýtali na najkrajšiu časť Anglicka, viacerí by označili Wales. Jeho pobrežie s osamelými domčekmi a dobre známymi útesmi, krásna príroda a množstvo cenných pamiatok ho vyniesli medzi najnavštevovanejšie miesta tohto ostrova. Nech si naplánujete cestu ktorýmkoľvek smerom, vždy nájdete niečo výnimočné. viac »

Kyjev má novú atrakciu: Stanica metra dostala originálnu podobu

Stanica metra Osokorky, Kyjev,
2019-02-06 00:00:01

Moskovské metro je po celom svete preslávené svojimi nádherne ozdobenými stanicami. To kyjevské bolo dlhodobo v jeho tieni, vďaka umelcom z celého sveta sa však nedávno situácia zmenila. Jednu z kyjevských staníc zmenili na nádhernú modernú galériu. viac »

Najstarší zábavný park na svete - viac než len horské dráhy

Dyrehavsbakken – najstarší zábavný
2019-02-05 12:00:00

Moderné zábavné parky vás oberú o slová najnovšími atrakciami, ktoré vás vezmú na adrenalínovú cestu do fantázie, ale ani jeden z nich vám neponúkne to, čo starší konkurenti. Neopakovateľnú atmosféru prvých pôvodných kolotočov a zábavných atrakcií však už nájdete len na pár miestach v Európe. Dánsky Dyrehavsbakken je najstarším stále funkčným zábavným parkom na svete a verte tomu, že vás aj po toľkých rokoch má stále čím prekvapiť. viac »

5 prírodných divov bývalého Východného bloku, ktoré musíte vidieť

5 prírodných divov bývalého
2019-01-31 00:00:01

Prímorské destinácie, exotika, ale aj zaujímavé miesta na rodnom Slovensku – to láka našincov pri cestovaní najviac. Krajiny strednej a východnej Európy stále ťahajú za trochu kratší koniec. Snáď aj preto, že sa o mnohých z jej krás ani veľmi nevie. My sme vybrali päť z nich, ktoré priam volajú po vašej návšteve. viac »

Luxus, za ktorý si priplatíte: 8 z 10 najkrajších kaviarní sveta je v Európe

Caffè Florian, Benátky, Taliansko
2019-01-29 00:00:00

Lahodná kávička, skvelý výhľad a zaslúžený oddych – aj to patrí k pôžitkom, ktoré na cestovaní tak milujeme. Kaviarní nájdeme v centrách miest neúrekom, týchto osem je však samostatnou atrakciou, ktorú by nemal žiaden turista len tak obísť. viac »

Najlepšie interaktívne múzeum: V Berlíne sa z vás stanú špióni

Nemecké múzeum špiónov
2019-01-25 12:00:00

Pokiaľ ste už unavení z ponúk múzeí a počas dovoleniek sa im radšej vyhýbate, dajte tomu ešte jednu šancu. Nemecké múzeum špiónov je tým najlepším, čo môžete z týchto atrakcií navštíviť. Počas interaktívnej prehliadky sa prevtelíte do úlohy tajných agentov a vyskúšate si, že ich práca je v skutočnosti ešte ťažšia, ako vyzerá. viac »

Kúsok Slovenska na ďalekom Islande: Ozdobou mesta Reyðarfjörður je kostol z Podpoľania

Drevený kostolík v Reydarfjördure,
2019-01-24 00:00:01

Island sa môže pochváliť rozmanitým prírodným bohatstvom, drevo je však vzácne a na stavbu budov sa nepoužíva. O to väčšou vzácnosťou je na tomto kamenistom ostrove kostol v Reyðarfjörðure, ktorý sem pre potešenie domácich aj turistov cestoval až z ďalekého Slovenska. viac »

Denné výlety z Paríža – najlepšia možnosť preskúmať sever Francúzska

Zámok Chambord, Francúzsko
2019-01-20 00:00:01

Nie každý cestovateľ je natoľko odvážny, aby na vlastnú päsť spoznal celú krajinu. Keď vás navyše od domácich delí jazyková bariéra, obavy sú ešte väčšie. Jednoduchým riešením problému sú ale denné poznávacie výlety, ktoré sa organizujú z väčších, ale aj menších miest. Aj z Paríža sa môžete pozrieť na mnoho krásnych miest, ktoré vám ukážu tunajší tour operátori. viac »

Rýchly autotrip naprieč Balkánom: Tri dni v Macedónsku a Srbsku

Ochrid, Macedónsko
2019-01-05 00:00:01

Krajiny Balkánskeho polostrova sa čím ďalej tým viac tešia novým turistom, avšak ešte stále nie sú natoľko populárne ako zvyšok Európy. Mladí Slováci sa v rámci 9-dňového balkánskeho autotripu rozhodli preskúmať päť štátov temperamentného Balkánu, vrátane Bosny a Hercegoviny, Čiernej Hory a Albánska. Ku koncu zavítali aj do Macedónska a celý výlet zavŕšili zastávkou v Srbsku. Čo za tie posledné 3 dni pred návratom na Slovensko stihli, to sa dočítate v nasledujúcom článku. viac »

Rýchly autotrip naprieč Balkánom: Krajina tretia - Albánsko

Permet, Albánsko
2018-12-29 00:00:01

Túto jeseň sa skupina štyroch mladých Slovákov vydala na 9-dňový autotrip naprieč Balkánom. V každej krajine strávili približne deň až dva, a tak sa im podarilo navštíviť až päť krajín temperamentného Balkánu. Tu je tretia v poradí - Albánsko. viac »


Piatok, 10. máj. 2024. Meniny má Viktória.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa