Európske atrakcie

V Taliansku otvorili najvyšší visutý most pre peších v Európe, chodci musia byť istení!

2024-04-04 17:00:00 |

V talianskom regióne Umbria pred Veľkou nocou otvorili najvyšší visutý most pre peších v Európe, ktorý vedie 175 metrov nad najhlbším miestom údolia. TASR informuje podľa webov CNN a Corriere della Sera.

Viac článkov

Fanúšikovia Beatles jasajú: Ikonický prechod na Abbey Road prešiel obnovou

Prechod na Abbey Road
2020-04-01 08:00:00

Ikonický prechod pre chodcov pred nahrávacím štúdiom na ulici Abbey Road v Londýne premaľovali, keďže momentálne sú komunikácie britskej metropoly vzhľadom na pandémiu COVID-19 prázdne. Informoval o tom denník The Guardian. viac »

Šesť najzaujímavejších miest, ktoré môžete vidieť v Černobyle

Černobyľ
2020-03-06 08:00:00

Černobyľ je neodmysliteľne spätý s najničivejšou jadrovou haváriou v histórii. Ešte donedávna sem mierili len tí najväčší odvážlivci, ktorí nemali strach z ožiarenia. V posledných rokoch však do Černobyľu smerujú organizované zájazdy a exkurzie, ktoré majú jediný cieľ – priblížiť verejnosti miesto strašnej tragédie. viac »

Silfra – prírodný unikát na hranici dvoch kontinentov

Štrbina Silfra
2019-12-10 12:00:00

Islandská príroda je hlavným dôvodom, prečo túto krajinu miluje toľko turistov. Neustále neprestáva prekvapovať novými zákutiami, ktoré vás presvedčia na ďalšiu návštevu. Medzi tieto unikáty patrí štrbina Silfra, kde sa stretávajú dve tektonické platne. viac »

Malé škótske mestečká - tie najkrajšie zákutia krajiny

Portree, Škótsko
2019-12-01 00:00:01

Edinburgh, Glasgow alebo Aberdeen síce patria medzi hlavné atrakcie krajiny, ale v Škótsku im konkurujú aj nenápadnejšie, ale oveľa krajšie malé mestečká. Tie často ležia v okolí Škótskej vysočiny alebo na ostrovoch, takže ich čaro podčiarkuje ešte aj úžasná príroda tejto lokality. viac »

Zimné čítanie: 5 najkrajších knižníc, v ktorých môžete v pokoji snívať

Rakúska národná knižnica –
2019-11-27 12:00:01

Na knižniciach je niečo magické... Tiché chrámy poznania, v ktorých človek môže stratiť pojem o čase, študovať, meditovať alebo len relaxovať a snívať v pokojnom prostredí. Okrem toho sú niektoré knižnice samy osebe architektonickými skvostmi a zaslúžia si miesto v každom cestovateľskom itinerári počas návštevy jednej z európskych metropol. viac »

Obľúbená destinácia dokáže stále prekvapiť: Chorvátsko a jeho netradičné zážitky

Bale, Chorvátsko
2019-10-21 00:00:01

Chorvátsko navštívia ročne tisícky Slovákov, pričom väčšina z nich si ho spája s dovolenkou pri mori. Táto malebná krajina však okrem krásnych pláží a prírody ponúka aj mnohé menej tradičné aktivity, ktoré si vás určite získajú. Mnohé z nich sú časovo nenáročné, preto si ich návštevu môžete naplánovať aj v rámci vašej cesty a urobiť si tak zastávku, na ktorú len tak nezabudnete. viac »

Milované Taliansko – užite si to najlepšie z Kampánie

Milované Taliansko – užite
2019-10-20 00:00:01

Kampánia sa nachádza na juhu Talianska a ponúka to najlepšie z tejto krajiny. Hlavným mestom je Neapol, okolo ktorého je sústredených množstvo historicky cenných pamiatok. Dovolenka v týchto končinách je skvelou voľbou počas akéhokoľvek ročného obdobia, pretože si tam vychutnáte všetko od letných radovánok pri mori, až po pokojné jesenné a zimné spoznávanie celého regiónu. viac »

Na vlastnej koži: Černobyľ - jedna z top lokalít adrenalínového turizmu

Černobyľ je jedna z
2019-09-29 12:00:00

"Nech sa atóm stane naším pomocníkom a nie protivníkom." Takto znie slogan, ktorý pred viac ako 30 rokmi symbolizoval vrchol sovietskeho progresu. Dnes je jedným zo symbolov najznámejšieho mesta duchov na svete. viac »

Rím je čarokrásny, ale zájdite aj na výlety mimo Večného mesta

Záhrada Ninfa
2019-09-28 00:00:01

Spojenie Ríma s Vatikánom ponúka turistom naplánovanie programu bohatého na špičkové atrakcie. No keď vás talianska metropola privolá späť častejšie, mali by ste sa vybrať aj na výlety do jeho okolia. Z hlavného mesta Talianska sa dostanete na zaujímavú cestu časom, ktorá vám predstaví vysoko cenené historické pamiatky. viac »

Nemecké národné parky – skvelá voľba na jesennú dovolenku

Most Bastei, Nemecko
2019-09-22 00:00:00

Jeseň je ideálnym obdobím na horské dovolenky. Počasie už nie je nepríjemne horúce, nehrozia nečakané letné búrky a počas pekných dní je príroda najkrajšia. Nemecko je z tohto hľadiska veľmi zaujímavou alternatívou. Domáci obyvatelia preferujú aktívny turizmus, vďaka čomu majú vo svojich národných parkoch vynikajúce podmienky na tento typ dovoleniek. viac »


Nedeľa, 28. apríl. 2024. Meniny má Jarmila.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa