Európske atrakcie

Víno, Bordeaux a krásna príroda: Akvitánsko má v rukáve silné tromfy

Saint-Émilion
2021-07-18 00:00:00

Na juhozápade Francúzska sa rozprestiera región Nové Akvitánsko, ktoré je najväčším administratívnym krajom v krajine. Jeho hlavným centrom je Bordeaux, vďaka ktorému ho označujú za raj pre milovníkov vína. Vašu dovolenku strávite na pláži, pri vínnych ochutnávkach, počas spoznávania historických miest, ale aj túlaním sa v krásnej prírode. Potrebujete ešte nejaké argumenty k tomu, aby ste si váš najbližší výlet naplánovali do týchto končín? viac »

Liparské ostrovy – čarovné miesto, kde sa sopky ukrývajú pod vodou

Liparské ostrovy
2021-05-26 08:01:00

Tak trochu nebezpečná krása je pre cestovateľov tá najlákavejšia. Taliansko je známe kvôli niekoľkým sopkám, z nich najviac pozornosti pútajú Etna a Vezuv. Vulkanickou činnosťou však vznikli aj Liparské ostrovy, ktoré prinášajú jednu jedinečnosť - tunajšie sopky sa totiž nachádzajú aj pod morskou hladinou. Turistom však súostrovie ponúka veľa zaujímavého tiež nad ňou. viac »

V Londýne vyrastá nový zábavný park: Milovníci dinosaurov sa z neho zbláznia

Base Camp
2021-05-10 08:01:00

Cesta do praveku nebola nikdy vzrušujúcejšia. Briti predstavili nový zábavný park, ktorý má byť odpoveďou na Disney parky. Sľubuje obrovské množstvo zábavy, no aj špeciálnu novinku, akú nikde inde nenájdete. Jedna celá časť bude totiž venovaná dinosaurom, a tak je už teraz jasné, že by si ich malí i veľkí fanúšikovia mali začať plánovať cestu do Londýna. viac »

Málo známe, ale o to krajšie: Spoznajte netypické turistické atrakcie Belgicka

Modrý les Hallerbos
2021-05-09 00:00:00

Príroda, história, zaujímavá architektúra, ale aj moderné múzeá. Belgicko nám z hľadiska turizmu dokáže ponúknuť široké spektrum zaujímavých atrakcií. Popri známych hviezdach ako napríklad Brusel s jeho nádherným centrom alebo Bruggy s neopakovateľnou atmosférou sú tu aj ďalšie menej známe zaujímavosti, ktoré istotne stoja za vašu pozornosť. viac »

Umbria patrí k najkrajším regiónom Talianska: 7 miest, ktoré vás presvedčia

Umbria patrí k najkrajším
2021-04-29 08:01:00

Umbria patrí k neprávom prehliadaným talianskym regiónom. Keďže sa nachádza vo vnútrozemí a cestovatelia si radšej doprajú dovolenku pri mori, mnohí z nich ju obchádzajú. Jej bohatá história, nádherná architektúra a príroda pritom stoja za povšimnutie a istotne aj za dlhší výlet do týchto končín. Pripravte si teda poznámkový blok a začnite písať, kam by ste sa chceli pozrieť už pri vašej najbližšej ceste do Talianska. viac »

Doprajte deťom dovolenku snov: 5 najväčších chorvátskych akvaparkov

Akvapark v Senci
2021-04-19 12:00:00

V ostatných rokoch Chorvátsko výrazne rozšírilo svoju ponuku pre turistov. Najmä so zreteľom na rodiny s deťmi otvorili v krajine aj niekoľko vodných zábavných parkov. Toto sú tie najzaujímavejšie, kde sa môžete počas najbližšej dovolenky poriadne vyblázniť. viac »

Nová linka z Viedne: Navštívte rumunské mesto Suceava a malebnú Bukovinu

Bukovina
2021-04-18 00:00:00

Letecké spoločnosti sa už pripravujú na reštart cestovného ruchu a turistov lákajú aj otváraním nových liniek. Ryanair už oznámil tri nové spojenia, ktoré budú lietať z Viedne. Medzi nimi sa nachádza aj rumunské mesto Suceava, ktoré je známe najmä vďaka nádhernej prírode. viac »

Patrí k najkrajším, no aj tak mu hrozí zánik: Umierajúce talianske mestečko prosí o záchranu

Civita di Bagnoregio
2021-04-13 12:30:00

Civita di Bagnoregio leží v strednom Taliansku asi 120 kilometrov severne od Ríma a s okolitým svetom ho spája jediný most pre peších. A to je príliš málo. Oblasť pomaly vymiera a záchrannú ruku mu môže podať iba turizmus. Aj s tým to však v súčasnosti vyzerá všelijako... viac »

Aragónsko patrí k najkrajším regiónom Španielska: Týchto 7 miest vás presvedčí

Aragónsko patrí k najkrajším
2021-04-11 10:00:00

Medzi Barcelonou a Madridom sa nachádza ďalší nádherný región Španielska. Aragónsko dostalo svoje pomenovanie podľa bývalého grófstva, ktoré sa tam rozprestieralo v 9. storočí. Známe je vďaka nádherným mestám ako Zaragoza a taktiež krásnym prírodným oblastiam ako Pyreneje, ktoré sa rozprestierajú na hraniciach s Francúzskom. viac »

Holandsko nie sú len mlyny: Týchto 7 menej známych atrakcií vás absolútne očarí

Marken
2021-03-23 12:00:00

O najväčšej atrakcii Holandska niet žiadnych pochýb. Je ňou nepochybne Amsterdam, ktorý vás pritiahne svojou neopakovateľnou atmosférou. No keď si naplánujete dlhšiu dovolenku v tejto krajine, podarí sa vám odhaliť aj iné skryté poklady. My vám umožníme spoznať sedem z nich, kvôli ktorým dáte Holandsko na jednu z predných priečok vašich dovolenkových plánov. viac »


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa