Európske atrakcie

Závan exotiky na starom kontinente: Púšte nájdete aj v Európe, jedna zdobí susednú krajinu

2024-03-25 00:00:00 |

Na púšte sme zvyknutí najmä v afrických krajinách. Preto je pre mnohých prekvapením, že zopár ich nájdete aj v Európe. Vyzerajú tu síce trochu inak, ale z oficiálneho hľadiska spĺňajú parametre na to, aby mohli používať toto označenie. Kde ich môžete navštíviť?

Viac článkov

OBRAZOM: Ľadový palác vo švajčiarskom Jungfrau láka svojou studenou krásou

OBRAZOM: Ľadový palác vo
2023-03-12 12:00:00

Švajčiarska lokalita Jungfrau sa spája najmä s najvyššie položenou železničnou stanicou v Európe, okrem toho tam však môžete navštíviť aj unikátny ľadový palác. viac »

Ako odtlačok prsta: Chorvátsky ostrovček je svetovým unikátom

Ako odtlačok prsta: Chorvátsky
2023-02-23 08:00:00

Chorvátsko je krajinou tisícich ostrovov. Údaje o ich presnom počte sa rôznia, rozlohu vyše 50 kilometrov štvorcových ich má presne pätnásť. Nemenej zaujímavé sú však aj niektoré drobné neobývané ostrovčeky, napríklad Galešnjak v tvare srdca či skutočne unikátny Bavljenac. viac »

Berlínska televízna veža: Pomstil sa pápež komunistom?

Berlínska televízna veža: Pomstil
2023-02-22 12:00:00

Súdruhovia z NDR sa chcú blysnúť pred Západom. Rozhodnú sa preto vybudovať neprehliadnuteľný symbol socialistického pokroku. Vo východnom Berlíne postavia novú dominantu mesta, ktorá má zatieniť všetky kostoly v širokom okolí. To sa im ale kvôli jednému „drobnému“ detailu nakoniec nepodarí! viac »

Cornwall – to najkrajšie, čo v Anglicku uvidíte

Cornwall – to najkrajšie,
2023-01-13 12:00:00

Čo máte na Anglicku najradšej? Jeho historické pamiatky, kozmopolitné mestá alebo vidiek s nádhernou prírodou? Ak ste hlasovali pre poslednú možnosť, v tom prípade by ste si mali čo najskôr naplánovať dovolenku v Cornwalle. Ide o jedno z najkrajších grófstiev, ktoré ponúka množstvo nezabudnuteľných zaujímavostí. viac »

Z vyhliadkových veží je svet o čosi krajší: Tieto sú TOP v Španielsku

Z vyhliadkových veží je
2022-12-14 12:00:00

Príroda i centrá miest. Z vyhliadkových veží sa vám vždy naskytne ten najkrajší pohľad na nové lokality, ktoré práve spoznávate. Španielsko patrí medzi najkrajšie a najzaujímavejšie európske krajiny, tak si počas dovolenky doprajte aj špeciálny zážitok a obzrite si ho z týchto obľúbených atrakcií. viac »

Zabudnite na davy turistov: Chorvátske jazerá Imotski sú jedinečné, no nepozná ich takmer nik

Modré jazero
2022-12-12 11:00:00

Keď sa hovorí o prírodných atrakciách v Chorvátsku, každý vám hneď odporučí Plitvice. Lenže v krajine nájdete aj iné rovnako zaujímavé miesta. Napríklad jazerá Imotski, ktoré sa nachádzajú v tesnej blízkosti Makarskej. Na ich návštevu si však musíte vybrať to správne ročné obdobie, pretože to ovplyvňuje hĺbku vody aj zážitok, ktorý z nich budete mať. viac »

Wales žiada fanúšikov Harryho Pottera, aby na Dobbyho hrobe nenechávali ponožky

Wales žiada fanúšikov Harryho
2022-11-07 08:00:00

Úrady vo Walese žiadajú fanúšikov čarodejníckeho učňa Harryho Pottera, aby prestali nechávať ponožky na pomyselnom hrobe škriatka Dobbyho, ktorý sa nachádza na pláži Freshwater West v grófstve Pembrokeshire na západe Walesu. Úrady sa odvolávajú na ohrozenie tamojšieho ekosystému. Ako informoval denník The Washington Post, pláž Freshwater West bola kulisou pre scénu zachytávajúcu vo filme Harry Potter a Dary smrti Dobbyho posledné chvíle. viac »

OBRAZOM: Tajný atómový bunker Josipa Broza Tita stál miliardy dolárov

OBRAZOM: Tajný atómový bunker
2022-10-22 12:00:00

Atómový bunker s krycím názvom Istanbul alebo prezývkou Titov bunker sa staval 26 rokov. Náklady na výstavbu dosiahli po dokončení objektu 4,6 miliardy amerických dolárov, čo by bolo v dnešnej mene viac než 10 miliárd. viac »

Poklady na pevnine i ostrovoch: 8 chorvátskych miest na zozname UNESCO

Trogir, Chorvátsko
2022-10-12 13:00:00

UNESCO hľadá v každej krajine tie najväčšie vzácnosti, ktoré môžu aj takýmto spôsobom chrániť a dostať viac do povedomia ľudí. V Chorvátsku majú takýchto zaujímavostí neúrekom a vybrať tie najvzácnejšie nebolo pre odborníkov istotne jednoduché. Nájdete medzi nimi aj miesta, ktoré dôverne pozná aj mnoho Slovákov. viac »

Najkrajšie námestia v Ríme - povinná zastávka každého turistu

Najkrajšie námestia v Ríme
2022-10-10 14:00:00

Rím patrí medzi najnavštevovanejšie mestá na svete. Jedným z dôvodov sú aj jeho nádherné námestia. Každé z nich má jedinečnú atmosféru a predstavuje taliansku metropolu v inom svetle. Túto šesticu by ste mali zaradiť medzi povinné zastávky počas vašej najbližšej návštevy. viac »


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa