Zaujímavosti, atrakcie

OBRAZOM z Japonska: Lúky pokryli úžasné kvetinové koberce, toto je najkrajšia podoba jari

2024-04-28 12:00:00 |

Jar je pre mnohých absolútne najkrajším obdobím v roku. Keď sa príroda konečne zobudí zo zimného spánku, obdaruje svet tak farebnou a voňavou krásou, že sa jej nebudete vedieť nabažiť. Desaťtisíce ľudí láka v tomto období aj park Hitsujiyama v meste Chichibu.

Viac článkov

OBRAZOM: Takto vonia a chutí život na Zanzibare

Na zanzibarskom vidieku vládne
2023-11-11 12:00:00

Najkrajšie turistické atrakcie Zanzibaru sme vám už predstavili. Žiadnu krajinu ale nespoznáme skutočne, ak nenazrieme aj do bežného života domácich obyvateľov. Ako chutí a vonia ten na Zanzibare, na to sme sa pozreli prostredníctvom fotoreportáže. viac »

Najlepšia botanická Európy je v Batumi: Každá časť je venovaná inému kútu planéty!

Najlepšia botanická Európy je
2023-11-11 08:00:00

Na Slovensku máme niekoľko zaujímavých botanických záhrad, za tou najkrajšou v Európe sa však musíte vydať do gruzínskeho Batumi. Na ploche vyše 100 hektárov sa ponoríte do prírody zo všetkých kútov sveta! viac »

FOTOREPORTÁŽ: Navštívili sme miesto, kde doteraz hovoria Ježišovým jazykom

FOTOREPORTÁŽ: Navštívili sme miesto,
2023-11-10 12:00:00

Vitajte v meste Malúla, malebnom mestečku v Sýrii, kde sa čas zdá byť zastavený a kde stále odznievajú slová, ktorými hovoril samotný Ježiš Kristus v jazyku aramejčina. viac »

Michelangelo sa pred hnevom pápeža ukrýval v pivnici: Kreslil priamo na steny

Michelangelo sa pred hnevom
2023-11-10 09:00:00

Na stenách malej miestnosti v talianskej Florencii budú po prvý raz sprístupnené skice, ktoré nakreslil renesančný umelec Michelangelo, keď sa skrýval pred nahnevaným pápežom. TASR informáciu prevzala zo stredajšej správy tlačovej agentúry AFP. viac »

Polmesiac uprostred púšte: Čarovná oáza patrila k najdôležitejším zastávkam Hodvábnej cesty

Polmesiac uprostred púšte: Čarovná
2023-11-09 12:00:00

Cestovanie nám prináša veľa prekvapení. Niekedy sa len tak túlame svetom a zrazu sa pred nami odkryje nečakaná nádhera. Jedno z takýchto miest nájdete v Číne. V regióne Gansu a v blízkosti mesta Tun-chuang sa nachádza oáza, ktorá sa preslávila vďaka svojmu jazeru. To má zaujímavý tvar polmesiaca a uprostred piesku vytvára zaujímavý efekt. viac »

Osudný omyl východonemeckých komunistov: Berlínsky múr zrušiť nechceli

Osudný omyl východonemeckých komunistov:
2023-11-09 00:00:00

Na západnej strane Checkpointu Charlie postávajú desaťtisíce ľudí. „Prelezte! Prelezte!“ pokrikujú na tých za múrom. Vrie to aj na východe. „Otvorte!“ naliehajú Berlínčania z NDR, ktorých je pri bráne stále viac. Prešľapujú len pár metrov od pohraničníkov a v mraze sa im parí z úst. Niekto musí ustúpiť. „Sakra,“ uľaví si veliteľ posádky a nervózne sa rozhliadne okolo. Potom pokrčí ramenami: „Alles auf!“ zvolá a brána sa otvorí. viac »

Šesť najšialenejších pretekov sveta: Veľká zábava, ale IDE O ŽIVOT!

Šesť najšialenejších pretekov sveta:
2023-11-06 00:00:00

Ľudia majú súťaživosť v génoch. Azda každý predsa túži zažiť slastný pocit víťazstva a ak sa zápolenia nezúčastňujeme, aspoň fandíme, aby vyhral náš obľúbenec. Dôkazom toho je neuveriteľná sledovanosť Majstrovstiev sveta vo futbale, preteky Formuly 1 a najmä Olympijské hry. Po celom svete sa však konajú aj súťaže, kde účastníkov a divákov rátame len v desiatkach. Toto sú najbizarnejšie z nich. viac »

Bizár z Japonska: Zamestnanci si najímajú agentov, aby im pomohli podať výpoveď

Bizár z Japonska: Zamestnanci
2023-11-05 12:00:00

Nespokojní zamestnanci si v Japonsku najímajú agentov, aby im pomohli podať výpoveď. Japonsko je známe kultúrou vernosti zamestnávateľom, podanie výpovede sa preto často spája so spoločenskou stigmou. TASR informuje na základe správy agentúry AP. viac »

Peru je gastronomickým rajom: Jedno tradičné jedlo je však turistom proti srsti

Peru je gastronomickým rajom:
2023-11-04 00:00:00

Peru si väčšina z nás spája s vysokými horami a starobylými ruinami Machu Picchu, je to však aj jedna z najlepších kulinárskych destinácií sveta. Obrovské množstvo turistov prichádza do juhoamerickej krajiny práve kvôli skvelému jedlu a pitiu! viac »

Zabudnite na Stonehenge: Najstaršiu náboženskú svätyňu nájdete v Turecku

Zabudnite na Stonehenge: Najstaršiu
2023-11-03 12:00:00

Turecko ponúka dovolenkárom nielen skvelú dovolenku pri mori, ale aj množstvo zaujímavých historických lokalít. K tým najzaujímavejším patrí svätyňa Göbekli Tepe, ktorej ruiny sa podarilo odhaliť len nedávno a sú zapísané na zozname UNESCO. viac »

Ľudské práva vo svete: Tretie pohlavie uznáva len niekoľko málo štátov

Ľudské práva vo svete:
2023-11-02 16:00:00

Nemecko ako prvá európska krajina zaviedlo pred desiatimi rokmi od 1. novembra 2013 možnosť neuvádzať u detí v rodných listoch ani mužské, ani ženské pohlavie. Podobne rieši postavenie ľudí, ktorí sa narodili s nejasným pohlavím, alebo im rodové vymedzenie na muža a ženu nevyhovuje, iba pár ďalších krajín vo svete. Zmenu občianskeho statusu umožňuje všeobecne transsexuálom len asi 20 krajín vo svete, zatiaľ čo iné krajiny legislatívu, týkajúce sa tejto citlivej otázky, ešte sprísnili. viac »

Kráľovská dovolenka pri mori: Panovníkov vozili až do vody, pri kúpaní im hrali hymnu

Brighton medzi rokmi 1883
2023-11-02 00:00:00

Nápis „Boh ochraňuj kráľa“ je vidieť všade – na oknách, čiapkach, ba dokonca aj na opaskoch kúpacích asistentiek. Anglické prímorské kúpele Weymouth žijú návštevou panovníka Juraja III. Prišiel sem načerpať sily a zároveň propagovať nový životný štýl. viac »

Najvyššia socha sveta predstavuje bojovníka za samostatnosť Indie

 Najvyššia socha sveta
2023-11-01 16:00:00

Miestom s najvyššou sochou sveta je už päť rokov (od 31. októbra 2018) ostrov na rieke Narmada v indickom štáte Gudžarát. Socha jednoty, ako sa 182 metrov vysoké spodobnenie indického bojovníka za nezávislosť Sardiára Vallabhbháího Patéla oficiálne nazýva, vyšla Indii na 403 miliónov dolárov (9,2 miliardy korún). viac »

VIDEO: Hrobku jedného z najväčších básnikov sveta nájdete v srdci Turecka

VIDEO: Hrobku jedného z
2023-11-01 12:00:00

Džalál ad-Dín Rúmí (alebo Rumí) je považovaný za jedného z najväčších básnikov a mystikov všetkých čias. Jeho vplyv presahuje hranice krajín a Rúmího filozofický a literárny odkaz si ctia rovnako Iránci, Afganci aj moslimovia z Indie či ďalších krajín. Pokloniť sa jeho pamiatke na mieste, kde je pochovaný, prichádzajú všetci bez rozdielu do Turecka. viac »

Sedem zvláštnych rituálov, ktorými si uctievajú zosnulých vo svete

Sedem zvláštnych rituálov, ktorými
2023-11-01 00:00:00

Ľudia po celom svete si zvyknú svojich zosnulých uctievať rôznymi spôsobmi. U nás napríklad zapálením sviečky, kvetmi na hrobe či fotografiou, ktorá nám blízku osobu neustále pripomína. V niektorých krajinách sú však v tejto oblasti omnoho kreatívnejší. viac »


Pondelok, 29. apríl. 2024. Meniny má Leo, Lea.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa