Vaše tipy

Zamilujte sa vo Florencii (2)

Florencia, Taliansko
2012-09-14 16:30:00

TALIANSKO - Florencia - to je umenie, literatúra, vynikajúca talianska kuchyňa, najlepšie talianske vína a... láska. Vo Florencii je veľmi ľahké sa zamilovať a to nielen do osôb opačného pohlavia, ale dokonca aj do jedla, nápojov, obrazov či stavieb. Každý si tu nájde nejakú tú lásku... viac »

Objavte dokonalé ticho v mestečku Sveta Nedjelja

Hvar, Chorvátsko
2012-09-14 10:00:00

CHORVÁTSKO- Chorvátsko je turistická destinácia, ktorá neustále láka Slovákov. Nedá sa mu odolať, veď kultúra, jazyk aj správanie obyvateľov sú nám tak príbuzné. Jedným zo zasvätených miest je aj Sveta Nedelja na ostrove Hvar. Nachádza sa pod horou Sveti Nikola a je miestom, z ktorého pokoj priam sála. Južanský život tu pomaly sadá aj na návštevníkov, ktorí sa po dovolenke radi stotožňujú s domácimi. viac »

Ozajstnú exotiku objavíte na Fidži

Fidži
2012-09-13 16:00:00

FIDŽI- Ostrovný štát v Tichom oceáne tvorí viac ako 320 malebných ostrovov. Turistický raj tu bol vytvorený z prekrásnej prírody a širokej ponuky služieb. Turisti majú možno len oddychovať a vychutnávať azúrovo modré more alebo sa pustiť do preskúmavania okolia. Tí, ktorí sú ochotní sa potopiť, budú môcť objaviť podmorský svet hýriaci farbami a rôznorodými koralmi. Pozemskí bádatelia môžu vyraziť na obhliadku ostrovčekov. viac »

Srí Lanka, zelená perla Indického oceánu

Srí Lanka
2012-09-13 10:00:00

SRÍ LANKA - Srí Lanke patrí právom označenie perla Indického oceánu. Tento ostrov južne pod Indiou ponúka širokú škálu možností strávenia dovolenky. Vďaka rôznorodým klimatickým podmienkam sa tu môžete venovať spoznávaniu ostrova či už vysoko v horách vo vnútrozemí alebo pri čajovníkových plantážach i prekrásnych vodopádoch. Taktiež môžete spoznávať stopy dávnych civilizácií, ktorých pamiatky so všadeprítomnými sochami Budhu berú dych. Môžete sa nechať omámiť krásou a kvalitou vypracovania ozdôb na hinduistických a buddhistických chrámoch alebo sa prosto môžete venovať len leňošeniu na širokých zlatistých plážach lemovaných palmami a nechať sa omývať teplými vlnami Indického oceánu. viac »

Cestujte časom v Salzburgu

Salzburg, Rakúsko
2012-09-12 12:30:00

RAKÚSKO - Salzburg je hlavným mestom rakúskej spolkovej krajiny Salzbursko. Je jedným z tých miest, ktoré vás posunú v čase v momente, ako prekročíte hranice mesta. Zachovalé historické budovy z 18. a 19. storočia skrývajú skvosty ako rodný dom W. A. Mozarta alebo hrad, ktorý sa týči nad mestom. Do okolia mesta láka dedinka Hallstatt alebo zimné stredisko Dachstein. Kto chce mať mesto a okolie ako na dlani, ten sa môže vyviesť lanovkou na niektorý z vrchov a kochať sa krásou z vtáčej perspektívy. viac »

Toulouse z kraja levandule, slnečníc a vinohradov

Toulouse, Francúzsko
2012-09-11 11:00:00

FRANCÚZSKO- Toulouse je štvrté najväčšie mesto vo Francúzsku. Je klasickým univerzitným mestom, v ktorom sa ročne vystriedajú tisícky študentov. Mesto je známe aj ako „ružové“ mesto, pre ružový odtieň mestských budov. Aj keď Toulouse nemá žiaden významný bod, pre ktorý by ho turisti radi navštevovali, vždy sa tu nachádzajú návštevníci, ktorí radi vychutnávajú pokojnú atmosféru francúzskeho života. viac »

Kozmopolitná Riga je plná protikladov

Riga, Lotyšsko
2012-09-10 16:00:00

LOTYŠSKO- Riga je hlavné a najväčšie mesto Lotyšska. Je plná protikladov, keďže tu nájdete lokality, kde prekrásne secesné stavby susedia s tradičnými drevenými domami. Secesný štýl starého mesta Rigy je porovnateľný s európskymi metropolami ako Viedeň alebo Barcelona. Odpradávna bola Riga križovatkou obchodníkov a tak si svoju multikultúrnu tvár zachovala až dodnes. viac »

Severná Amerika alebo čo kontinent dal

Severná Amerika
2012-09-10 13:40:00

SEVERNÁ AMERIKA- Severná Amerika dostala do vienka jedny z najzaujímavejších a aj najrôznorodejších prírodných scenérií. Prelínajú sa tu asi všetky možné prostredia. Od horských masívov pokrytých ľadovcami až po púšte, kde sa teploty šplhajú k tým najvyšším na svete. Milovníci prírody tu nájdu 58 národných parkov, ktoré chránia doteraz nedotknutú prírodu a bránia tak vzácne miesta, ktoré ponúkajú útočisko z uponáhľaného sveta. viac »

Západná Kréta - objavte neobjavené

Západná Kréta, Grécko
2012-09-10 11:30:00

GRÉCKO - Väčšina slovenských dovolenkárov, ktorí sa rozhodnú cestovať na Krétu, si zvolí stredisko pobytu vo východnej alebo v strednej časti ostrova. No ak vás už nebaví večné ležanie na pláži a uprednostňujete aktívnejšiu dovolenku, potom by ste určite mali zamieriť na západ. Ticho, nepreplnené pláže, drsná príroda, spoznávanie miestnych zvykov, aj takto by sa dala charakterizovať západná Kréta. viac »

Ostrov Koh Samui reprezentujú kokosové palmy

Koh Samui, Thajsko
2012-09-09 10:00:00

THAJSKO- Koh Samui je s rozlohou 247 km² tretím najväčším ostrovom Thajska. Leží v Siamskom zálive 530 km južne od Bangkoku. Prekrásne biele pláže a kokosové palmy, ktoré sú symbolom ostrova, uchovali pôvodné kúzlo a šarm. Zaujímavosťou ostrova je 12 m vysoká socha Big Buddha. V okolí môžete navštíviť Morský Národný Park Angthong alebo navštíviť okolité ostrovy Koh Tao a Koh Nang Yuan, kde sa môžete potápať alebo šnorchlovať v priezračne čistom mori. viac »


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa