Príroda

Lev je hrdinom internetu: Za takú frizúru by sa nehanbili ani hollywoodske hviezdy

Lev je hrdinom internetu:
2022-06-16 13:00:00

Levy patria k najväčším hviezdam všetkých zoologických záhrad, ten v čínskom Kantone však vyzerá natoľko unikátne, že za ním putujú zvedavci z obrovských vzdialeností. Stačí jeden pohľad na jeho hrivu a pochopíte. viac »

Rys kedysi obýval celú Európu, na väčšine kontinentu neskôr vyhynul

Rys kedysi obýval celú
2022-06-11 22:00:00

Rys kedysi obýval celú Európu, v prvej polovici 20. storočia na väčšine kontinentu vyhynul. Populácia sa však udržala v Karpatoch. TASR o tom informovala Andrea Settey Hajdúchová zo Svetového fondu na ochranu prírody (WWF Slovensko) pri príležitosti medzinárodného dňa rysa, ktorý pripadá na 11. júna. viac »

V morskej tráve v Stredozemnom mori našli chemikálie z opaľovacích krémov

Cala Mesquida, Malorka
2022-06-03 07:00:00

Vedci zistili, že v morskej tráve v Stredozemnom mori sa hromadia zložky opaľovacích prípravkov chrániace pred UV žiarením, čo môže mať negatívne dôsledky na morský ekosystém. Vyplýva to z výsledkov štúdie uverejnených v časopise Marine Pollution Bulletin. TASR správu prevzala od denníka The Guardian. viac »

Vyhynutie hrozí pätine druhov plazov vo svete

Korytnačka obrovská na Galapágoch
2022-06-02 07:00:00

Na pokraji vyhynutia sa nachádza až pätina druhov plazov vrátane korytnačky slonej žijúcej na súostroví Galapágy, varana komodského, gaviála indického či vretenice nosorohej. Vedci o tom informovali v stredu v prvej komplexnej správe o stave plazov na svete, ktorá bola uverejnená v časopise Nature. TASR správu prevzala od agentúry Reuters. viac »

VIDEO Fascinujúci úkaz: Pri francúzskom pobreží a v rieke Seina spozorovali kosatku

VIDEO Fascinujúci úkaz: Pri
2022-05-26 08:00:00

Pri pobreží na severe Francúzka a dokonca i v rieke Seina v uplynulých týždňoch niekoľkokrát spozorovali kosatku. Tento dravý morský cicavec sa pritom v tejto lokalite vyskytuje len veľmi výnimočne. TASR správu v stredu prevzala od agentúry DPA, ktorá sa odvoláva na francúzsku spravodajskú televíziu BFMTV. viac »

Hrozivé varovanie vedcov: Tučniak obrovský by mohol o 30 až 40 rokov úplne vyhynúť

Tučniak kráľovský
2022-05-23 09:30:00

Tučniak obrovský, ktorý obýva oblasť Antarktídy, by mohol o 30 až 40 rokov úplne vyhynúť v dôsledku klimatickej zmeny. Informovala o tom biologička Marcela Libertelliová z Argentínskeho antarktického inštitútu (IAA). TASR správu prevzala od agentúry Reuters. viac »

Päť prírodných zaujímavostí, ktoré by ste nemali prehliadnuť na Cypre

Cape Greco
2022-05-16 07:30:00

Cyprus patril počas ostatných rokov k našim obľúbeným letným destináciám. Dostali ste sa tam s cestovnou kanceláriou, ale vďaka pravidelným letom ste si mohli zorganizovať aj samostatnú dovolenku. Popri potulkách po úžasných plážach nezabúdajte ani na krásu prírodu, ktorá sa nachádza v širokom okolí. viac »

Slony v Zimbabwe tento rok zabili už 60 ľudí, vláda pre ne zvažuje antikoncepciu

Slon pred horou Kilimandžáro
2022-05-15 10:00:00

Slony v Zimbabwe od začiatku roka usmrtili už 60 ľudí. Úspešné snahy o zachovanie slonej populácie v tejto africkej krajine totiž viedli k zvýšenej miere stretov slonov s ľuďmi. V utorok o tom informoval hovorca miestnej vlády. TASR správu prevzala od agentúry AFP. viac »

Vodopád nad morom, vzácne jazierka i blankytná lagúna: 7 TOP prírodných lokalít Turecka

Modrá lagúna, Ölüdeniz
2022-05-02 12:00:00

Prichádza leto a Turecko sa opäť hlási o slovo. Ak ste tam už počas predošlých dovoleniek videli väčšinu pamiatok, naplánujte si teraz výlety iným spôsobom. Vyberte sa na potulky za tými najkrajšími prírodnými zaujímavosťami. viac »

KVÍZ z ríše zvierat: Poznáte držiteľov jednotlivých rekordov?

Vačica virgínska s deviatimi
2022-05-02 10:05:00

Ľudia sa bijú o to, aby do histórie vstúpili ako tí najrýchlejší či najsilnejší, v porovnaní s ríšou zvierat však ťaháme za oveľa kratší koniec. Viete, ktoré živočíchy sú držiteľmi rekordov v rôznych disciplínach? viac »


Utorok, 30. apríl. 2024. Meniny má Anastázia.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa