Príroda

Neuveriteľné VIDEO: Zvieratá vidia úplne inak ako ľudia

Neuveriteľné VIDEO: Zvieratá vidia
2022-03-08 09:00:00

Nie je žiadnym tajomstvom, že zvieratá vidia svet kvôli odlišným očným orgánom inak než my. Málokto si však vie predstaviť, čo to znamená. My sme sa na to pozreli (našimi ľudskými očami) a zistenia vedcov nás neraz prekvapili. viac »

Päť najkrajších jazier na Novom Zélande: Jedného z nich sa nesmiete ani dotknúť

Päť najkrajších jazier na
2022-03-05 00:00:00

Dovolenku pri jazere majú radi mnohí cestovatelia. Väčšinou sa v ich okolí nachádzajú perfektné možnosti na aktívny oddych a potom môžu príjemne relaxovať pri vode. Nový Zéland je krajinou plnou príjemných prírodných prekvapení. Preto tam nájdete aj množstvo nádherných vodných plôch, ktoré patria k ich top atrakciám. viac »

Splnený sen pre milovníkov výhľadov: Päť prírodných zázrakov vo Walese

Snowdonia
2022-03-01 12:00:00

Britské ostrovy majú všetky tromfy na to, aby dokázali osloviť cestovateľov. Lákajú ich na historické pamiatky, pestrú kultúrnu scénu, ale aj nádherné prírodné oblasti. Tie sú sústredené najmä vo Walese, ktorý ponúka skvelé tipy na turistiku alebo ľahšie vychádzky. viac »

V Spojených arabských emirátoch otvorili najväčší Safari park mimo Afriky

Žirafa
2022-02-25 10:00:00

Spojené arabské emiráty sa môžu pochváliť viacerými rekordmi. Nájdete tam najväčšiu fontánu, najvyššiu budovu či najväčšiu kvetinovú záhradu sveta, ku ktorým pribudlo ďalšie obrovské turistické lákadlo – najväčší Safari park mimo afrického kontinentu. viac »

Ako v priemyselnom centre: Peruánsky dažďový prales je znečistený ortuťou

Dažďový prales
2022-02-24 06:00:00

Koncentrácie ortuti podobné ako v čínskych priemyselných mestách namerali vedci aj v stromoch v amazonskom dažďovom pralese v Peru. Vyplýva to z novej štúdie uverejnenej vo vedeckom časopise Nature Communications. viac »

Zázračné jazero, čadičové hranoly aj kaňon ako z rozprávky: 5 TOP prírodných atrakcií Mexika

Hierve El Agua
2022-02-23 12:00:00

Počas dovoleniek v exotických krajinách sa vám pochopiteľne nechce vôbec odísť z nádherných pláží. Najradšej by ste sa len kúpali, opaľovali a užívali si túto pohodu. Lenže zároveň by bola veľká škoda, keby ste na vlastné oči nevideli niektoré unikáty. Medzi ne nepochybne patrí aj mexická príroda. viac »

Slovenský vedec odhalil pôvod jedného z najobľúbenejších jašterov sveta

Slovenský vedec odhalil pôvod
2022-02-22 08:00:00

Patrí medzi najčastejšie chované jaštery na svete a pritom až donedávna nebolo presne určené, odkiaľ pochádza populácia v zajatí. Gekončík nočný je tiež vyhľadávaným modelovým druhom medzi vedcami. Výskum, na ktorom sa zúčastnil Daniel Jablonski z Univerzity Komenského (UK) v Bratislave, teraz prvýkrát odpovedá na mnohé otázky o jeho pôvode. Informovala o tom hovorkyňa UK Lenka Miller. viac »

Faerské ostrovy prehodnocujú šialenú tradíciu: Minulý rok pri nej zahynulo vyše 1400 delfínov

Faerské ostrovy prehodnocujú šialenú
2022-02-19 12:00:00

Krvavé more, stovky rozrezaných tiel a z nich trčiace vnútornosti – aj takéto scény sprevádzajú európsku tradíciu, ktorá každoročne dvíha zo stoličky všetkých milovníkov zvierat. Aktuálne sa rozhoduje o jej budúcnosti. viac »

Ľadový príkrov Grónska prišiel za 20 rokov o vodu, ktorá by zatopila USA

Grónsko
2022-02-17 08:00:00

Rozsiahly ľadový príkrov Grónska prišiel za uplynulých 20 rokov o také množstvo ľadu, že voda z neho by stačila na zatopenie celého územia Spojených štátov do výšky pol metra. Vyplýva to z najnovšieho výskumu, ktorého výsledky zverejnili dánski vedci, informovala v utorok agentúra AFP. viac »

Tatranský národný park je domovom vzácnych živočíchov: Tieto zvieratá nenájdete nikde inde

Kamzíky vrchovské tatranské (Rupicapra
2022-02-15 12:00:00

V Tatranskom národnom parku (TANAP) žijú aj iné endemity ako ikonický kamzík vrchovský tatranský a svišť vrchovský tatranský. Zoologička Správy TANAP-u Erika Feriancová pre TASR uviedla, že treba v tejto súvislosti rozlišovať tatranské a karpatské endemity. viac »


Utorok, 30. apríl. 2024. Meniny má Anastázia.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa