Príroda

Argentínska príroda patrí k najkrajším na svete: Presvedčte sa sami

Ľadovec Perito Moreno
2021-12-15 12:00:00

Charakteristickým znamením argentínskej prírody je rozmanitosť, ktorú zabezpečujú viaceré klimatické pásma. Nájdete tam všetko od subtropických, cez mierne, až po najchladnejšie oblasti. Stačí si len vybrať, či to všetko chcete zažiť počas jednej dovolenky, alebo si túto krajinu vždy pozriete v inom šate. viac »

Chobotnice, kraby či homáre chcú v Británii dať na zoznam cítiacich tvorov

Krab na ceste v
2021-12-02 06:00:00

Chobotnice, kraby a homáre dokážu pociťovať bolesť a strach či rozpoznať, keď sa im ubližuje. Vyplýva to zo štúdie výskumníkov z Londýnskej školy ekonómie a politických vied (LSE), prostredníctvom ktorej sa vedci usilujú presvedčiť vládu v Londýne, aby pridala tieto živočíchy na zoznam organizmov chránených pripravovanou legislatívou, informovala v nedeľu agentúra DPA. viac »

Krása nevídaná: 5 prírodných zázrakov, ktorými sa pýši Rusko

Lenské stĺpy
2021-11-29 12:01:00

Len máloktorá krajina sa môže pochváliť tak rozmanitou prírodou ako Rusko. Divoké oblasti striedajú prímorské časti a do toho prirátajte aj niekoľko unikátností. Keby ste vašu dovolenku zamerali len na tieto atrakcie, odídete spokojní a plní nezabudnuteľných dojmov. viac »

V Tatrách bude zimovať viac ako 1000 kamzíkov

V Tatrách bude zimovať
2021-11-08 08:00:00

V Tatranskom národnom parku (TANAP) bude zimovať prinajmenšom 1095 kamzíkov. Ukázala to minulotýždňová inventúra, ktorá mala zmapovať stav populácie kamzíka vrchovského tatranského na slovenskej i poľskej strane Tatier. TASR o tom informovala koordinátorka vonkajšej komunikácie Štátnych lesov Tatranského národného parku (TANAP) Martina Petránová. viac »

Zaujímavé zistenie vedcov: Útoky žralokov na človeka spôsobuje ich zlý zrak

Veľký biely žralok, záber
2021-10-31 12:00:00

Žraloky neútočia na ľudí úmyselne, ale plavcov alebo surfistov si vo vode v dôsledku zlého zraku mýlia so svojou obvyklou potravou, ako sú tulene. Tento predpoklad potvrdzuje vedecká štúdia, ktorá bola nedávno publikovaná v britskom časopise Journal of the Royal Society Interface, ktorý vydáva Kráľovská spoločnosť, uviedla agentúra AFP. viac »

Ružové jazero aj kamenný les: Austrálska príroda ukrýva vzácne poklady

Dvanásť apoštolov
2021-10-22 12:00:00

Pri návšteve Austrálie budete mať pocit, že ste sa ocitli v úplne inom svete. Tunajšia príroda je výnimočne nádherná a pripraviť sa treba aj na trochu divočiny. Nebuďte prekvapení, keď počas vašich potuliek stretnete aj zaujímavé exotické zvieratá. viac »

Švédska príroda je úžasná. Toto je to najkrajšie z nej

Švédska príroda je úžasná.
2021-10-14 12:00:00

Cestovatelia milujú všetky severské štáty najmä kvôli ich jedinečnej prírode. Švédsko im z tohto hľadiska ponúka najväčšiu rozmanitosť. Uvidíte tam krásne jazerá, pláže, horské oblasti a budete mať skvelé podmienky aj na lyžovanie. Stačí si len vybrať to, čo najlepšie ulahodí vášmu vkusu a potom sa môžete vybrať na spoznávanie nových končín. viac »

Najjedovatejšie zvieratá sveta: Proti týmto krásavcom nemáte šancu

Najjedovatejšie zvieratá sveta u
2021-10-05 08:00:00

Mnohé zvieratá sa pred útokmi predátorov bránia zbraňami, ktoré nemusia byť príjemné ani pre človeka. Pred akými tvormi je dobré sa mať na pozore, pokiaľ nechceme prísť (v najhoršom prípade) o život? viac »

Belgicko preslávili najmä pamiatky: Týchto 7 prírodných atrakcií im však poriadne šliape na päty

Jazero Minnewater
2021-09-30 12:00:00

Belgicko nám nepochybne ponúka obrovské množstvo zaujímavých historických pamiatok, ale aj moderných atrakcií. Stačí si spomenúť na Brusel, kde na každom kroku uvidíte iné príťažlivé a pútavé miesto. Popri nich sa však môžu v tejto krajine pochváliť aj nádhernou prírodou, ktorú by nemali prehliadať ani cestovatelia. viac »

Sedem najkrajších jaskýň sveta: Magický svet ukrytý v hlbinách

Jaskyňa Skaftafell, Island
2021-09-20 13:20:00

Príroda si necháva niektoré svoje tromfy dobré ukryté. Stačí sa ísť prejsť do podzemia, kde sa vám odhalí úplne iný a tajuplný svet. I z toho dôvodu patria jaskyne medzi najvyhľadávanejšie turistické atrakcie. Na chvíľku sa ponoríme do ich krásy a obdivujme to dokonalé divadlo, ktoré pre nás pripravili. Či sú ľadové, morské alebo plné stalagmitov a stalaktitov, stále budú pre vás príjemným prekvapením. viac »


Piatok, 17. máj. 2024. Meniny má Gizela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa