Príroda

Tohto tvora si dobre zapamätajte: V dovolenkových destináciách číha ohnivý červ

Ohnivý červ
2021-07-06 12:01:00

Ak sa chystáte na dovolenku k moru, mali by sa dopredu zoznámiť aj s jeho nástrahami. V hlbinách sa totiž ukrývajú na pohľad neškodné tvory, ktoré vám môžu celý pobyt úplne pokaziť. viac »

Včely sú kráľovnami Zeme: Fakty z ich života sú skutočne fascinujúce

Včely sú kráľovnami Zeme,
2021-07-04 12:01:00

Včely sú fascinujúcimi stvoreniami, ktoré nám prinášajú neskutočné množstvo produktov, ktoré ako ľudstvo nevieme vyrábať umelo. Či už ide o med, vosk, propolis, peľ, materskú kašičku či dokonca včelí jed, všetko sú to nedoceniteľné produkty. Ale nie len kvôli nim by sme si mali včely vážiť. viac »

Slony vo voľnej prírode vymierajú: V severnom Thajsku majú vlastnú nemocnicu

Nemocnica pre slony je
2021-06-26 12:00:00

V Lampangu v severnom Thajsku sa nachádza výnimočné zdravotnícke zariadenie, ktoré je určené výhradne pre najväčších suchozemských cicavcov na svete, pre slony. Plne vybavená nemocnica sa stará o tieto veľkolepé zvieratá podobne, ako bežná klinika lieči svojich ľudských pacientov. viac »

Chorvátske more je čisté len na pohľad: Z vôd pri ostrove Vis vytiahli 15 ton odpadu

Vis
2021-06-23 11:50:00

Pätnásť ton odpadu vytiahli z mora neďaleko chorvátskeho ostrova Vis v rámci projektu Mysli zeleno, zameraného na vyčistenie morského dna. Našli sa tam napríklad bicykle, pneumatiky z kamiónov, autobatérie a dokonca vojenská výzbroj. V utorok to oznámili organizátori akcie, na ktorých sa odvolala tlačová agentúra HINA. viac »

Slávneho surfistu napadol žralok, teraz sa venuje ich záchrane

Slávny surfista sa venuje
2021-06-12 00:01:00

Bežná situácia, plávate v mori a zrazu vás napadne žralok. Šok, panika a podľa stavu, v akom sa zo šlamastiky dostanete, posttraumatický stav. Každý bežný smrteľník by sa po napadnutí žralokom obrátil tomuto živočíchovi chrbtom. viac »

Ekologická katastrofa v Turecku: Morský sliz ohrozuje živočíchy aj rybolov

Morský sliz v Turecku
2021-06-07 16:00:00

Istanbul a ďalšie turecké mestá na pobreží Marmarského mora sužuje sliz, ktorý ohrozuje morské živočíchy a tým aj miestne rybolov. viac »

Skvelá správa: Ekvádor potvrdil objav korytnačky z druhu, ktorý považovali za vyhynutý

Chelonoidis phantasticus
2021-05-26 08:00:00

Genetické testy potvrdili, že korytnačka objavená v roku 2019 na ostrove Fernardina v súostroví Galapágy patrí k druhu Chelonoidis phantasticus, o ktorom sa predpokladalo, že vyhynul pred viac ako sto rokmi. Informovala o tom v stredu agentúra AFP s odvolaním sa na utorkové oznámenie ekvádorských úradov. viac »

Smutný príbeh so šťastným koncom: Zraneného výra skalného zachránil mestský policajt

Zraneného výra skalného zachránil
2021-05-21 08:00:00

Po necelých dvoch týždňoch strávených v opatere vo voliére v Starej Turej lieta už výr skalný vo voľnej prírode. O najväčšiu sovu sa staral náčelník Mestskej polície v Starej Turej a sokoliar Ľubomír Málek, ktorý si zranenú sovu zobral do svojej opatery. viac »

Hororový úlovok: Rybe chýbal jazyk, v ústach sa jej ukrýval nechutný votrelec

Parazit v rybe
2021-05-20 12:01:00

Hĺbky morí a oceánov majú mnoho zvláštnych obyvateľov. K tým nechutnejším patrí parazit, ktorý odhryzne jazyk svojmu hostiteľovi a potom žije v jeho ústnej dutine až do konca života. Zvláštnu symbiózu sa podarilo nedávno odfotografovať rybárovi z JAR. viac »

Medveď hnedý: Dokážeme s ním žiť?

Medveď hnedý
2021-05-16 00:00:00

Medveď hnedý je jediný zástupca svojej čeladi, ktorý sa vyskytuje na území Slovenskej republiky. Ide o najväčšiu európsku šelmu a spolu s medveďom ľadovým a medveďom grizzly ide vôbec o najväčšieho suchozemského predátora. V Európe ich žije zhruba 14 000, od západného Španielska po východné Rusko, od severnej Škandinávie po južné Rumunsko a Bulharsko. viac »


Utorok, 21. máj. 2024. Meniny má Zina.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa