Príroda

Sedem najkrajších jaskýň sveta: Magický svet ukrytý v hlbinách

Jaskyňa Skaftafell, Island
2021-09-20 13:20:00

Príroda si necháva niektoré svoje tromfy dobré ukryté. Stačí sa ísť prejsť do podzemia, kde sa vám odhalí úplne iný a tajuplný svet. I z toho dôvodu patria jaskyne medzi najvyhľadávanejšie turistické atrakcie. Na chvíľku sa ponoríme do ich krásy a obdivujme to dokonalé divadlo, ktoré pre nás pripravili. Či sú ľadové, morské alebo plné stalagmitov a stalaktitov, stále budú pre vás príjemným prekvapením. viac »

Slovensko je domovom 28 druhov netopierov, žije u nás aj ten najväčší

Podkovár veľký v jednej
2021-09-09 08:00:00

Na Slovensku sa vyskytuje 28 druhov netopierov, ktoré sú chránené. V krajine boli vyhlásené viaceré územia európskeho významu, ktorých predmetom ochrany sú aj netopiere. Uvádza to Štátna ochrana prírody (ŠOP) SR na svojom webe. viac »

Smutné výročie: Pred 85 rokmi vyhynul prekrásny tasmánsky tiger (VIDEO)

Vakovlk
2021-09-08 11:50:00

Naša planéta je nádherným miestom, kde kedysi žili všetky tvory v dokonalej symbióze. Konanie človeka ju však postupne narušilo natoľko, že niektoré zvieratá úplne vyhynuli. Jedným z nich je aj vakovlk, kedysi prekrásny obyvateľ Tasmánie. viac »

Dokonalá pastva pre oči: Najkrajší strom sveta vyzerá ako z rozprávky

Eukalyptus dúhový
2021-09-03 12:00:00

Pri pohľade na fotografie eukalyptu dúhového by ste si azda mohli pomyslieť, že sú upravené v počítačovom programe. Nie je to však pravda, tento strom má skutočne výnimočne pestrofarebný kmeň a patrí vďaka tomu k vyhľadávaným turistickým atrakciám. To však nie je jediné, čo z neho robí svetový unikát. viac »

Nádherné údolia a kaňony nájdete v každej krajine: Tieto vás očaria najviac

Kaňon Bryce, USA
2021-09-03 08:01:00

Grand Canyon v USA je najznámejším kaňonom na svete. Vo viacerých krajinách však nájdete ešte krajšie atrakcie tohto druhu. Pozrite si tie najzaujímavejšie údolia, ktoré si určite zamilujete natoľko, že si kvôli nim prispôsobíte aj vaše dovolenkové plány. viac »

Fascinujúce prírodné divadlo: Etna chrlí lávu (VIDEO)

Etna
2021-08-30 12:00:00

Sopka Etna na talianskom ostrove Sicília je najaktívnejšou v Európe a v súčasnosti dokonca aj vo svete. Už od februára opakovane chrlí lávu a mrak popola stúpa do výšky niekoľkých kilometrov. viac »

Zubor hrivnatý - majestátny kráľ Polonín

Zubor hrivnatý
2021-08-29 11:50:00

Medzinárodnou úniou na ochranu prírody zaradený medzi druhy vystavené "veľmi vysokému riziku vymretia v prírode" zubor hrivnatý (bison bonasus) má šancu prežiť vo voľnej prírode aj vďaka Poloninám. Rozsiahle horské lúky a lesné porasty s prevahou listnatých drevín v katastrálnych územiach obcí vysťahovaných pri výstave vodnej nádrže Starina poskytujú zubrom dostatok potravy, priestoru i pokoja. viac »

Krása, ktorú nič netromfne: 10 prírodných zázrakov sveta

Krása, ktorú nič netromfne:
2021-08-23 12:01:00

Vo svete uvidíte tisíce nádherných stavieb, ktoré postavili ľudia, ale ani jedna z nich sa nevyrovná dokonalosti prírody. Tá je najlepšou majsterkou a dokáže vytvoriť tie najunikátnejšie diela. Dôkazom je tiež desať prírodných zázrakov, ktoré môžete obdivovať v rôznych kútoch zemegule. viac »

Tohto tvora si dobre zapamätajte: V dovolenkových destináciách číha ohnivý červ

Ohnivý červ
2021-07-06 12:01:00

Ak sa chystáte na dovolenku k moru, mali by sa dopredu zoznámiť aj s jeho nástrahami. V hlbinách sa totiž ukrývajú na pohľad neškodné tvory, ktoré vám môžu celý pobyt úplne pokaziť. viac »

Včely sú kráľovnami Zeme: Fakty z ich života sú skutočne fascinujúce

Včely sú kráľovnami Zeme,
2021-07-04 12:01:00

Včely sú fascinujúcimi stvoreniami, ktoré nám prinášajú neskutočné množstvo produktov, ktoré ako ľudstvo nevieme vyrábať umelo. Či už ide o med, vosk, propolis, peľ, materskú kašičku či dokonca včelí jed, všetko sú to nedoceniteľné produkty. Ale nie len kvôli nim by sme si mali včely vážiť. viac »


Piatok, 17. máj. 2024. Meniny má Gizela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa