Exotická dovolenka

Videli sme Budhov zub. Toto by ste rozhodne nečakali!

Videli sme Budhov zub.
2023-09-23 00:00:00

Pokiaľ si spájate Srí Lanku len s pobytom na pláži, verte, že ponúka oveľa viac. Budhistický ostrov ukáže, akí môžu byť ľudia šťastní a aká hlboká je ich viera. Jej centrom je mesto Kandy, kde nájdete aj Budhov zub ako najposvätnejšiu relikviu krajiny. To, ako sa k nemu dostanete, ako a čo + na ako dlho uvidíte, vás určite šokuje. viac »

Našli sme najstarší zasadený strom. Atmosféra ako z inej planéty!

Našli sme najstarší zasadený
2023-09-20 10:00:00

Anuradhapura bola hlavným mestom Srí Lanky dlhých 1 400 rokov. Výnimočná je však z iných dôvodov. Práve na tomto mieste Srílančania spoznali Budhovo učenie a bolo to práve tu, kde bol zasadený výhonok posvätného stromu a kde priniesli z Indie tú najposvätnejšiu relikviu - Budhov zub. viac »

UNESCO zaradilo starobylé mesto Jericho v Predjordánsku do Svetového dedičstva

UNESCO zaradilo starobylé mesto
2023-09-18 10:00:00

Organizácia Spojených národov pre vzdelávanie, vedu a kultúru (UNESCO) v nedeľu hlasovala za zaradenie starobylého mesta Jericho na západnom brehu Jordánu do zoznamu Svetového kultúrneho a historického dedičstva v Palestíne. TASR informuje podľa agentúry AP, podľa ktorej toto rozhodnutie pravdepodobne rozhnevá Izrael. viac »

Cisárske mesto i pagoda na jednej nôžke. Toto sú najzaujímavejšie pamiatky vo Vietname

Cisárske mesto i pagoda
2023-09-12 12:30:00

Vietnam sa teší čoraz väčšej popularite turistov vďaka nádherným plážam a prírode. Keď sa ich však nasýtite, navštívte aj miestne pamiatky. Táto krajina rozhodne má čo ponúknuť aj z tohto hľadiska. viac »

KĽDR oslavuje 75 rokov: Domácich trápi hladomor, cenzúra aj povinná vojenská služba

Na snímke obyvatelia mesta
2023-09-09 00:00:00

Kórejská ľudovodemokratická republika bola vyhlásená pred 75 rokmi, 9. septembra 1948. Dnes sa považuje za najizolovanejšiu krajinu sveta, kde vládne tvrdý totalitný režim. viac »

Hampe bolo druhým najväčším mestom sveta: Vďaka stovkám pamiatok je na zozname UNESCO

Hampe bolo druhým najväčším
2023-08-24 12:00:00

Na území súčasnej Indie sa v období medzi 11. a 17. storočím rozprestierala Vidžajanagarská ríša, kde žilo približne pol milióna obyvateľov. Jeho posledné hlavné mesto Hampe dodnes patrí k najväčším historickým pokladom celej krajiny. viac »

FOTOREPORTÁŽ z Filipín: Zátoka Nabulao a netopierie jaskyne sú láskou na celý život

FOTOREPORTÁŽ z Filipín: Zátoka
2023-08-10 08:00:00

Filipínsky ostrov Negros je známy najmä vďaka produkcii cukru a výrobe skvelého rumu Don Papa. Ako mnoho ďalších miest v krajine sa však pýši aj prekrásnou nedotknutou prírodou. Na ostrove je viacero pláží ako vystrihnutých z dovolenkového katalógu, no len v oblasti Sipalay môžete sladké ničnerobenie spojiť s návštevou jaskýň Obong. Verte, že na ňu nikdy nezabudnete. viac »

Katarská metropola Dauha patrí ku klenotom Perzského zálivu, na päty stúpa aj slávnym susedom

Katarská metropola Dauha patrí
2023-08-07 12:00:00

Perzský záliv prináša stále ďalšie klenoty. Tentoraz ním je katarská Dauha, ktorá sa čoraz viac tlačí do popredia a uberá na popularite aj známejším konkurentom z tohto regiónu. Moderné mesto vám ponúkne to najlepšie z tejto krajiny a pripraviť sa môžete hneď na niekoľko zaujímavostí, ktoré stoja za návštevu. viac »

Na vlastnej koži: V Libanone neviete, koľko zaplatíte za zajtrajší nákup a zuby si umývate s čelovkou

Na vlastnej koži: V
2023-07-24 08:30:00

Kedysi perla blízkeho východu, dnes krajina, ktorá čelí obrovskej katastrofe. Týždenný nákup potravín sa v bežnej rodine rovná mesačnej výplate, banky len ťažko poskytnú výber z bankomatu a na pumpe si niekedy vystojíte hodinovú šóru. Napriek tomu okolo vás prejde niekoľkotisícové auto a reštaurácie sú plné. Libanon je krajinou kontrastov, krajinou bohatých a chudobných. viac »

Africké opevnenia ksar: Kedysi ich využívali berberi, dnes lákajú turistov

2023-07-18 12:00:00

Každá významnejšia oblasť vo svete mala určitý obranný systém, ktorý pomáhal tunajším obyvateľom chrániť sa pred nepriateľmi. V minulosti boli boje o moc bežnou záležitosťou a najmä menšie mestečká či usadlosti museli často zápasiť o svoju slobodu a majetok. V Afrike preto vymysleli opevnené sídla s pomenovaním ksar, ktoré využívali najmä Berberi. V súčasnosti sú obľúbenou turistickou atrakciou. viac »

Fantastická novinka: Z Bratislavy bude lietať najmodernejší Airbus A350-900!

Fantastická novinka: Z Bratislavy
2023-06-24 10:00:00

Destinácie, s ktorými bude mať Bratislava priame letecké spojenie, sa rozšíria o Vietnam, Dominikánsku republiku a Kubu. Lety od jesene spustí skupina DER Touristik Eastern Europe, ktorá uzavrela exkluzívny kontrakt so španielskymi aerolinkami World2fly. Tie budú na Slovensko lietať najmodernejším Airbusom A350-900! viac »

Kuej-lin je podľa domácich najkrajším miestom v Číne, tak nádhernú prírodu inde nenájdete

Kuej-lin je podľa domácich
2023-06-21 12:00:00

Číňania s obľubou hovoria o Kuej-line (Guiline) ako o najkrajšom mieste v ich krajine. Môže sa totiž pochváliť prírodnou scenériou, akú inde nenájdete. viac »

Plávajúce záhrady patria k najvzácnejším atrakciám Mexika, dielu Aztékov však hrozí zánik

Plávajúce záhrady patria k
2023-06-16 12:00:00

Plávajúce záhrady v drsnom predmestí Xochimilco patria k najstarším a najkrajším atrakciám Mexico City. Pochádzajú z čias Aztékov, ktorí ich vytvorili už v 14. storočí kvôli pestovaniu potravín a kvetov. Dodnes sa ich však zachovalo už len zopár a aj tým hrozí zánik. viac »

Mesto superlatívov ako na dlani: 5 miest, z ktorých je na Dubaj ten najúžasnejší výhľad

Mesto superlatívov ako na
2023-06-09 09:00:00

Dubaj je mestom superlatívov, ktorého tvar a výška sa mení každú chvíľu. Stavia sa na každom kroku a vysoké žeriavy patria neodmysliteľne ku koloritu mesta. Mnoho ľudí sem preto cestuje práve kvôli rekordom a dychberúcim výhľadom. Vybrali sme pre vás tie najúžasnejšie miesta, odkiaľ budete mať mesto a jeho atrakcie ako na dlani. viac »

Mexické mesto Uxmal – vzácne stavby, ktoré odhaľujú tajomstvá mayskej kultúry

Mexické mesto Uxmal –
2023-06-04 09:00:00

Uxmal je jedno z najznámejších archeologických miest v Mexiku. Podľa historických odhadov bola táto oblasť obývaná už v 6. storočí pred Kristom. Z veľkolepého sídla mayskej kultúry sa už podarilo uchovať len malý zlomok pôvodných budov, napriek tomu v návštevníkoch tieto ruiny aj dnes vyvolávajú silné emócie a ponúkajú zaujímavý pohľad na dávne dejiny. viac »


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa