Rakúsko

Graz: Hlavné mesto pôžitku

Graz, Rakúsko
2014-05-07 10:00:00

RAKÚSKO - Graz je mesto pre pôžitkárov. Ale čo presne prinieslo Grazu titul hlavného mesta pôžitku? Južanský spôsob života, ktorý povzbudzuje všetky zmysly a spolu s nimi aj apetít? Mierne podnebie tohto regiónu, v ktorom sa obzvlášť dobre darí ovociu, zelenine a vínu? Alebo množstvo farmárskych trhov, kde sú v ponuke čerstvé a kvalitné produkty z okolia? Je to určite tak, ako v prípade každého dobrého receptu: z každého rožku trošku, a ničoho príliš veľa. viac »

Vychutnajte si jar na Ceste čerešňového kvetu

Cesta čerešňového kvetu, Rakúsko
2014-05-02 14:00:00

RAKÚSKO - Počas jesene sa mnohí cestovatelia tešia na návštevu rôznych vínnych ciest, ktoré máme na Slovensku alebo aj v blízkych Čechách. Ich výhodou je, že ich môžete absolvovať rovnako autom, ako aj na bicykloch a užiť si ju tak presne takým štýlom, aký je vám po chuti. Do jesene je však ešte dlhší čas. A keď sa vám takýto spôsob cestovania páči, možno vás osloví ďalšia zo zaujímavých ciest. Tá je spojená s čerešňami, vedie cez Rakúsko a pohodlne sa na ňu dostanete aj zo slovenskej strany. viac »

FOTO Korutánsko: tam, kde ešte stále vládne prírode zima

Nassfeld-Hermagor, Korutánsko, Rakúsko
2014-03-15 10:00:00

RAKÚSKO - Hoci u nás to už vyzerá na prudký nástup jari, určite sú medzi vami takí, ktorí stále hľadajú dobré miesto na lyžovačku. Náš tip je Korutánsko, konkrétne strediská Nassfeld-Hermagor a Bad Kleinkirchheim. viac »

St. Martins Therme - wellness i zážitky z prírody

St. Martins Therme
2014-02-03 12:00:00

RAKÚSKO - St. Martins Therme & Lodge, prvá lodge v strednej Európe, sa nachádza neďaleko Bratislavy, asi hodinku cesty autom, na okraji Národného parku Neusiedler See - Seewinkel. Toto wellness a dobrodružstvo v jednom ponúka ubytovanie kategórie 4*-superior, vlastné jazero na kúpanie, jedinečný svet prírody a kultúry, špičkový výber z vín a gastronómie, zážitkový priestor na ploche 40 kilometrov štvorcových a veľa ďalšieho. viac »

Viedenský ľadový sen

Viedenský ľadový sen, Rakúsko
2014-01-21 15:30:00

RAKÚSKO - Korčuľovanie a zábava na ľade odštartuje vo Viedni vo štvrtok, 23. januára. Viedenčanov a turistov očakáva ľadový areál pod šírym nebom o rozlohe 7 tisíc metrov štvorcových priamo pred mestskou radnicou. Tzv. Viedenský ľadový sen ponúkne aj 450 m² veľké klzisko pre začiatočníkov a deti a šesť curlingových dráh. Vysvieteným Radničným parkom sa potiahne aj 750 metrov dlhá poprepletaná ľadová cestička, ktorá siaha až k viedenskému Ringu. viac »

Tajomstvá jesene v Dolnom Rakúsku

Dolné Rakúsko
2013-09-25 12:00:00

RAKÚSKO - Bohatá úroda, prvé zrelé hrozno, ochutnávky vína a všadeprítomné kríkové venčeky, tzv. Heurigen, vás pozývajú objavovať tajomstvá jesene v Dolnom Rakúsku. Pre rodiny s deťmi sú pripravené výlety bicyklom a gurmáni môžu ochutnať skvelé špeciality. viac »

Tipy na výlety do Dunajsko-moravského regiónu

Schloss Hof, Rakúsko
2013-08-23 15:30:00

RAKÚSKO - V blízkosti slovensko-rakúskych hraníc, neďaleko Bratislavy existujú tri skvelé ciele výletov. Ide o Dunajsko-moravský región a ponuku zľavneného vstupného počas dní sviatkov na Slovensku. Zľavy platia pre región Národného parku Donau-Auen (Dunajské luhy), Archeologického parku Carnuntum a barokový zámok Schloss Hof. viac »

Rakúsky Murtal - nekonečné túry, preteky automobilov, ale i zháňanie dobytka!

región Murtal, Štajersko, Rakúsko
2013-07-25 16:00:00

RAKÚSKO - Dovolenkový región v spolkovej krajine Štajersko západne od Grazu ponúka návštevníkom naozaj pestrú škálu činností - od turistických dobrodružstiev cez relax v termálnych kúpeľoch až po čoraz populárnejšie návštevy ekofariem a salašov. viac »

Rodinné leto pri Dunaji v Dunajsko-moravskom regióne

Schloss Hof, Rakúsko
2013-06-11 16:00:00

RAKÚSKO - Výlety do Dunajsko-moravského regiónu, do oblasti, ktorá sa rozprestiera medzi Viedňou a Bratislavou, sú tradičným lákadlom pre zaujímavé rodinné podujatia, dobrodružné akcie a mnohé iné atrakcie. Bohatý program na všetkých troch hlavných výletných miestach - Národný park Dunajské luhy, Archeologický park Carnuntum, Schloss Hof - sľubuje nezabudnuteľné letné zážitky. viac »

Čaro leta v prírodných parkoch a záhradách Dolného Rakúska

V dolnorakúskej časti Blockheide
2013-05-28 13:30:00

RAKÚSKO - Dolné Rakúsko ponúka svojim návštevníkom 23 prírodných parkov, kam môžu prísť načerpať silu alebo sa v teplom období príjemne ochladiť v tieni vzácnych stromov. Počas letného obdobia sa prírodné parky ukazujú vo svojej najväčšej kráse a poskytujú priestor pre oddych a rodinné výlety. Turisti si môžu vyskúšať pešiu turistiku, dobrodružné výlety, festivaly, ktoré sa konajú priamo v prírodných parkoch a navštíviť ďalších viac ako 200 akcií pre všetky vekové kategórie. viac »


Piatok, 3. máj. 2024. Meniny má Galina.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa