Rakúsko

Mickey Mouse a Káčer Donald: Viedenská galéria vzdáva hold pop-artovej ikone Lichtensteinovi

2024-03-31 14:00:00 |

Svetoznáme umelecké múzeum Albertina vo Viedni prichádza s novou výstavou oslavujúcou 100. výročie narodenia ikony pop-artu Roya Lichtensteina. Až do 14. júla tam môžete vidieť viac ako 90 obrazov, sôch a grafík, ktoré sú poistené na závratných 200 miliónov eur. Lichtensteinove diela sú "veľmi populárne, rozšírené, ale nie vždy pochopené," ako pri otvorení výstavy povedal generálny riaditeľ Albertiny Klaus Albrecht Schröder. Teraz máte šancu to zmeniť.

Viac článkov

Stačia dve kolesá a krajina slnka vám leží pri nohách: Úžasný výlet vás čaká za hranicou 2. časť

Zámok Esterházyovcov, Eisenstadt
2015-09-08 08:00:00

Dnes budeme pokračovať v našich spomienkach na úžasný výlet po neďalekom Burgenlande. Ešte stále neviete kde leží? Neusiedlersee vám niečo hovorí? Zbožňujete to tam? Tak ste to možno nevedeli, ale túto spolkovú krajinu ste už navštívili. No okrem krásnej prírody vám ponúkne oveľa viac. Len sa pozrite. viac »

Stačia dve kolesá a krajina slnka vám leží pri nohách: Úžasný výlet vás čaká za hranicou 1. časť

V srdci Burgenlandu na
2015-09-03 17:00:25

Ak hľadáte perfektné miesto pre výlet, alebo kratšiu dovolenku v čase, keď už letné horúčavy povolili, potom by ste mali zamieriť do krajiny slnka. No nie vychádzajúceho, lebo cesta do ďalekého Japonska by bola naozaj len pre tých najlepších cyklistov. Vám, a aj nám, postačí, ak sa vyberiete do blízkeho Burgenlandu v Rakúsku. Do kraja divokej prírody, vynikajúceho jedla a opojného vína. viac »

Dôkazy sily a odvahy z okolia Dunaja. NP Dunajské luhy ukrýva zaujímavé príbehy. Objavte ich

Prírodná tôň, ktorú obývajú
2015-08-31 08:00:00

Čo všetko treba obetovať preto, aby sme zachránili niečo hodnotné a cenné? Prechádzka národným parkom Dunajské luhy vám predstaví viacero príbehov, ktoré rozprávajú o tom istom. O dejinách, sile vôle, ľuďoch a obetiach nevyhnutných na to, aby niečo veľké prežilo. viac »

Neziderské jazero – Príjemná dovolenka v Rakúsku

Neziderské jazero, Rakúsko
2015-08-12 12:00:00

Hľadáte možnosť oddychu „v srdci Európy“, kde zároveň nájdete morskú vodu? Pravdepodobne vás prekvapí skutočnosť, že nemusíte cestovať ďaleko, len k naším juhozápadným susedom. viac »

Spravte si selfie a vyhrajte pobyt. Objavujte najkrajšie oblasti Vysokého Štajerska

Zelené jazero, Vysoké Štajersko,
2015-04-29 12:00:00

Na kratšie výlety nie je nič lepšie ako dvojdňovka v Alpách. Ukrývajú sa tu miesta vhodné pre všetkých a tunajšie turistické organizácie si pre návštevníkov pripravili balíčky, ktoré zahŕňajú azda všetko. Naozaj sa na túto sezónu pripravili a vo Vysokom Štajersku vás okrem prekrásnej prírody čaká aj romantika a dokonalá pohoda. viac »

Neuveriteľné cyklovýlety u susedov – Objavte Dolné Rakúsko s novou cyklomapou

Cykloturistika v Dolnom Rakúsku
2015-04-20 08:00:00

Prichádza krásne počasie a sním aj príležitosti na výlety. Ak nemáte na ťažkú exotiku, ale pritom chcete zažiť niečo nové, tak určite zamierte k našim susedom. Nechceme zbytočne preháňať, ale Rakúšania jednoducho vedia, ako pripraviť turistom tú správnu dovolenku. Teraz sa opäť raz zamerali na aktívnu dovolenku, a teda čím ďalej tým populárnejšie bicyklovanie. Len neďaleko od našich hraníc totiž nájdete obrovské množstvo cyklotrás, ktoré vám poodhalia čo Dolné Rakúsko ponúka. Získajte novú cyklomapu a majte prehľad o tom najlepšom v okolí. viac »

Spravte si výlet do Rakúska. V Kittenberských záhradách objavíte čarovný svet kvetov

Kittenberské záhrady , Rakúsko
2015-04-16 08:00:00

Pokiaľ patríte medzi milovníkov prírody a špeciálne botanických záhrad, toto bude jedna špecialita pre vás. Kittenberské záhrady sa nachádzajú v susednom Rakúsku a pokojne sa tam môžete vybrať i na jednodňový výlet. Toto miesto predstavuje dokonalú symbiózu prírody s ľudskou zručnosťou, ktorú prezentuje v niekoľkých desiatkach tematicky zriadených záhrad. viac »

Zájdite si na výlet k najväčšiemu podzemnému jazeru Európy. Máme to za rohom

Najväčšia podzemná jaskyňa v
2015-03-13 08:00:00

Niektoré unikáty sa nám nachádzajú takpovediac takmer pod nosom a ani o nich netušíme. Jaskyňu Hiterbrühl nájdete v Rakúsku len pár kilometrov od Slovenska. Nádherný podzemný komplex navyše ponúka aj jednu jedinečnosť. A tou je obrovské podzemné jazero, po ktorom sa môžete v rámci prehliadky plaviť na loďke. viac »

Zažite 760 kilometrov zjazdoviek všetkými zmyslami v Ski amadé

Ski amadé, Rakúsko
2015-03-11 12:00:00

Najväčší lyžiarsky zväz Ski amadé tvorí päť regiónov: Salzburger Sportwelt, Schladming-Dachstein, Gastein, Hochkönig a Großarltal. Túto zimu vás lákajú špeciálnou kulinárskou ponukou na chatách vybrané regionálne špeciality s domácimi surovinami a rakúskym vínom. A samozrejme očakáva lyžiarov a snoubordistov viac ako 760 km zjazdoviek, 270 vlekov a 260 lyžiarskych chát či horských reštaurácií. viac »

Príďte si užívať jarné slniečko na zjazdovkách v Korutánsku

Lyžovačka v Korutánsku, Rakúsko
2015-02-19 17:30:00

Korutánsko nie je len najjužnejšou spolkovou krajinou Rakúska, ale je aj mimoriadne bohaté na slnečné lúče. Niekoľko stredísk z celkovo 24 lyžiarskych areálov láka návštevníkov na lyžovačku zaliatu slnkom s fantastickými snehovými podmienkami na zjazdovkách až do Veľkej noci, z čoho sa tešia rovnako lyžiari, ako aj snowboardisti. viac »


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa