Rakúsko

TOP miesta Rakúska. Krásu týchto miest by ste mali spoznať na vlastné oči

Graz, Rakúsko
2016-01-27 08:00:00

Naše návštevy Rakúska sa často končia vo Viedni a centrom nášho záujmu sú väčšinou nákupy, prípadne pracovné povinnosti. Bolo by však škoda pozerať sa na túto krajinu iba v tak úzkom merítku. Nájdete v nej okrem úžasnej prírody aj skvelé historické skvosty. Stačí ich už len objaviť a predstaviť turistickej verejnosti. viac »

Lyžovačka, kúpele, i kultúra – To všetko vám ponúka rakúsky Innsbruck

Innsbruck, Rakúsko
2016-01-20 08:00:00

I nároky lyžiarov začínajú rokmi pomaly stúpať. Už dávno netúžia len po výlete spojenom s lyžovaním. Väčšinou k tomu hľadajú aj kvalitné doplnkové služby, aby si tak mohli užiť predĺžený víkend alebo urobiť rovno zimnú dovolenku. Radi si večer oddýchnu vo wellness centre, zájdu do kvalitných reštaurácií, zabavia sa a keď sa rozhodnú trošku si oddýchnuť, vyhľadávajú aj nejaké zaujímavé pamiatky a atrakcie v okolí. A presne na toto je ako stvorené aj rakúske mesto Innsbruck, ktoré sa nachádza z Bratislavy približne 5 a pol hodiny jazdy. viac »

6 najlepších rakúskych lyžiarskych stredísk: Vyberie si každý milovník zimy

Ellmau, Rakúsko
2015-12-19 07:00:00

Hneď po Slovensku patria rakúske zjazdovky k tým najobľúbenejším pre našich lyžiarov. Máme ich totiž v blízkosti nášho domova a keď sme ochotní cestovať aj trochu ďalej, môžeme si dopriať skutočne kvalitný zážitok v podobe lyžovačky na ľadovci. Každé stredisko prináša niečo iné, čím zaujme svojich turistov. Niekedy sú to práve trate najlepších kvalít, krásne prostredie, doplnkové služby alebo tiež ponuka pre tých najmenších lyžiarov. viac »

Rakúsko nám dalo krásny vianočný darček: Navštívte mesto, kde vznikla Tichá noc

Oberndorf, Rakúsko
2015-12-15 08:00:00

Tichá noc je jedna z najznámejších vianočných piesní. Prevedieme vás teraz mestečkom, kde vznikla a historickými udalosťami, kedy táto „najkrajšia koleda“ vznikla. viac »

Hochosterwitz – Stredoveký rakúsky krásavec, ku ktorému sa vyveziete výťahom

Hochosterwitz, Rakúsko
2015-12-10 08:00:00

Naši rakúski susedia sa môžu pochváliť mnohými krásnymi pamiatkami a atrakciami. Medzi ich turistické lahôdky taktiež patrí niekoľko tunajších hradov. Z nich nepochybne vyniká i Hochosterwitz, ktorý sa nachádza v Sankt Georgen am Längsee. Vystavaný bol na vysokej vápencovej skale, aby tak svojim obyvateľom zabezpečil dostatok bezpečia a aby im ponúkol jeden bonus navyše – nádherný výhľad na okolie, ktorý za dobrého počasia ponúka pohľad na desiatky kilometrov pred vami. viac »

Tip na predvianočný výlet: Grafenegg a Zwettl s jeho výstavou perníkových chalúpok

Zámok Grafenegg, Rakúsko
2015-11-23 08:00:00

Vianočnej atmosféry nie je nikdy dosť. Ak ste sa už dostatočne nasýtili našich trhov a mestskej výzdoby, možno sa vám zachce spoznať bližšie aj neznáme mestá od našich susedov. Jednými z nich sú i mestečká Grafenegg a Zwettl, v ktorom sa navyše pravidelne konajú aj veľké perníkové slávnosti. V tunajšom múzeu totiž vždy organizujú výstavu perníkových chalúpok a domčekov, ktorá sa teší veľkej obľube aj medzi domácimi obyvateľmi. Vždy totiž pripraví nejaké iné zaujímavé prekvapenie a môžete sa tešiť na iné sladké výtvory. viac »

Do Viedne za kultúrou. Neobíďte toto múzeum, ktoré vám odkryje tajomstvá hudby

Dom hudby, Viedeň, Rakúsko
2015-11-19 17:30:00

Dobrých interaktívnych múzeí nie je nikdy dosť. Dokážu vás pritiahnuť k danej téme a taktiež vám pripravia zaujímavé popoludnie. Takýto skvost vhodný i pre príjemné rodinné výlety nájdete v neďalekej Viedni. Keď ste už videli všetky známe atrakcie, vyhraďte si čas i pre toto múzeum. Štyri poschodia, na ktorých si prídu na svoje všetci milovníci akejkoľvek hudby, sú tým najlepším výletom, aký si môžete urobiť už počas budúceho víkendu. viac »

Zažite deň v cisárskom zámočku. Navštívte Schloss Hof a jeho unikátne záhrady

Vidiecky zámok Schloss Hof
2015-11-19 08:00:00

Hľadať miesto na jesenný výlet nemusí byť vôbec jednoduché. Nestále počasie nás v momente vie vyhnať z prírody a mokré oblečenie skazí všetku zábavu. Chcelo by to miesto, kde sa zabavíte ako vonku tak aj dnu, kde sa nebudete nudiť či už máte 50 alebo 10. Takéto miesto sme pre vás našli. Poďte sa s nami poprechádzať zámkom a záhradami cisárov. viac »

Tento rok si zimné radovánky v Rakúsku užijete aj bez lyží: Kilometrové sánkovačky aj kurzy prežitia v horách

Vysoké Štajersko, Hoch Steiermark
2015-10-27 12:00:53

Prvé chladné dni navodia úsmev každému milovníkovi hôr. Prichádza totiž čas, kedy sa môžeme tešiť na sneh a aktivity s ním spojené. Hoci máme na Slovensku mnoho stredísk, veľa Slovákov na dlhšie zájazdy volí nám blízke Rakúsko. Alpské lyžovanie má iné čaro a tunajšie strediská sú všade známe vysokou kvalitou. Navyše si ako každý rok pripravili mnoho zaujímavých noviniek, ktoré vás priam pritiahnu do niektorého z jeho krajov. Poďte s nami navštíviť Štajersko – zimný raj. viac »

Ako si pochutiť u susedov? Husacie hody v Burgenlande potešia vaše maškrtné jazýčky

Sv. Martinské oslavy
2015-10-27 08:00:00

Na slnečnej strane Rakúska, v Burgenlande, od začiatku októbra prekvitá hra farieb, vinobranie je v plnom prúde a hus má práve teraz zelenú. Tento operenec je domácim symbolom Burgenlandu a počas celého roka sa teší z pastvín a šťavnatej trávy tunajších lúk. Gagotanie husí sa stále považuje za jeden zo symbolov krajiny a husi už viac ako desaťročie opäť oživujú panónske lokality, najmä v regióne južný Burgenland. viac »


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa