Rakúsko

Mickey Mouse a Káčer Donald: Viedenská galéria vzdáva hold pop-artovej ikone Lichtensteinovi

2024-03-31 14:00:00 |

Svetoznáme umelecké múzeum Albertina vo Viedni prichádza s novou výstavou oslavujúcou 100. výročie narodenia ikony pop-artu Roya Lichtensteina. Až do 14. júla tam môžete vidieť viac ako 90 obrazov, sôch a grafík, ktoré sú poistené na závratných 200 miliónov eur. Lichtensteinove diela sú "veľmi populárne, rozšírené, ale nie vždy pochopené," ako pri otvorení výstavy povedal generálny riaditeľ Albertiny Klaus Albrecht Schröder. Teraz máte šancu to zmeniť.

Viac článkov

Nádherná jeseň v Rakúsku: 5 dôvodov na návštevu práve teraz

Toto je 5 dôvodov,
2016-09-12 11:58:00

V Dolnom Rakúsku sa víno oslavuje tak často a s takým nadšením, že po ňom dokonca pomenovali aj jedno ročné obdobie - Vinárska jeseň v Dolnom Rakúsku. Od konca augusta do konca novembra pozýva viac ako 100 obcí na pestré slávnosti, počas ktorých je stredobodom pozornosti víno, krajina a pôžitok. viac »

Fotoreportáž: Krimmelské vodopády a hrajúca fontána

Fotoreportáž: Krimmelské vodopády a
2016-09-03 00:00:01

Najvyššie vodopády v Rakúsku sú lákadlom pre mnohých turistov. Hoci je ich tu toľko, že sa im musíte v niektorých miestach vyhýbať, návštevu Krimmelských vodopádov všetkým odporúčame. S turistikou to síce nemá veľa spoločné, ale krása vodopádov to určite vynahradí. Nebojte sa zobrať so sebou aj malé deti či menej zdatných známych. Určite zvládnu “výstup” k hornému vodopádu a ocenia krásu fontány. viac »

Fotoreportáž: Horský priesmyk Grossglockner očami našinca

Fotoreportáž: Horský priesmyk Grossglockner
2016-08-25 11:50:00

Horský priesmyk Grossglockner, to je jedinečná možnosť dostať sa do hôr aj pre ľudí, ktorí náročnejšie túry nezvládajú. Užiť si výhľady na majestátne trojtisícovky a ani sa pritom nezapotiť síce bude niečo stáť, no každé euro v tomto prípade stojí za to. To však platí len v prípade dobrého počasia, pred cestou si teda určite nezabudnite pozrieť predpoveď. Prísť o veľa krásnych výhľadov by bola naozaj škoda. viac »

Skvelý darček k vysvedčeniu: Vstup zdarma na zámok Schloss Hof

Skvelý darček k vysvedčeniu:
2016-06-29 23:59:00

Konečne je tu koniec školy - ale čo s voľnými dňami? Odpoveď na túto otázku ponúka najväčší vidiecky zámocký komplex Rakúska. Na zámku Schloss Hof majú deti od pondelka do piatka počas celého júla vstup zdarma. Rodičia, strýkovia, tety, starí rodičia, neváhajte už ani chvíľu a spríjemnite deťom prázdniny výletom na zámok Schloss Hof. viac »

Hory Dolného Rakúska: Letné osvieženie, horúce slnko a jedinečné zážitky

Letné osvieženie, horúce slnko,
2016-06-27 00:00:01

Ak neviete, kam na letnú dovolenku, hory sú skvelou alternatívou k dovolenke pri mori. Osvieži vás horský vietor a slniť sa môžete na lesných čistinkách a terasách. Žiadne preplnené kúpaliská, zápchy ani hučiace klimatizácie. Iba krásne hory, krištáľové plesá a útulné chaty. Jednodňový výlet, víkendový pobyt či celá letná dovolenka, v dolnorakúskych horách nájdete zábavu na celé leto. viac »

Rozkvitnuté lúky aj hlboký sneh: Kaprun láka turistov aj teraz

Kaprun - miesto, kde
2016-05-06 08:00:00

Počasie nás v posledných dňoch pekne potrápilo. Hoci je máj, mnohí z nás v chladnom počasí opäť zatúžili po snehu a lyžovaní. V rakúskom Kaprune je stále príjemnou realitou - dole si užijete rozkvitnuté lúky a hore si zajazdíte azda lepšie ako v zime. viac »

Špeciálna ponuka pre seniorov: Teraz je ideálna chvíľa navštíviť Schlosshof

Zámok Schlosshof sa teší
2016-05-02 15:00:00

Rakúsky zámok Schlosshof neďaleko od hraníc je najmä obyvateľom Bratislavy dobre známy. Teraz prichádza so zaujímavou novinkou pre seniorov. viac »

Skvelý TIP na RODINNÝ VÝLET: Zelené srdce medzi metropolami ukrýva aj Seychely

Prírodná tôň, ktorú obývajú
2016-04-22 00:00:00

Keď vás už raz omrzia všetky miesta kam radi s rodinou chodíte, bude na čase, aby ste sa poobzerali po niečom novom a neopozeranom. Deti vyžadujú, aby ste im stále niečo vymýšľali, a aj preto je dobré brať ich na miesta, ktoré im vždy ponúknu niečo nové a zaujímavé. Podobne to bude aj v Národnom parku Dunajské luhy, ktorý sa nachádza takmer za Bratislavou a pritom je v inej krajine. Zájdite sa tam už túto nedeľu (24.4.2016) a začnite objavovať. viac »

Jarná dovolenka v Alpách. Príďte na lyžovačku do najväčšieho strediska nášho suseda

Lyžovačka Saalbach Hinterglemm
2016-04-01 12:00:54

Prekrásne počasie, vychádzky, slniečko a pritom sneh pod nohami. Aj tak môže vyzerať dovolenka v týchto dňoch. My sme sa vybrali do rakúskeho Saalbachu Hinterglemmu, kde sme si pri slnečných lúčoch doslova vylyžovali nohy. Poďte sa s nami pozrieť, ako má vyzerať správna jarná lyžovačka, ktorú stále stíhate. viac »

V Štajersku vychovali prvého Terminátora

Štajersko
2016-02-01 08:00:00

Možno viac ako mohutné hory preslávil Štajersko tunajší rodák, dnes hollywoodska hviezda Arnold Schwarzenegger. Horský vzduch, šport a celkovo zdravé podmienky dali tejto krajine príležitosť vypestovať si veľa kultových osobností. viac »


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa