Rakúsko

Salzburg: Mozartovo rodisko ponúka pohodu a výnimočné zážitky

Salzburg: Rakúska perla plná
2017-07-17 12:00:00

Salzburg po celom svete nepochybne preslávil najmä Mozart. Rakúska metropola však ponúka omnoho viac ako len spomienky na tohto hudobného velikána. Kultúra, história a gurmánske zážitky - to všetko sem láka turistov zo všetkých kútov planéty po celý rok. My zo Slovenska to našťastie vôbec nemáme ďaleko. viac »

Tajomstvá histórie odkryté: Rytiersky hrad templárov bol sídlom krvavej Báthoryčky

Rittenburg Lockenahus, Rakúsko
2017-07-14 00:00:01

Meno „krvavej grófky“ Alžbety Báthoryovej si väčšina z nás spája s Čachtickým hradom. Málokto vie, že jej sídlom bol aj bývalý rytiersky hrad templárov Lockenhaus. Dnes v ňom môžete stráviť noc aj vy. viac »

Turistika s deťmi: Nassfeld v južnom Korutánsku láka na hry a zážitky pri vode

Nassfeld v južnom Korutánsku
2017-07-03 12:00:00

Kabínková lanovka Millennium-Express, vlek Gartnerkofel a šesťmiestna lanovka na vrch Madritschenkopf otvárajú rodinám bránu k nespočetným zážitkom vysoko v horách. Vďaka svojej lokalite je Nassfeld ideálnou možnosťou aj na prestávku počas vašej cesty k talianskemu moru. viac »

Výnimočné spojenie: Stredoveký hrad hostí najväčšie hviezdy populárnej hudby

Hrad Clam v regióne
2017-06-26 12:00:00

Prehliadka starobylých priestorov s kompletným zariadením, lovenie rýb v hradnom rybníku aj koncerty najväčších hviezd hudby. To všetko na vás v lete čaká v hornorakúskom hrade Clam. viac »

Romantika kúsok za hranicami: Rakúsky zámok Eckartsau ponúka prehliadky aj v slovenčine

Rakúsky zámok Eckartsau
2017-06-14 12:00:00

Rakúsko patrí z turistického hľadiska k najzaujímavejším krajinám v Európe. Môžete si tam zájsť v zime na lyžovačku, v lete si vyberiete z množstva turistických chodníkov, nechýba bohaté zastúpenie kultúrnych pamiatok, užijete si ruch veľkomiest, i pokoj vidieka a to všetko navyše len pár kilometrov od našich hraníc. Ak ste už preskúmali okolité menšie mestečká a Viedeň poznáte ako svoju dlaň, stočte tento víkend volant smerom k Národnému parku Dunajské luhy, kde nájdete nádherný zámok Eckartsau. viac »

Najväčší projekt za 40 rokov: Vo Viedni otvorili nový park, láka aj Slovákov

Najväčší projekt za 40
2017-06-12 12:00:00

Vo Viedni minulý týždeň slávnostne otvorili park Helmuta Zilka, ktorý je s plochou siedmich hektárov najväčším projektom v meste za viac ako štyri desaťročia. Poteší nielen milovníkov zelene, ale už dnes doňho mieri aj množstvo slovenských rodičov. Súčasťou parku je totiž veľký Motorikpark, kde sa poriadne vyšantia veľkí aj malí. viac »

Rakúsky Laxenburg len hodinku od nás: Tri zámky na mieste, ktoré milovala Sisi

Laxenburg, Rakúsko
2017-05-15 12:00:00

Rakúsko ponúka mnoho zaujímavých miest. Jedným z nich je aj Laxenburg, ktorý sa nachádza iba hodinu cesty autom od Bratislavy. Jeho dejiny sú úzko prepojené s cisárovnou Sisi, tá tu spolu s Františkom Jozefom dokonca trávila medové týždne. viac »

Svokra Európy: Rakúsko si pripomína jednu z najvýznamnejších žien dejín

Rakúsko si pripomína 300.
2017-04-26 12:00:00

V máji uplynie 300 rokov od narodenia jednej z najvýznamnejších žien európskych dejín. Cisárovnú Máriu Teréziu si Rakúsko pripomína na štyroch výstavách vo Viedni a Dolnom Rakúsku, jednu z nich môžete navštíviť neďaleko slovenských hraníc - v priestoroch nádherného zámku Schloss Hof, ktorý bol jej vidieckym sídlom. viac »

Objavte raj pre cyklistov: Dolné Rakúsko ponúka najväčší výber cyklotrás v Strednej Európe

Dolné Rakúsko ponúka najväčší
2017-04-16 00:00:01

Žiadna iná krajina v strednej Európe neponúka cyklistom väčší výber ako Dolné Rakúsko. Sieť cyklistických chodníkov s celkovou dĺžkou viac ako 4 200 kilometrov, osem top cyklotrás s premyslenou infraštruktúrou, cykloregióny s tematickým zameraním, hviezdicové cyklistické chodníky, novozriadené Bike Parky a Traily a rodinné cyklochodníky, to všetko vytvára ideálne podmienky pre aktívny relax kúsok za hranicami. viac »

Veľká noc na zámku Schloss Hof: Privítajte jar kráľovsky

Zámok Schloss Hof
2017-03-31 12:00:00

Obdobie veľkonočných sviatkov má v dejinách ľudstva už tisícročia neopomenuteľný význam. Kresťanské oslavy Kristovho zmŕtvychvstania či pohanské slávnosti príchodu jari a s nimi spojené tradície sú pre nás každoročnou samozrejmosťou. Aj zámok Schloss Hof už tradične otvára dva týždne pred Veľkou Nocou obľúbené veľkonočné trhy. Tento rok sa z nich návštevníci môžu po prvýkrát tešiť nielen dva víkendy pred Veľkou Nocou, ale aj počas Veľkonočného víkendu. viac »


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa