Rakúsko

Zimný víkend s rodinou: 4 rakúske strediská a ich špeciálna ponuka pre deti

Zimný víkend s rodinou:
2018-01-18 12:00:00

Hinterstoder a Wurzeralm v regióne Pyhrn-Priel, Hochkar a Lackenhof am Ötscher v Dolnom Rakúsku. Štyri strediská, štyri ideálne dovolenkové destinácie pre rodiny s deťmi s bohatou ponukou šitou na mieru rodinám. A navyše za nimi nemusíte cestovať ďaleko. viac »

Vyskúšajte netradičné zimné športy: Najviac aktivít ponúka Štajersko

Vyskúšajte netradičné zimné športy:
2017-11-23 12:00:01

Skialpinizmus, freeriding, snowbiking, bežkovanie, biatlon, joga či kurzy pečenia. Ak chcete po dobrej lyžovačke vyskúšať aj nové aktivity, zamierte do Rakúska. Štajerská zima viac ako kedykoľvek predtým pozýva, aby návštevníci spoznali zaujímavé športy alebo oprášili zabudnuté zručnosti. viac »

FOTO Pikantná atrakcia rakúskych hôr: Na Ötscheri vztýčili drevený penis

FOTO Pikantná atrakcia rakúskych
2017-11-06 12:00:01

Originálny žart, provokatívna reklama, moderné umenie alebo len nevydarené dielo insitného sochára - všetky tieto možnosti napadnú v týchto dňoch návštevníkom rakúskeho Ötscheru pri pohľade na jeho novú „ozdobu“. Otázok je veľa, odpovedí však žalostne málo. viac »

Najväčšie podzemné jazero Európy: Seegrotte pri Viedni nadchlo aj nacistov

Jaskyňa Seegrotte,rakúsko
2017-10-18 00:00:01

Jaskyňa Seegrotte sa nachádza v susedstve hlavného mesta Rakúska. Z Bratislavy sa tam dostanete po približne hodine jazdy autom. Patrí k najobľúbenejším prírodným atrakciám v tomto regióne. Počas minulého roka ju navštívilo 250 000 turistov z celého sveta a teraz sa k nim môžete pridať aj vy. viac »

Vinárska jeseň v Dolnom Rakúsku: 5 kulinárskych podujatí, aké inde nezažijete

Zber hrozna v slovenskej
2017-09-24 00:00:00

Celé mestá, mestečká a dediny v Dolnom Rakúsku počas Vinárskej jesene oslavujú zber hrozna a pôžitok z lahodného vína. Osem dolnorakúskych vínnych oblastí sa počas tohto obdobia spája a spoločne vytvoria až 830 km dlhú vínnu cestu, ktorá patrí medzi najdlhšie na svete. Aj keď je víno v tomto období stredobodom pozornosti, v Dolnom Rakúsku nájdete tie najoriginálnejšie festivaly jedla, ktoré ponúkajú nevšedné kulinárske zážitky. Neďaleko od Bratislavy môžete navštíviť zemiakový a tekvicový festival, ale aj festivaly syrov a orechov. viac »

S batohom do Dolného Rakúska: 6 skvelých tipov na jesenné výlety do prírody

S batohom do Dolného
2017-09-10 00:00:00

Dolné Rakúsko je výnimočné svojou výbornou infraštruktúrou, skvelými službami a nespočetnými možnosťami na výlety do prírody a hôr. Počas jesenných dní práve hory a lesy ponúkajú krásu prírody, príjemné zábavu a dobrodružstvo. Vybrali sme pre vás šesť tipov na výlety s nevšednými zážitkami typickými pre dolnorakúsky kraj. Chatová hra, dunajské pláže a tzv. rakúsky Grand Canyon sú len zlomkom z atrakcií, ktoré môžete počas leta v Dolnom Rakúsku objavovať. viac »

Nádherná hra prírody: Vo Vysokých Taurách vznikli vďaka búrkam dve nové jazerá

Kleinarl, Rakúsko
2017-08-23 00:00:01

Všetko zlé je na niečo dobré, to si určite v týchto dňoch hovoria obyvatelia a návštevníci rakúskej obce Kleinarl. Na iných miestach spôsobila minulotýždňová búrka obrovské škody, tu za sebou zanechala čosi nádherné. viac »

Zima v lete: Dachsteinský ľadovec láka po celý rok

Dachsteinský ľadovec, Rakúsko
2017-08-13 00:00:01

Na Dachsteinský ľadovec prichádzajú návštevníci po celý rok kvôli neobyčajným adrenalínovým zážitkom. Či už je to prechádzka v neprebádanom teréne alebo vyhliadkové platformy len pre odvážnych, v rakúskych horách sa rozhodne nebudete nudiť ani v lete. viac »

Umenie a kultúra vo Viedni: Výnimočné zážitky vo výnimočnom meste

Umenie a kultúra vo
2017-07-24 12:00:00

Štyri múzeá, ktoré sú súčasťou organizácie Wien Holding, vám sprostredkujú umenie a kultúru veľmi netradičným spôsobom. Spoznajte Mozarthaus Vienna s jediným zachovaným viedenským bytom tohto hudobného génia, Dom hudby, interaktívne múzeum tónov, Kunst Haus Wien, ktorého súčasťou je aj Museum Hundertwasser, či Židovské múzeum. Wien Holding však ponúka ešte viac – grandiózne opery, svetové muzikály, špičkové hviezdy a programy, rovnako ako obľúbené plavby. viac »

Výnimočný zážitok pre chlapcov a chlapov: Zažite odstrel v aktívnej povrchovej bani

Baňa v Erzbergu, Štajersko,Rakúsko
2017-07-17 12:00:00

Štajerský vrch Erzberg, kde sa nachádza najväčšia ešte stále aktívna povrchová baňa železnej rudy v Strednej Európe, ponúka svojim návštevníkom nevšedný pohľad do vnútra baníckeho priemyslu. Môžete sledovať baníkov pri práci, odviezť sa na poriadnej mašine a zažiť sa tu dá aj ozajstný odstrel! viac »


Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa