Rakúsko

Mickey Mouse a Káčer Donald: Viedenská galéria vzdáva hold pop-artovej ikone Lichtensteinovi

2024-03-31 14:00:00 |

Svetoznáme umelecké múzeum Albertina vo Viedni prichádza s novou výstavou oslavujúcou 100. výročie narodenia ikony pop-artu Roya Lichtensteina. Až do 14. júla tam môžete vidieť viac ako 90 obrazov, sôch a grafík, ktoré sú poistené na závratných 200 miliónov eur. Lichtensteinove diela sú "veľmi populárne, rozšírené, ale nie vždy pochopené," ako pri otvorení výstavy povedal generálny riaditeľ Albertiny Klaus Albrecht Schröder. Teraz máte šancu to zmeniť.

Viac článkov

Turistická trasa KAT Walk - dokonale zorganizovaný pochod nedotknutou alpskou prírodou

KAT Walk – diaľkový
2018-07-08 12:00:00

Vyrazte, aby ste objavili niečo nové. Nielen okolitú krajinu, ale aj tunajších ľudí. A možno dokonca trochu aj samého seba. Je tu Kitzbüheler Alpen Trail, skrátene KAT Walk – diaľkový turistický pochod krížom cez Kitzbühelské Alpy s nádhernými výhľadmi. viac »

Marhuľovým údolím Wachau

Údolie Wachau, Rakúsko
2018-06-29 00:00:01

Zažite atmosféru opátstva, ktoré inšpirovalo k napísaniu svetoznámeho románu, mesta, kde vznikla kremžská horčica, hradu, v ktorom väznili Richarda I. Levie srdce, a ochutnajte marhuľové špeciality. viac »

Zážitok na celý život: 10 netradičných hotelov kúsok za hranicami

Neobvyklé ubytovanie v Dolnom
2018-06-01 12:00:00

Dovolenka by mala byť predovšetkým o oddychu a nových zážitkoch. Pokiaľ vás už nebaví spať v bežnej posteli a chcete vyskúšať trochu exotiky v blízkosti svojho bydliska, mali by ste zavítať do Dolného Rakúska. Nájdete tam totiž rôzne neobvyklé možnosti ubytovania od noci strávenej v sude na víno cez spánok v korunách stromov a lôžko na samote v horách či v historickej izbe starého kláštora. viac »

Najstaršia viedenská reštaurácia funguje vyše 500 rokov, jedol tu Mozart aj Beethoven

Najstaršia viedenská reštaurácia Griechenbeisl
2018-05-16 00:00:00

Reštaurácia Griechenbeisl vo Viedni patrí k najstarším stále funkčným podnikom na svete. Po prvýkrát ju otvorili v 16. storočí a počas jej fungovania ju navštevovalo množstvo významných osobností. Za chutným jedlom a dobrou debatou tam chodili napríklad Beethoven, Mozart alebo Strauss, reštauráciu navštívil aj Richard Wagner, Mark Twain, Luciano Pavarotti či Phil Collins. Po stopách týchto velikánov, ale aj vynikajúcej gastronómie sa môžete teraz vybrať aj vy. viac »

Cyklosezóna v plnom prúde: Aktuálna mapa a top trasy Dolného Rakúska

Dolné Rakúsko patrí k
2018-05-11 12:00:00

Dolné Rakúsko patrí k najobľúbenejším destináciám cyklistov. Len Dunajskú cyklotrasu, ktorá sa nachádza neďaleko Bratislavy, každý rok využíva až 400 000 cyklistov. Mnoho z dolnorakúskych cyklotrás je súčasťou veľkých európskych cyklistických sietí. Populárne sú pre skvelú infraštruktúru, nenáročnosť, pravidelné udržiavanie, množstvo pamiatok pozdĺž cyklotrás a zastávok zriadených špeciálne pre potreby cyklistov. viac »

Viedeň a tie najlepšie atrakcie pre deti: Jeden deň vám stačiť nebude

Viedeň a tie najlepšie
2018-05-05 00:00:00

Bratislava sa môže pochváliť unikátnou polohou, vďaka ktorej máme dve hlavné mestá susedných štátov na dosah aj na jednodňové výlety s celou rodinou. Do Viedne sa dostanete pomocou verejnej dopravy približne za hodinu. Spiatočný lístok na vlak stojí 14 alebo 19,80 eur. V druhom prípade máte navyše zadarmo dopravu v hlavnej zóne Viedne. Ak budete včas nakupovať lístok na autobus, môžete využiť špeciálnu akciovú ponuku a vtedy vás bude stáť spiatočná cesta len 2 eurá. viac »

Máj na zámku Schloss Hof - zaujímavé podujatia pre malých aj veľkých

Májové podujatia na zámku
2018-04-30 16:00:00

V rozkvitnutom zámockom areáli sa počas mája môžete tešiť na pestrú programovú ponuku. Na svoje si prídu milovníci výstav, zvieratiek, umeleckých remesiel i záhradných krás. viac »

Kúsok za hranicami: 5 originálnych výstav v Dolnom Rakúsku, ktoré by ste mali navštíviť

Schloss Niederweiden
2018-04-27 12:00:00

Dolnorakúsky región je aj v tomto roku miestom konania skvelých výstav či festivalov, ktoré sa naozaj oplatí navštíviť. Dve zaujímavé výstavy prebiehajú už od marca - dozviete sa na nich, kam siahajú korene nášho jedálnička a o historických rozdieloch východných a západných krajín. V záhradnom mestečku Tulln objavíte od mája krásu zelených umeleckých diel a v Badene, kúsok od Viedne, sa v júni koná svetová výstava obrovských fotografií nainštalovaných v exteriéroch mesta. V júni zároveň štartuje i letný hudobný festival na zámku Grafenegg so sériou umeleckých podujatí. viac »

Na zámku Schloss Hof pri Bratislave bude najväčší kulinársky festival v Rakúsku

Rakúsko si pripomína 300.
2018-04-20 16:00:00

Tohtoročná výstava Čo svet JE? na rakúskom zámku Schloss Hof neďaleko Bratislavy sa venuje širokej tematike potravín pochádzajúcich zo zeme. Informuje o počiatkoch poľnohospodárstva, pestovaní a obrábaní pôdy, stravovacích zvyklostiach rôznych spoločenstiev, ale aj prečo a kto skupuje pôdu v zahraničí i dôvodoch miznutia úrodnej pôdy vo svete. viac »

Jar v Dolnom Rakúsku: 4 tipy na nevšedné zážitky kúsok za hranicami

Jar v Dolnom Rakúsku:
2018-03-16 12:00:00

Jar patrí medzi najvhodnejšie obdobia, kedy sa oplatí vyraziť do Dolného Rakúska a objavovať jeho krásy. Ujdite zime na bicykli, vydajte sa na nové turistické chodníky a vychutnajte si horské slnko počas posledných lyžiarskych dní. Mimoriadne obľúbeným zážitkom sú ochutnávky mladých vín počas Vínnej jari na Vínnej ceste. Dolné Rakúsko si na jar užijú rodiny s deťmi, priatelia i športovci. viac »


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa