Rakúsko

Pre milovníkov vína a histórie - cyklistická trasa regiónu Weinviertel

Pre milovníkov vína a
2019-06-07 12:00:00

Cyklistická trasa regiónu Weinviertel vás prevedie najväčšou vinárskou oblasťou Rakúska. Tentoraz nechajte deti doma a vychutnajte si romantické vinohrady s manželom či čaro lokálnych vinárničiek s kamarátkou na trase, kde dostáva slovo pôžitok ten pravý význam. viac »

Fantázia kúsok od hraníc: Na zámku Schloss Hof dokončili rekonštrukciu barokovej záhrady

Schloss Hof
2019-05-25 00:00:01

Rakúsky zámok Schloss Hof má úžasnú novinku. Po 15 rokoch detailnej rekonštrukcie podľa historického vzoru je baroková záhrada dokončená. Návštevníci tak majú možnosť obdivovať jedinečný pôvab všetkých záhradných terás. viac »

Café Central vo Viedni: Skvost medzi kaviarňami hostil Lenina, Stalina aj Hitlera

Café Central vo Viedni
2019-05-09 00:00:00

U našich susedov môžeme navštíviť jeden skvost medzi kaviarňami. Viedenská Café Central sa môže pochváliť bohatou históriou. Obľubovali ju najmä silní muži, ktorí tam chodievali oddychovať medzi rokovaniami a hľadať nové inšpirácie. Medzi najznámejších hostí patrili napríklad Lenin, Freud alebo Hitler. viac »

V prihraničnom rakúskom NP možno v hniezdach vidieť liahnutie bocianov a kaviek

Bocian
2019-05-02 16:00:00

V informačnom centre prihraničného rakúskeho Národného parku (NP) Dunajské luhy (Nationalpark Donau–Auen) v obci Orth an der Donau možno v týchto dňoch nonstop sledovať liahnutie bocianov a kaviek. Umožňujú to kamery vo veži zámku, ktoré smerujú do bocianieho hniezda na vrchole a dvoch vikierových okien, kde sa tentoraz usadili kavky. viac »

Rakúsky Linec – mesto, ktoré žije zmenou

Linec
2019-04-29 12:00:00

Linec sa od iných miest líši najmä svojím nezameniteľným charakterom a neustálym vývojom, no v tomto Meste mediálnych umení UNESCO boli a sú stredobodom diania stále ľudia. Kto sa nechá poháňať zdravou zvedavosťou, strávi v Linci na Dunaji nezabudnuteľné chvíle a na vlastnej koži pocíti zmenu, ktorou mesto nepretržite žije. viac »

Spoznávajte krajiny zo sedla bicykla: 4 cyklotrasy, ktoré prepájajú celú Európu

Dunajská cyklotrasa, EuroVelo 6
2019-04-25 12:00:00

Vyskúšajte si európske cyklotrasy EuroVelo a krásy dovolenky si užite na sedadle bicykla. V Dolnom Rakúsku vás čakajú nezabudnuteľné cyklistické zážitky. Na svojich 10 najlepších trasách, v dĺžke takmer 4 200 kilometrov, ponúka starostlivo udržiavané a značené cyklotrasy. Až 4 z nich presahujú hranice a sú súčasťou európskych cyklotrás. Dolnorakúske úseky zahŕňajú ľahšie cesty, ale aj trasy pre skúsených cyklistov a vedú tými najkrajšími oblasťami krajiny - okolo Dunaja, hlbokými lesmi alebo pozdĺž železničných koľají. viac »

Ľudia za nimi jazdia cez celý svet, my ich máme na skok: TOP 10 atrakcií vo Viedni

Ľudia za nimi jazdia
2019-04-10 12:00:00

Úprimne si priznajte. Viedeň máme takpovediac pod nosom, ale aj tak na ňu neprávom zabúdame. Radšej tam chodíme na nákupy alebo prechádzky v centre a ich pamiatky si nechávame v zálohe na čas, keď nebudeme cestovať do vzdialenejších krajín. Pritom aj tam sa nachádza množstvo zaujímavostí, ktoré by nemali ujsť vašej pozornosti. viac »

Na návšteve Rakúska: 7 múzeí, ktoré skrátka musíte poznať

Prírodovedné múzeum, Viedeň
2019-01-07 00:00:01

Rakúšania sa môžu pochváliť mnohými skvelými múzeami, ktoré sa umiestňujú na popredných priečkach v hodnoteniach návštevníkov aj odborníkov. Niektoré pútajú pozornosť netradičnými výstavami, iné zaujmú vďaka interaktívnym prvkom a veľkú úlohu zohráva aj ich umiestnenie v obklopení peknej prírody. viac »

Rakúsky hrad Forchtenstein – trezor s pokladmi rodu Eszterházyovcov

Hrad Forchtenstein, Rakúsko
2019-01-03 12:00:00

Len hodinu cesty z centra Viedne sa nachádza hrad Forchtenstein, ktorý patril rodine Esterházyovcov. Vo svojej zbierke má viacero unikátov a zároveň patrí medzi najstaršie múzeá na starom kontinente. Pokiaľ si zakúpite zľavovú kartu Vienna pass, získate do tejto pamiatky bezplatný vstup. viac »

Vianočné trhy v Salzburgu: Nezabudnuteľné zážitky v znamení výročia Tichej noci

Vianočný Salzburg, Rakúsko
2018-12-12 12:00:00

Salzburgu vianočné trhy veľmi pristanú, keďže vždy krásne mesto je v tomto čase ešte atraktívnejšie. Tento rok sa obdobie adventu nesie v znamení špeciálnej príležitosti. Spolu s domácimi obyvateľmi môžete osláviť 200. výročie vzniku tradičnej piesne Tichá noc, ktorá po prvýkrát zaznela v neďalekom Oberndorfe. viac »


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa