Rakúsko

Dva v jednom po rakúsky: Z najvyššej drevenej rozhľadne sveta vedie 52-metrová šmykľavka

Pyramidenkogel
2021-04-27 12:01:00

Rakúsko je domovom niekoľkých svetových unikátov, za všetky spomeňme napríklad Eisriesenwelt – najväčšiu ľadovú jaskyňu. Od roku 2013 tam stojí aj najvyššia drevená vyhliadková veža. Okrem úžasného výhľadu na okolie s malebným jazerom Wörthersee ponúka aj niekoľko adrenalínových zážitkov. viac »

Mozart, Freud aj krásna Sisi: Rakúsko odhaľuje tajomstvá viacerých velikánov

Rakúsko dalo svetu niekoľko
2021-04-23 12:00:00

Preniesť sa do života známych osobností, pátrať po ich myšlienkach a ideách – na to sa nájde v Rakúsku mnoho príležitostí. Tu ponúkame krátky výber zaujímavých miest, ktoré ovanul duch géniov. viac »

Schönbrunn patrí k najúžasnejším palácom sveta: 20 zaujímavých faktov, ktorým za to vďačí

Schönbrunn
2021-03-29 12:00:00

Zámok Schönbrunn patrí medzi obľúbené pamiatky Slovákov. Práve tam často vedú naše kroky pri prvej návšteve Viedne. Vždy mal povesť nádherného šľachtického sídla, ktoré už v minulosti pútalo pozornosť svojou veľkoleposťou a pompéznym zariadením. Bol domovom viacerých významných panovníkov a stal sa pýchou rakúskeho národa. viac »

Viedeň je pre Slovákov obzvlášť srdcovou záležitosťou: Spoznajte jej fascinujúcu minulosť

Viedenská minulosť fascinuje
2020-11-15 12:00:00

Bývalá metropola habsburskej ríše a súčasná metropola Rakúska je aktuálne poznamenaná nedávnymi teroristickými útokmi, ktoré súvisia s témami trápiacimi súčasnú Európu ako celok. Pozrime sa však radšej spoločne do minulosti tohto klenotu medzi stredoeurópskymi mestami, ktorý je fascinujúcou zmesou vojenskej a kultúrnej histórie. viac »

Palác Hofburg v Innsbrucku – miesto, kde kráľovská svadba skončila veľkým smútkom

Hofburg v Innsbrucku
2020-09-13 00:00:00

Innsbruck patrí medzi najnavštevovanejšie rakúske mestá. K jeho dominantám patrí palác Hofburg, ktorý za zveľadenie vďačí najmä kráľovnej Márii Terézii. Tá si mesto v obklopení hôr obľúbila natoľko, že ho zvolila aj za miesto sobáša jedného z jej potomkov. viac »

Vo Viedni opäť otvorili Freudovo múzeum, rozšírené o súkromné izby

Múzeum Sigmunda Freuda vo
2020-09-01 12:00:00

Múzeum Sigmunda Freuda (SFM) v rakúskej metropole Viedeň v sobotu, po 18 mesiacoch renovácie, opäť otvorilo svoje brány pre návštevníkov. viac »

Rakúsko a UNESCO: 8 čarovných miest na Zozname svetového kultúrneho dedičstva

Hallstatt, Rakúsko
2020-08-09 00:00:00

Medzi úplne naj UNESCO objetky patria zámok Schönbrunn a Staré mesto Viedne, Salzburgu a Grazu, očarujúce krajinné scenérie pozdĺž toku Dunaja – údolie Wachau a okolo Neziderského jazera, nádherné panorámy regiónu soľných baní Hallstatt-Dachstein/Salzkammergut a v Európe vôbec prvá moderná horská železnica pôvabne sa vlniaca podhorím Semmeringu. viac »

10 skvelých tipov na krátke letné výlety do Dolného Rakúska pre celú rodinu

Zážitkový chodník Mendlingtal
2020-07-25 00:00:00

Letné prázdniny a dovolenkové obdobie sú v plnom prúde. Vďaka nasledujúcim desiatim tipom hravo zvládnete plánovanie programu víkendovej rodinnej dovolenky a výlety premeníte na nezabudnuteľné dobrodružstvo. Dolné Rakúsko totiž ponúka množstvo výletných miest, ktoré zabezpečia pohodu, zábavu i osvieženie pre každého člena rodiny - deti i dospelých. Praktická dostupnosť vám navyše zjednoduší cestovanie. viac »

Slnečný juh Rakúska : 7 dôvodov pre aktívnu dovolenku v Korutánsku

Millstätter See
2020-06-09 12:00:00

Príroda bola ku Korutánsku, slnečnému juhu Rakúska, veľmi štedrá. Nachádza sa tu more čistých teplých jazier uprostred Álp. A hory, siahajúce od majestátnych trojtisícoviek až po mierne kopce. Korutánsko je spolková krajina s najväčším vodným bohatstvom v Rakúsku – na jeho území sa nachádza nie menej ako 200 jazier, 8000 kilometrov riek, 60 liečivých prameňov a 43 ľadovcov. viac »

Tajomstvá dominanty Viedne odhalené: 20 zaujímavostí, ktoré ste netušili o Hofburgu

Hofburg, Viedeň
2020-02-12 12:00:00

V centre Viedne sa nachádza jedna z najväčších pých habsburgskej monarchie. Táto známa panovnícka rodina využívala Hofburg ako svoje hlavné sídlo. V minulosti tam žila aj obľúbená cisárovná Sissi, ktorej v súčasnosti venovali jedno z múzeí. viac »


Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa