Rakúsko

Rakúsko je v zime čarovné: Keď to situácia dovolí, zamierte na tieto nádherné miesta

Viedeň
2021-12-09 07:01:00

Niekedy si možno neuvedomujeme, aké máme šťastie na susedné krajiny. Každá z nich je niečím výnimočná a počas všetkých ročných období prináša niečo nezabudnuteľné. Počas zimy je nádherné najmä Rakúsko, ktoré sa vďaka štedrej snehovej nádielke mení na úžasnú a rozprávkovo pôsobiacu krajinu. viac »

Lyžiarsky raj Schladming-Dachstein: 123 kilometrov zjazdoviek a top služby

Schladming-Dachstein
2021-12-04 00:00:00

Pokiaľ uvažujete, kam sa túto zimu po zlepšení pandemickej situácie vyberiete za snehom, máme pre vás dobrý tip. Tým je región Schladming-Dachstein na severozápade Štajerska, ktorý je aj medzi Slovákmi pomerne populárny. Ponúka až 123 kilometrov zjazdoviek aj krásne výhľady na panorámu okolitých vrcholkov. Nad tunajšími útulnými dedinkami a mestečkami, ktoré ponúkajú dokonalé zázemie pre všetkých jeho návštevníkov, sa nachádzajú vynikajúce lyžiarske strediská. viac »

Mňam, to sú dobroty: Vyskúšajte typické špeciality Rakúska

Linecká torta
2021-11-28 12:01:00

Okrem regionálnych špecialít majú svoje pevné miesto v rakúskych jedálnych lístkoch aj mnohé pokrmy z niekdajších krajín monarchie. Často ani samotní Rakúšania nevedia, odkiaľ presne pochádzajú ich obľúbené jedlá. viac »

Kult Sisi je večne živý: Vo viedenskom Hofburgu má legendárna cisárovná celé múzeum

Sisi Museum
2021-11-23 12:00:00

Osobnosť Alžbety Bavorskej, známej ako Sisi, neprestáva fascinovať ani po vyše sto rokoch od smrti. Nielen pre romantický príbeh na televíznych obrazovkách, ale najmä preto, že to bola veľmi osobitá žena. Najviac sa o nej dozviete v srdci Viedne. viac »

Zima po rakúsky v údolí Paznaun: Vyše 200 kilometrov zjazdoviek a množstvo zábavy

Zima po rakúsky v
2021-11-15 08:01:00

Jedno údolie, štyri strediská a more nezabudnuteľných zážitkov: Ischgl, Galtür, Kappl a See v tirolskom údolí Paznaun ponúkajú v zime návštevníkom program, ktorý nadchne úplne všetkých – od jednotlivcov, skupiny či páry cez rodiny, pôžitkárov a gurmánov až po športovcov a fanúšikov akčnej zábavy. viac »

Keď je cesta cieľ: Jazda pod najvyšším vrcholom Rakúska je nezabudnuteľným zážitkom

Grossglocknerská vysokohorská cesta
2021-11-11 08:01:00

Grossglockner je (3 798 m n. m.) je najvyššou horou v Rakúsku aj v Alpách východne od Brennerského priesmyku. Obdivovať ju môžete aj bez fyzickej námahy, v tomto nádhernom vysokohorskom teréne totiž vedie kľukatá cesta s tými najúžasnejšími výhľadmi! viac »

V Rakúsku sa menia pravidlá: Negatívny test už turistom nestačí

Grossglocknerská vysokohorská cesta
2021-11-08 12:00:00

Rakúsko je jednou z mnohých európskych krajín, ktoré v súčasnosti zaznamenávajú stúpajúci počet prípadov ochorenia na Covid-19. Rakúska spolková vláda už pred niekoľkými týždňami zaviedla viacfázový model, pričom sa teraz zrýchľuje prechod z jednotlivých fáz. Konkrétne to znamená, že od pondelka 8.11. platí režim „OP“, t.j. po očkovaní alebo prekonaní ochorenia, v gastronómii, hoteloch, nočnej gastronómii, v kultúrnych, rekreačných a športových zariadeniach i v lanovkách. viac »

Rakúske NAJ: U susedov môžeme navštíviť atrakcie, ktorým sa nič nevyrovná

Krimmelské vodopády
2021-11-05 12:00:00

Rakúsko ponúka návštevníkom množstvo zaujímavostí. Niektoré z nich sú dokonca držiteľmi európskych či dokonca svetových rekordov. Rozhodne stoja za vašu návštevu, tak si naplánujte ich návštevu. viac »

Víkend vo Viedni: Mesto valčíkov sa vám vryje pod kožu

Zámok Schönbrunn
2021-10-28 08:30:00

Viedeň je najväčším turistickým lákadlom Rakúska a zároveň je tak blízko Bratislavy, že je ideálnym miestom na víkendový výlet. Vo Viedni si prídu na svoje všetci. Milovníci histórie, majestátnej architektúry, umenia, múzeí, zábavy i dobrého jedla. Mesto vás uchváti svojou majestátnosťou, impozantnými palácmi, ale aj parkmi s množstvom zelene a kvetov v samom centre. Historické pamiatky sú všetky pokope, stačí vám teda len mapa do ruky a môžete vyraziť. viac »

Megaakvárium so žralokmi a Viedeň ako na dlani: Navštívili sme fascinujúci Dom mora

Haus des Meeres
2021-10-19 08:00:00

V centre Viedne, hneď vedľa známej ulice Mariahilfer Straße a trhu Naschmarkt sa nachádza akvarijno -zoologická výstava Haus des Meeres - Dom mora. Sídli v unikátnej jedenásťposchodovej budove, ktorá bola postavená počas II. svetovej vojny a mala slúžiť na protileteckú obranu. Aj vďaka tejto neobvyklej architektúre je možné, aby sa tu cez dve podlažia rozprestieralo 360-stupňové akvárium s objemom cez 300 000 litrov vody, ktoré je prístupné návštevníkom zo všetkých strán. viac »


Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa