Rakúsko

Veľkonočné trhy na zámku Schloss Hof: Privítajte jar v imperiálnom prostredí

Veľkonočné trhy na zámku
2022-03-17 08:00:00

Svieže jarné obdobie, ktoré prekypuje pestrosťou, je priam ideálne na návštevu zámockého areálu Schloss Hof. Vychutnať si tu môžete krásu prebúdzajúcej sa prírody, neopakovateľný pôvab barokového prostredia i starostlivo pripravenú programovú ponuku. viac »

Údolie Gastein - štyri lyžiarske strediská a vyše 200 kilometrov upravených zjazdoviek

Bad Gastein
2022-03-06 12:00:00

Nestihli ste túto zimu vybehnúť niekam na lyže? Nevadí, máme pre vás skvelý tip, kde stále nájdete dostatok snehu, skvelé služby aj rôzne atrakcie. Tým miestom je údolie Gastein v Salzbursku, ktoré disponuje hneď štyrmi navzájom prepojenými strediskami nad tamojšími mestečkami Bad Gastein, Bad Hofgastein, Dorfgastein a Sportgastein. viac »

Semmeringbahn - prvá vysokohorská železnica na svete

Semmeringbahn - prvá vysokohorská
2022-02-24 07:00:00

Rakúsky Semmering si väčšina z nás spája so skvelou lyžovačkou. Práve toto miesto však v minulosti prepisovalo dejiny dopravy, keď tu bola vybudovaná prvá vysokohorská železnica na svete. Odviezť sa na nej môžete aj vy. viac »

Rakúske Korutánsko - skvelá voľba pre milovníkov slnečných svahov a zimných športov

Nassfeld Millenium express
2022-01-19 12:00:00

Čakajú tu na vás kilometre lyžiarskych svahov, túry na snežniciach, jazdy na snežných skútroch aj kilometre sánkarských tratí. Navyše tu môžete lyžovať iba s jedným skipasom. viac »

Schönbrunn - jeden z najúžasnejších zámkov sveta len na skok od Bratislavy

Zámok Schönbrunn
2022-01-06 00:00:00

Zámok Schönbrunn je hlavnou atrakciou Viedne. Jeho názov sa odvodzuje od prameňa, ktorý je v parku stále k videniu. Traduje sa, že kto sa z neho napije, mal by do roka a do dňa skrásnieť. Ak by to však aj neplatilo, návšteva jedného z najvýznamnejších barokových šľachtických sídiel sveta rozhodne stojí za to. viac »

Dokonalá lyžovačka približne 1 hodinu a pol od Bratislavy? Určite sa vyberte do Dolného Rakúska.

Lyžovačka v Dolnom Rakúsku
2021-12-29 18:00:00

Výhodné, blízke, zamerané na zimnú zábavu pre rodiny i pre športovov a sprístupnené modernými lanovkami: Tak sa prezentujú lyžiarske a zimné turistické strediská vo Viedenských Alpách v Dolnom Rakúsku. Na pohodlný príjazd môžete využiť vlakové a autobusové spojenia. Ak túžite po čerstvom vzduchu, nádherných výhľadoch a pohyb v prírode, nájdete vo Viedenských Alpách pre seba tie správne destinácie. Lanovky ponúkajú jazdy a skipasy, ktoré si môžete objednať online za výhodných podmienok pre rodiny. V hostincoch a chatách sa podávajú miestne špeciality. Po krátkej ceste, najlepšie vlakom alebo autobusom, už stojíte na zjazdovke alebo na východiskovom bode príjemnej zimnej túry alebo túry na snežniciach. viac »

Kam s deťmi na lyžovačku? Dolné Rakúsko je rajom na zimné zážitky pre rodiny.

Lyžovačka pre celú rodinu
2021-12-26 00:00:00

Pri výbere rodinnej lyžovačky je dôležité zvážiť, koľko možností ponúka pre všetkých jej členov. Prezradíme vám štyri tipy na strediská, ktoré sú vhodné na prvú lyžovačku s malými deťmi, s moderným technickým zabezpečením, ponúkajú rodinné vyžitie, zábavný zimný park s ihriskom a špeciálne vleky pre deti. Lyžiarske strediská Annaberg, Lackenhof-Ötscher, St. Corona am Wechsel a Göstling-Hochkar sú ideálnymi na prežitie radostných zážitkov na svahu s rodinou. Zároveň vám prezradíme jeden extra tip, na ktorý určite nezabudnete. viac »

Lyžiarsky kurz – áno alebo nie? Prečo je profesionálny kurz vhodný nielen pre začiatočníkov

Lyžiarsky kurz – áno
2021-12-21 00:30:00

Asi 70 % zimných dovolenkárov v Rakúsku to ťahá hore na svah. Ale koľkí z nich sa dostanú aj elegantne nadol? Prečítajte si, prečo sa aj skúsení lyžiari môžu naučiť niečo nové na lyžiarskom kurze. viac »

Vianočné trhy predsa budú! Kúsok od Bratislavy na nádhernom Schloss Hofe

Vianočné trhy v Schloss
2021-12-15 12:30:00

Pre všetkých milovníkov vianočných trhov máme dobrú správu. Počas posledného adventného víkendu môžete navštíviť vianočné trhy v areáli najväčšieho cisárskeho vidieckeho sídla, na zámku Schloss Hof pri Bratislave. Rakúsko sa od 13. decembra otvorilo po lockdowne pre všetkých zaočkovaných a pre tých, čo ochorenie COVID-19 prekonali za posledných 180 dní. Týka sa to tak domácich, ako aj turistov. viac »

Fantastická správa z Rakúska: Lyžovať sa bude!

Región Stubai
2021-12-10 07:01:00

Od 12. decembra sa v Tirolsku otvárajú ubytovacie zariadenia, gastronomické prevádzky aj lyžiarske strediská pre všetkých (od 12 rokov), ktorí sú zaočkovaní alebo prekonali ochorenie Covid-19 (tzv. 2-G Regel). Vo všetkých vnútorných priestoroch je povinné nosenie FFP-2 masky, teda aj v kabínových lanovkách a sedačkách s plastovým krytom. Gastronómia v lyžiarskych strediskách je formou Take-Away. Prevádzky sú otvorené do 23:00 a je nutná registrácia hostí. viac »


Utorok, 16. apríl. 2024. Meniny má Dana, Danica.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa