Rakúsko

Melk – najkrajší kláštor v Rakúsku

Melk – najkrajší kláštor
2023-04-08 10:30:00

V celom Rakúsku by ste pravdepodobne nenašli ďalšiu stavbu vytvorenú človekom, ktorá sa týči k oblohe tak ako kláštor Melk. Kláštor je azda jediným miestom v celom regióne Wachau, kde nikto nevenuje pozornosť v prvom rade Dunaju. viac »

Najkrajšia oslava jari: Zažite Veľkú noc na zámku Schloss Hof

Najkrajšia oslava jari: Zažite
2023-03-09 12:00:00

Najväčší vidiecky zámocký komplex v Rakúsku, zámok Schloss Hof v záplave jari otvára novú sezónu 11.03.2023. V zámockom areáli s veľkolepou terasovitou barokovou záhradou a čarovným vidieckym statkom, si môžete vychutnať prebúdzanie prírody v najrozmanitejších podobách. viac »

Fantastický výlet kúsok od Bratislavy: Schloss Hof milovali panovníci, budete ho aj vy

Fantastický výlet kúsok od
2023-02-28 12:00:00

Versailles, Schönbrunn či Carskoje Selo... Nádherné barokové zámky môžeme vidieť v mnohých kútoch Európy, iba jeden však máme doslova na skok. Bratislavčania zrejme tušia, že hovoríme o Schloss Hofe, ktorý je od mestskej časti Devínska Nová Ves vzdialený menej než dva kilometre. Za návštevu však rozhodne stojí, aj keď bývate o čosi ďalej! viac »

Kanadské žartíky 17. storočia: Rakúsky zámok prekvapuje množstvom vodných trikov

Kanadské žartíky 17. storočia:
2023-02-12 12:00:00

Salzburg patrí k najkrajším mestám Rakúska. Môžete si tam pozrieť množstvo zaujímavostí - tunajší hrad, pamiatky spojené s Mozartom alebo známu soľnú jaskyňu. K tým najkrajším však patrí aj zámok Hellbrunn v širšom centre mesta, ktorý sa okrem pôsobivej architektúry pýši aj rozsiahlym parkom. Počas celej návštevy však musíte byť v strehu - na zámku aj v záhradách číha na návštevníkov niekoľko vodných trikov, ktoré robia z prehliadky jednu veľkú zábavu. viac »

Zo zjazdovky do termálnych kúpeľov: V Rakúsku si užijete lyže i wellness

Zo zjazdovky do termálnych
2023-01-22 12:30:00

Zvírte cez deň lyžami jagavý prašan a večer si zregenerujte telo i ducha v teplej termálnej vode. Kombinácia zábavy na zjazdovke a relaxu v termálnych kúpeľoch má v Rakúsku dlhú tradíciu. viac »

Atraktívny vynález z Viedne: Populárne snežítko vzniklo z operačnej lampy

Atraktívny vynález z Viedne: Populárne
2023-01-16 12:00:00

Stačí zatriasť – a hneď vás prekvapí krásne sneženie ako z rozprávky! Kto by ju nepoznal? No málokto vie, že svetoznáme sklenené snehové gule pochádzajú z Rakúska. Pozývame vás na návštevu do Originálnej viedenskej manufaktúry rodiny Perzyovej, ktorá tieto predmety ponúka. viac »

Fantastický výlet u susedov: 8 hlavných miest v Rakúsku poteší každého cestovateľa

Höhenrausch circuit
2023-01-06 09:00:00

Najväčším rakúskym tromfom je nepochybne Viedeň, za návštevu však rozhodne stoja aj ďalšie mestá. Metropoly jednotlivých spolkových krajín lákajú fascinujúcou architektúrou – od gotiky, cez renesanciu, baroko, secesiu až po postmodernu. viac »

Štyri pútnické trasy v Dolnom Rakúsku: Veľká výzva nielen pre veriacich

Viedenská pútnická cesta
2022-11-23 12:00:00

Vyberte sa hľadať zmysel života či vnútorný pokoj na jednu z pútnických ciest Dolného Rakúska. Čakajú vás inšpiratívne prírodné scenérie, kultúrna rozmanitosť a srdečné stretnutia, ktoré vás budú hladiť na duši ešte dlho po návrate domov. viac »

Advent v Salzburgu je darčekom pre vás: Mozartovo mesto vás čarovnou atmosférou úplne opantá

Vianočný Salzburg
2022-11-20 12:00:00

Salzburg je po Viedni druhým turisticky najpríťažlivejším rakúskym mestom. Užijú si v ňom milovníci histórie, umenia, vyznávači dobrého jedla a aj Mozartovi obdivovatelia. Poďte sa s nami presvedčiť, že do jedného z najkrajších miest Európy, ktoré je od roku 1997 na zozname Svetového dedičstva UNESCO a rodiska svetoznámeho skladateľa sa oplatí vycestovať aj v zimnom období. viac »

Autovýlet Rakúskom: 5 skvelých trás na spoznávanie čarovných historických mestečiek

Steyr
2022-10-08 14:00:00

Tu nájdete všetko, čo sa z mnohých miest už vytratilo: viac času na rozhovory, viac citu pre detail a väčšiu chuť užívať si malé radosti, ktoré nám život prináša. Máme pre vás päť tipov na okružnú cestu Rakúskom. viac »


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa