Rakúsko

Užite si turistiku v Dolnom Rakúsku: Päť oblastí, ktoré očaria skúsených horalov aj nováčikov

Túra na Ötscher, dominantu
2023-08-28 12:00:00

Dolné Rakúsko sa nachádza iba pár kilometrov od Bratislavy a pre nadšencov turistiky ide doslova o turistický raj. Objavte tie najkrajšie trasy a spoznajte zaujímavé príbehy prírody a hôr. viac »

Zelený raj na skok od hraníc: Dolnorakúske Alpy ponúkajú nádhernú prírodu, skvelé služby a nezabudnuteľné zážitky

Zelený raj na skok
2023-08-08 16:00:00

Dolné Rakúsko máme za rohom, a predsa si ho spájame skôr so zimnou dovolenkou ako s letom. Nádherná prírodná oblasť len kúsok od Viedne pritom rozhodne má čo ponúknuť po celý rok. Užiť si môžete fantastické túry rôznej obtiažnosti, ale aj skvelé adrenalínové zábavky či tradičné delikatesy. Na turistov sú tam skvelo pripravení, o čom sme sa presvedčili na vlastnej koži. viac »

Veľká prázdninová zábava: Schloss Hof ponúka v auguste pestrý program pre deti aj dospelých

Veľká prázdninová zábava: Schloss
2023-08-04 07:00:00

Od 5. augusta do 3. septembra sa brány zámku Schloss Hof otvárajú pre veľkú zábavu v znamení letných prázdnin. Počas celého mesiaca august je k dispozícii pestrý program s kreatívnymi workshopmi, divadelnými i hudobnými vystúpeniami. Novinkou je divadlo v prekrásne zrekonštruovanej miestnosti bývalých barokových stajní. viac »

Skryté tajomstvo Schönbrunnu: Napoleon len o vlások unikol smrti

Skryté tajomstvo Schönbrunnu: Napoleon
2023-07-21 12:00:00

Slávnostnú prehliadku Napoleonovej armády prizerá zástup zvedavcov. Jeden chudý svetlovlasý mladík v dave je ale výnimočný. Nemáva a netlieska. V ruke, ukrytej vo vrecku, totiž zviera nôž. viac »

Nedotknutá príroda, kultúra aj fantastické jedlo: Objavte Dolné Rakúsko na bicykli

Cyklistika v Dolnom Rakúsku
2023-06-11 00:00:00

Dolné Rakúsko má jednu z najlepších turistických cyklistických sietí v Európe. Je priamo prepojená aj s trasami, ktoré prechádzajú Slovenskom, takže prepojenie je pohodlné a blízke. Sieť je výborne značená, plná atrakcií, výhľadov a kvalitných služieb. Môžete sa vybrať na krátky výlet alebo dovolenku, ktorá bude trvať viac dní. Tematické okruhy vás zavedú k tichým vodám, do divokej prírody, za históriou i kultúrou alebo obľúbenou gastronómiou. viac »

Najznámejším rakúskym maliarom bol Gustav Klimt: Spoznajte jeho život a dielo vo vile, kde žil

Najznámejším rakúskym maliarom bol
2023-05-22 12:00:00

Rakúsky maliar Gustav Klimt patril k najvýznamnejším predstaviteľom secesie a považuje sa aj za vôbec najslávnejšieho rakúskeho výtvarného umelca. Dôvody sa vám budú najľahšie hľadať priamo v jeho viedenskom domove, kde sa dnes nachádza múzeum. viac »

Kúsok od Viedne: Vodný hrad Franzensburg patrí k najromantickejším miestam Rakúska

Kúsok od Viedne: Vodný
2023-05-15 07:30:00

V meste Laxenburg v Dolnom Rakúsku sa nachádza jeden z najzaujímavejších hradov v tomto regióne. Franzensburg patrí medzi novšie stavby hradného typu, napriek tomu vás uchváti zaujímavou architektúrou, ale aj susediacimi parkmi, ktoré sú ako stvorené na prechádzky s rodinou. viac »

Hundertwasser zmenil podobu Viedne: Jeho nekonvenčné stavby patria k najnavštevovanejším

Hundertwasserhaus
2023-05-04 12:00:00

Friedensreich Hundertwasser bol skutočným vizionárom. Zasadzoval sa o ekológiu a tzv. humánnu architektúru, ktorou bojoval proti tradičným nudným budovám. Vo svojich dielach sa snažil o priblíženie k prírode, kde žiadna línia nie je presná a dokonale stanovená a dnes patria jeho nekonvenčné stavby k najväčším turistickým lákadlám vo Viedni aj iných miestach Rakúska. viac »

Máj na zámku Schloss Hof: Užite si jarné slávnosti v barokovej atmosfére

Máj na zámku Schloss
2023-04-30 12:00:00

Plánujete si jednodňový výlet u našich západných susedov? Máte chuť na dávku histórie, nádhernú jarnú prírodu a zároveň by ste radi dopriali trochu zábavy a slobodného pohybu? Všetky spomínané atribúty spĺňa jedinečný zámocký komplex Schloss Hof na Moravskom poli. Na ploche viac ako 70 hektárov si v pôsobivej kompozícii zámockej architektúry a záhradnej symetrie môžete vychutnať svet stále živého baroka. viac »

Franz Liszt čaroval s klavírom: Jeho rodný dom je len sto kilometrov od Bratislavy

Franz Liszt čaroval s
2023-04-19 12:00:00

Franz Liszt (1811–1886) bol výnimočnou osobnosťou s oslnivou kariérou. Stal sa klaviristom, hudobným skladateľom, dirigentom, spisovateľom, duchovným aj učencom a pri nohách mu ležali davy. Jeho rodný dom môžete navštíviť len sto kilometrov od Bratislavy. viac »


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa