Rakúsko

Mickey Mouse a Káčer Donald: Viedenská galéria vzdáva hold pop-artovej ikone Lichtensteinovi

2024-03-31 14:00:00 |

Svetoznáme umelecké múzeum Albertina vo Viedni prichádza s novou výstavou oslavujúcou 100. výročie narodenia ikony pop-artu Roya Lichtensteina. Až do 14. júla tam môžete vidieť viac ako 90 obrazov, sôch a grafík, ktoré sú poistené na závratných 200 miliónov eur. Lichtensteinove diela sú "veľmi populárne, rozšírené, ale nie vždy pochopené," ako pri otvorení výstavy povedal generálny riaditeľ Albertiny Klaus Albrecht Schröder. Teraz máte šancu to zmeniť.

Viac článkov

Prastaré observatórium, kamene plné sily i chodník druidov: 6 mystických miest v Dolnom Rakúsku

Ovocné stromy ako svedkovia
2022-09-23 00:00:00

Dolné Rakúsko láka turistov na mnohé zaujímavosti, okrem malebných mestečiek či skvelého vína môžete napríklad objavovať aj prastaré miesta s úžasnou energiou, neobyčajné nálezy a mystické skalné útvary opradené tajomstvom uprostred prírody. viac »

Rakúsky Weinviertel - raj cyklistov a vinárov

Návrat po cykloceste Chardonnay
2022-09-10 13:00:00

Dolné Rakúsko je známe svojou sieťou kvalitných a zaujímavých cyklotrás. Jednou z oblastí, kde môžete niektoré z nich vyskúšať, je aj vinársky región Weinviertel, ktorý cyklistom ponúka vyše 1600 kilometrov cyklotrás. Hlavne na severe môžete cyklistiku spojiť aj s návštevou viacerých atrakcií. Tunajšie trasy vedú naprieč vinohradmi, cez vínne uličky, ale aj okolo hradov a zámkov. My sme niektoré z nich vyskúšali a východiskovým bodom nám bolo malebné vinárske mestečko Retz. viac »

Tip na nezabudnuteľný víkend u susedov: Retz patrí k najkrajším mestečkám Rakúska

Radnica v Retzi
2022-09-01 00:00:00

Letné prázdniny síce skončili, avšak mnohí z vás ešte možno rozmýšľajú, kam by sa vybrali na výlet. Ak máte radi dobré víno aj jedinečné atrakcie, Retz vás určite nesklame. Toto malebné mestečko je centrom jednej z najväčších vinohradníckych oblastí Rakúska, ktoré je zo všetkých strán obklopené udržiavanými vinicami a ponúka pre všetkých jedinečné zážitky z minulosti i súčasnosti. viac »

Reblauský expres - jeden z najpopulárnejších turistických vlakov v Rakúsku

Reblauský expres
2022-08-08 12:00:00

Premýšľate, kam sa najbližšie vybrať na výlet a kde by ste zažili niečo netradičné? Vyskúšajte jazdu na jednom z najpopulárnejších turistických vlakov v Rakúsku - Reblauským expresom (Reblaus Express). Tento nostalgický zážitkový vlak premáva na severe Dolného Rakúska, pri hraniciach s Českou republikou medzi mestečkami Retz a Drosendorf. Jazdou po tejto jedinečnej trati môžete spoznať najkrajšie miesta tamojšieho regiónu. viac »

Čas zastaviť sa a užívať si: Viedenské kaviarne boli obývačkou umelcov, dnes lákajú turistov

Café Sperl
2022-08-04 12:00:00

Chodili tam Sigmund Freud, Andy Warhol i Gustav Klimt. Všetci trávili nespočetné hodiny vo viedenských kaviarňach. Dôvod je ľahko pochopiteľný: príchody a odchody, rituály a stretnutia s priateľmi a kolegami pomáhajú totiž vytvárať jedinečnú atmosféru. viac »

Čarovný kút Rakúska netradične: Vyberte sa na nostalgickú jazdu po úzkorozchodnej železnici

Waldviertelbahn je turistickou atrakciou
2022-07-30 12:01:00

Waldviertel, malebný región na severe Dolného Rakúska, rozprestierajúci sa pri hraniciach s Českou republikou máte možnosť spoznať aj netradičným spôsobom. Už 120 rokov sa týmto regiónom preháňajú parné lokomotívy po úzkorozchodnej železnici s rozchodom 760 mm - Waldviertelbahn. Nostalgické jazdy na tejto železnici môžete zažiť až do 1. novembra 2022. Na konci novembra sa uskutočnia ešte dve špeciálne adventné jazdy, a to 26 a 27. novembra 2022. viac »

Wachaubahn - vlakom cez najkrajšie údolie Dolného Rakúska

Obľúbená je aj kombinácia
2022-07-24 14:00:00

Cestovanie vlakmi je efektívne, pohodlné a ekologické. Rastúci dôraz na udržateľnosť a obavy z dopadov dopravy na životné prostredie a vysoké ceny pohonných hmôt spôsobili, že stále viac ľudí volí k cestovaniu železnicu. A nielen k ceste za prácou, ale aj na dovolenku či výlety. V Dolnom Rakúsku prevádzkujú niekoľko železničných úsekov, kde premávajú nostalgické vlaky, voziace turistov nádhernými kútmi tohto regiónu. Železničky Wachaubahn, Reblaus Express či Waldviertelbahn sa stali obľúbenou turistickou atrakciou. Poďte sa s nami previezť na jednej z nich po najkrajších častiach Dolného Rakúska. viac »

Leto u susedov: 5 originálnych výletných lokalít v Dolnom Rakúsku

Rax
2022-07-17 13:00:00

Letná sezóna je v plnom prúde, prázdniny takisto. Ak hľadáte cestovateľské tipy na predĺžený víkend či kratší výlet neďaleko Slovenska, Dolné Rakúsko je tým správnym cieľom. Očakávať môžete ľahké i náročné túry, útulné chaty, nádherné výhľady, kvalitné služby, divokú prírodu a najmä originálne výletné miesta. Prinášame vám 5 skvelých tipov na výlety počas leta do dolnorakúskeho regiónu. viac »

Nádherná dominanta Salzburgu: 10 zaujímavostí o Katedrále svätého Ruperta a Virgila

Nádherná dominanta Salzburgu: 10
2022-05-26 12:00:00

Prechádzka centrom Salzburgu vás prenesie o niekoľko storočí dozadu. V jeho uličkách sa podarilo uchovať pôvodnú atmosféru, takže jeden historický skvost bude striedať druhý. Medzi najväčšie klenoty patrí katedrála, ktorá je situovaná priamo na námestí s ďalšími vzácnymi budovami. viac »

Slovensko a Rakúsko spája nový cyklomost: Poďte preskúmať tajomstvá Moravského poľa

Cyklisti sú v Marcheggu
2022-05-12 12:00:00

Marchegg bol založený roku 1260 ako hraničné miesto s neďalekým uhorským kráľovstvom, dnes tvorí hranicu medzi Rakúskom a Slovenskom. Známy je predovšetkým rovnomenným barokovým zámkom a svojimi bocianmi. Tento víkend k nim pribudla ďalšia atrakcia - nový cyklomost „VysoMarch“. viac »


Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa