Rakúsko

Pred bránami Viedne: Svetoznáme kúpele, tragédiou opradený zámok aj tisícročný kláštor

Zámok Laxenburg je poľahky
2021-08-29 00:00:00

Bezprostredne pred bránami Viedne sa tiahne zelený pás dolnorakúskeho regiónu Viedenský les (Wienerwald), ktorý Viedenčania nazývajú aj „zelenými pľúcami“ Viedne. Viedenský les ponúka okrem prírodných krás aj historické skvosty, kultúrne vyžitie, relax v termálnej liečivej vode či výborné vína. Je to ideálne miesto na strávenie predĺženého víkendu len pár kilometrov od Bratislavy. viac »

Rakúsky Heiligenkreuz patrí k najstarším kláštorom na svete: Dnes v ňom môžete rozjímať aj vy

Kláštor Heiligenkreuz
2021-08-22 00:00:00

Rakúsko je krajinou mnohých pokladov. Patrí k nim aj najstarší cisterciátsky kláštor na svete, ktorý existuje na tomto mieste od roku 1133 nepretržite až dodnes. V súčasnosti láka nielen milovníkov histórie, ale aj laikov, ktorí si tu môžu počas pobytu s mníchmi vyčisť hlavu a nabrať novú energiu. viac »

Najkrajšie ferraty v Rakúsku – výlet, na ktorý len tak nezabudnete

Via ferrata, Gauablick
2021-08-16 12:01:00

Ferrata je cesta, ktorá vedie náročným horským terénom. Potrebujete byť pri nej istení, aby ste nespadli a neublížili si. Prechádza napríklad visutými mostami alebo po železných stúpačkách. Vďaka isteniu lanom dokážete prejsť aj ťažké terény, ktoré sú určené primárne pre horolezcov. Rakúsko je známe vysokým počtom takýchto atrakcií, ktoré vám odhalia to najkrajšie z ich prírody. viac »

Láska, sex a smrť: Zámok Mayerling bol svedkom tragédie, ktorá zmenila chod dejín

Baronesa Mary Vetserová
2021-08-10 08:01:00

Dedinka Mayerling asi 40 kilometrov od Viedne sa spája s azda najtragickejším príbehom v cisárskej habsburskej rodine. Na jeho konci bola násilná smrť následníka trónu a jeho mladučkej milenky. Čo však bolo na jeho začiatku, to sa snaží odhaliť aj výstava v zámočku, kde ku krvavej udalosti došlo. viac »

Tip na víkendový výlet: Navštívte Krems an der Donau

Krems an der Donau
2021-07-30 12:00:00

Najlepšie výlety sú tie spontánne. A na takéto rýchle nápady vám padne vhod niekoľko tipov z okolitých krajín. Skvelou voľbou je v tomto prípade Rakúsko, ktoré vám ponúka zmes zaujímavej kultúry, pútavej histórie a nádhernej prírody. Na dnešnej zastávke vás zavedieme do mestečka Krems an der Donau, ktoré sídli v údolí Wachau. viac »

Dolné Rakúsko - dokonalé miesto pre rodinnú dovolenku

Lunzer See
2021-07-25 00:01:00

Prázdniny sú v plnom prúde a kam inam vyraziť s deťmi, ak nie do krásnej prírody alebo za hravým poznávaním histórie a zábavnými zážitkami. V Dolnom Rakúsku si na svoje prídu malí i veľkí. Zažite prázdniny na farmárskom dvore, prechádzku s lamami, zaplávajte si v termálnom prírodnom kúpalisku, pozrite si zápas gladiátorov alebo prežite noc na zámku, kde svoje medové týždne strávili Sissi a František Jozef. viac »

Prírodné kúpaliská v Rakúsku: Osvieženie s výhľadom

Gosauseen
2021-07-14 00:01:00

Kto chce plávať vo vode v kvalite pitnej vody a pozerať pritom na krásnu prírodu či hory, nájde v Rakúsku množstvo idylických miest na kúpanie. viac »

Príroda bola ku Korutánsku veľmi štedrá: Užite si dovolenku na slnečnej strane Álp

Weissensee
2021-06-13 00:01:00

Korutánsko je spolková krajina s najväčším vodným bohatstvom v Rakúsku – na jeho území sa nachádza 200 jazier, 8000 kilometrov riek, 60 liečivých prameňov a 43 ľadovcov. Okrem toho sú tu hory, siahajúce od majestátnych trojtisícoviek až po oblé kopce pohoria Nockberge. Z ich vrcholkov sa pohľad zatúla ponad krajinu, ktorú charakterizuje kultúrna rozmanitosť alpsko-jadranskej oblasti, mierne a slnečné podnebie na južnej strane Álp a ľudia, ktorí vítajú hostí s radosťou, otvorenosťou a veľkou dávkou chuti do života. viac »

Top výletná lokalita na skok od Bratislavy: Objavte opäť krásy zámku Schloss Hof

Objavte opäť krásy zámku
2021-06-11 12:00:00

Hľadáte miesto, kde by ste sa odpútali od monotónnosti všedných dní a zažili niečo výnimočné? Neďaleko slovensko-rakúskej hranice sa v malebnej prírodnej kulise na ploche 70 hektárov rozprestiera zámocký areál Schloss Hof, ktorý ponúka mimoriadne zážitky. viac »

Zážitok, ktorému sa nič nevyrovná: 10 najúžasnejších vyhliadok v Rakúsku

Schody do prázdna, Dachstein
2021-05-31 12:00:00

Z vtáčej perspektívy vyzerá krajina celkom inak: hory a jazerá sa nám odhalia v celej svojej majestátnej kráse a všetko ostatné v údolí sa javí celkom maličké. Takýto výhľad poskytujú návštevníkom vyhliadkové plošiny na mnohých miestach v Rakúsku. Vybrali sme pre vás desať najkrajších. viac »


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa