Cestou lásky do Portofina v Taliansku

2012-05-28 17:00:00 |   |    | 

Inšpirujte sa pri výbere tohtoročnej letnej dovolenky a vydajte sa na potulky Talianskom. Trebárs do slnečného Portofina na jeho malebný hrad či do mestečka Manarola, jedného z piatich miest, ktoré sa tiahnu popri mori a tvoria územnú formáciu Cinque Terre (5 zemí). Tam na vás čaká aj Via dell'Amore - Cesta lásky.



Cinque terre  - je pobrežná oblasť nachádzajúca sa v talianskej Ligúrii. Je veľmi čistá a skalnatá a tvorí ju päť malebných mestečiek: Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola, Riomaggiore. Celá táto oblasť je súčasťou svetového dedičstva UNESCO. Všetkých päť "zemí" spája Via dell'amore - Cesta lásky. Ľudia si tam zamykajú šťastie na zámky, ktoré nájdete pozdĺž celej Cesty.

Manarola - je najkľudnejším z piatich mestečiek. Tvoria ju až gýčovo farebné a ošarpané domy, tiahnuce sa priamo na skalnatom pobreží. Nachádza sa tu malý prístav medzi bralami. Toto mestečko tvorí aj dominantný goticky kostol spolu s kaplnkou a zvonicou. Z Manaroly sa dajú podnikať nenáročné prechádzky, priamo až do Riomaggiore.

Pobrežie Cinque Terre, cestou do Riomaggiore

Výhľad z hradu v Portofino

Pohľad na prístav v Portofino

Portofino
Portofino sa nachádza asi 50km od Cinque Terre. Je to také talianske "Cannes", miesto pre slávnych a bohatých. Je známe svojim prístavom, farebnými historickými budovami a hradom, z ktorého je krásny výhľad na cele mesto. Tvorí ho mnoho obchodov, kaviarni, restauraci a luxusných hotelov.

Prístav Portofino

Manarola

 

Tip na dovolenku nám zaslala čitateľka Andrea Trstikova. Ďakujeme :)

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
4.3/5 (19 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa