FOTO Unikátny nocľah pod hladinou mora

2013-11-23 14:00:00 |   |    | 

TANZÁNIA - Ďalší z jedinečných hotelových nápadov sa stal realitou. Na ostrove Pemba pri pobreží Tanzánie vyrástla na prvý pohľad nenápadná nad more visutá chatrčka, po podrobnejšom preskúmaní však neuveriteľné ubytovanie, v ktorom prespíte pod vodnou hladinou.



Miestny rezort The Manta Resort pridal v uplynulých dňoch k svojej bežnej ponuke šestnástich izieb, ktoré sú tradične umiestnené na pevnine, aj originálnu hotelovú izbu, ku ktorej najskôr musíte preplávať. Nebojte sa, stačí k tomu použiť loďku, no pocit, akoby ste boli zrnkom piesku v obrovskom oceáne, vás tu aj tak neminie. Rezort totiž nechal domček nainštalovať do vzdialenosti 250 metrov od brehu a počas noci si tu užijete jedinečné podmorské divadlo úplne osamote.

O výstavbu hotelovej bunky sa postarala švédska spoločnosť, ktorá už má jeden podobný projekt v portfóliu. Podobnú hotelovú izbu dizajnovala aj na severskom jazere Maralen a medzi hosťami sa teší veľkému záujmu. Málokto si však v chladnej švédskej klíme môže užiť aj potápanie, ku ktorému podobné ubytovanie doslova vyzíva. A tak sa africký ostrov Pemba stal pre vytvorenie podobného diela idylickou lokalitou.

V tomto pohodlnom trojpodlažnom domčeku si môžete vychutnať neopakovateľnú dovolenku v intimite. Milovníci potápania tu dni trávia objavovaním koralových útesov v zázračných hlbinách pri ostrove. Na streche je umiestnený relaxačný kútik pre dokonalý výhľad na horizont, obývacia miestnosť a kúpeľňa sa nachádzajú priamo na úrovni morskej hladiny, a pod ňou je už spomínaná spálňa.

V noci, ktorú tu strávite, však určite nebudete spať. Za oknami sa totiž po zotmení začne odohrávať niečo, čo ani potápači počas dňa v týchto koralových končinách tak ľahko neuvidia. Osvetlenie v oknách priamo až k vám priláka živočíchy ako svietiace kalamáre či nočné chobotnice, ktoré sú väčšinou mimoriadne plaché.

Za noc v tomto podmorskom raji zaplatíte 1 500 dolárov pre dve osoby, ak radšej cestujete sami, vyjde vás to na 900 dolárov. S rezerváciou ubytovania neotáľajte, môžete sa tak zaradiť k prvým desiatkam vyvolených, ktorí tu dovolenkovali. Navyše, iba niekoľko stoviek zahraničných turistov ročne zavíta na ostrov Pemba, ktorý je okrem iného aj najväčším svetovým producentom klinčekov.

 

Zdroj/autor: cnn.com, Dominika Babulicová, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
5.0/5 (5 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 11. máj. 2024. Meniny má Blažena.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa