Nudisti zamierte do Dunajskej Stredy

2014-06-24 14:00:00 |   |    | 

Ak preferujete "prírodný" štýl kúpania a nechcete sa ukrývať v kríčkoch, Thermalpark v Dunajskej Strede pre vás pripravil príjemné prekvapenie.



Thermalpark Dunajská Streda sa po kompletnej rekonštrukcii pustil do pridávania nových atrakcií. Kúpalisko, ktoré funguje už 41. sezónu, prešlo kompletnou štvorročnou rekonštrukciou, na ktorú vynaložilo takmer štyri milióny eur. Tento rok ponúka zariadenie svojim návštevníkom novinky – toboganovú vežu so siedmimi toboganmi, vynovené športoviská a unikátnu nudistickú pláž.

"Thermalpark Dunajská Streda má ambíciu byť kúpaliskom, kde si každý nájde svoj kúsok. Nový tobogan aj pláž bez plaviek boli dlhodobo plánovanou investíciou. Tento rok do noviniek zainvestujeme 1.600.000 eur. Do budúcnosti máme v pláne ďalšie budovanie areálu," uviedol riaditeľ Gabriel Somogyi.

Za posledné štyri roky rekonštruovali takmer všetky bazény. "Zároveň sa v rámci rekonštrukcií vyčistilo veľké jazero, ktoré sa nachádza v rámci 18-hektárového areálu a pri ktorom pribudla piesočnatá pláž a mólo na člny," vysvetlil s tým, že tento rok pribudne na ostrove v strede jazera nudistická pláž. Na ostrov sa milovníci slnka doplavia plťou a pred zrakmi ostatných návštevníkov ich budú chrániť stromy, ktoré obklopujú celú čistinku v strede ostrova. Na nej budú pripravené aj sociálne zariadenia a malý bar. "Kúpalisko tak prináša slovenský unikát," zdôraznil Somogyi. Letnú sezónu otvoria 27. júna.

Celkovo ponúka Thermalpark Dunajská Streda desať bazénov. Vodu z vrtu priamo v areáli s teplotou 57 stupňov Celzia neochladzuje miešaním s pitnou vodou, ale teplovodné bazény napĺňa 100-percentnou termálnou, vysoko mineralizovanou vodou. Tú ochladzujú na potrebných 36 – 38 stupňov Celzia výmenníky a takto získaným teplom sa zvyšuje teplota pitnej vody, ktorá je v ôsmich z desiatich bazénov Thermalparku Dunajská Streda.

Zdroj: TASR

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
3.0/5 (4 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa