Tip na víkend: Festival ľudových remesiel v Kežmarku

2012-07-13 13:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Cez víkend sa v Kežmarku uskutoční dvanásty ročník festivalu ľudových remesiel, na ktorom budú remeselníci z niekoľkých krajín predstavovať rôzne druhy tradičných remesiel.



Podujatie sa začne historickým sprievodom mestom a slávnostne ho otvorí trhový richtár s mešťanostami. V centre tohto kráľovského mesta bude postavených vyše 70 dobových stánkov pre 180 remeselníkov, ktorí budú predvádzať takmer 50 druhov remesiel. Budete si môcť zakúpiť ich výrobky z dreva, prútia, slamy, šúpolia, kože, hliny, kovu, skla a iných materiálov.

Počas festivalu si budete môcť pozrieť aj bohatý kultúrny program - folklórne súbory nielen z Kežmarku a takmer z celého Slovenska, ale aj Česka, Poľska, Rakúska, Belgicka, Maďarska, Ruska, Španielska, Talianska, Francúzska, Fínska, Holandska, Macedónska, Litvy, Bulharska, Nemecka...

Históriu, zvyky a rytierske súboje vám prostredníctvom svojich vystúpení sprostredkujú divadelné súbory, skupiny historického šermu a bojového umenia. Pripravené sú aj rôzne výstavy. Pre deti je pripravené predstavenie bábkového divadla. O večernú zábavu sa postarajú umelci a hudobníci. Príďte do Kežmarku spoznať kultúru a umenie našej minulosti.

 

Zdroj/autor: Eli, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa