Jeseň plná cestovateľských stretnutí

2014-10-01 18:00:57 |   |    | 

Na jeseň sa cestovateľom darí. Aspoň tým, ktorí za celé leto pozbierali množstvo skúseností a informácií, ktoré teraz môžu prezentovať a odovzdávať ďalej. Podobne sa prezentuje cestovateľský festival Od pólu k pólu, kde sa stretávajú zaujímavé osobnosti a predávajú si svoj um.



 

Od pólu k pólu

 

Cestovateľský festival, ktorý spája zážitky mnohých ľudí, odštartovala cestovná kancelária BUBO. Od minulého týždňa sa na rôznych fórach pod jeho záštitou stretávajú sprievodcovia, veľvyslanci, turisti aj zvedavci. Vymieňajú si zážitky a cestovateľské skúsenosti. Rady a nápady na spoznávanie sveta tak dostávate od ľudí, ktorí sú na cestách po väčšinu roka.

 

Večer v ľadovom bare

 

Dromedár sa včera bol pozrieť na Škandinávskom večeri. Uskutočnil sa v ľadovom bare v centre hlavného mesta. Príjemná atmosféra vládla všade naokolo, keďže ste sa mohli stretnúť a porozprávať nie len so sprievodcami, ktorí vedú turistické skupiny, ale napríklad aj s veľvyslancami Nórska a Islandu. Tí vám s úsmevom porozprávali o ich jedinečnej krajine.

Zima nás našťastie netriasla, hoci pohľad na zábery z oboch krajín priam vyvolávali zimomriavky. Divoká príroda zachytená na fotkách bola doplnená príjemným rozprávaním sprievodcov. Vysvetlili, ako to tam na ďalekom severe chodí a ako sa tam žije.

Od islandského veľvyslanca, pána Atlasona, sme sa dozvedeli prečo si Reykjavičania zvolili za starostu známeho komika a tiež prečo tunajší ľud verí na škriatkov. Údajne je lepšie v nich veriť, veď čo keby sa dokázalo, že sú skutoční? Tak znie veselá odpoveď pravého Islanďana. Úsmevné príbehy nadchli všetkých a boli cítiť, že na budúcu jar sa Škandinávia zaplní Slovákmi. A nie je na tom nič zlé, veď okúzľujúci kraj má v oku aj Dromedár.

 

Múdrosť severu

 

Okrem obrázkov mohli návštevníci zažiť pravú Škandináviu na vlastnej koži. Podával sa totiž nápoj tvrdých Vikingov – „čierna smrť.“ Kdekomu sa z neho mohla zatočiť hlava, ale teplo, ktoré vyvolal nápoj, sa dalo bez problémov schladiť v „mrazničke.“ Teda samotnom ľadovom bare, kde ste okúsili, aký ťažký život majú severania.

Kto nepotreboval ani zohriať, ani schladiť, ten si radšej našiel čas na chvíľku prózy. Jeden zo sprievodcov bol totiž aj prekladateľ severskej prózy Jozef Zelizňák. Postaral sa, aby sme sa aj my mohli dostať do strhujúcich príbehov plných napätia, ktoré píše známy Jo Nesbo.

 

Čo nás ešte čaká

 

Ak ste o festivale nepočuli, ale radi by ste ho navštívili, máte ešte čas. Do konca zostáva pár dní a zopár zaujímavých podujatí. Aj s Dromedárom sa na ne vydáme, aby sme zistili, kde je svet v týchto dňoch najzaujímavejší.

Autor: SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 17. máj. 2024. Meniny má Gizela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa