TIPy na jesenný víkend - V noci na hrad

2014-10-17 13:00:00 |   |    | 

Spraviť si program počas voľných dní môže byť niekedy náročnejšie ako by sa mohlo zdať. Človek má množstvo príležitostí a nevie si z nich vybrať. Dalo by sa robiť toto aj tamto a zvyčajne nespravíme nič. Zostaneme doma a nudíme sa. S týmto chceme zatočiť, a preto vám dnes Dromedár opäť prináša prehľad zaujímavých podujatí, ktoré sa uskutočnia tento víkend. A ak by sa vám nepozdávali, na našich stránkach nájdete množstvo zaujímavých nápadov na výlety. Stačí si len vybrať.



 

Zvolen

 

Vo Zvolene môžete ísť tento víkend na historické predstavenie na hrade. Podujatie Noc strachu a smiechu sľubuje skvelú zábavu počas objavovania temných zákutí nocou prikrytého hradu. Vstupy budú vždy v sobotu a v nedeľu o 18:00, 20:00 a 22:00.Počas prehliadok sa návštevníci oboznámia so životom na hrade. Ako to fungovalo v krčme, kuchyni a na bojisku predvedú skupina historického šermu a tiež divadelníci.

nedeľu, a aj nasledujúcich pár dní, sa vo Zvolene bude konať ešte jedno zaujímavé podujatie. Príde sem totiž zástupca Eskimákov pri OSN, pán Angaangaq Angakkorsuaq. Porozpráva o tom, aký je pohľad Eskimákov na život, ako sa tam žije, ako Eskimáci vnímajú spoločnosť a tiež niečo z histórie a kultúry. V nedeľu o 15:00 predstaví na Námestí SNP Eskimácke zvyky z Grónska.

 

Margecany

 

Gurmáni sa už teraz môžu tešiť na sobotnú akciu s názvom Margecianske fajnoty. Stretnú sa tu zástupcovia z celého okolia, aby predviedli čo to tradičná slovenská kuchyňa ozaj znamená. Kvalitné domáce jedlá budú reprezentovať jednotlivé stánky, ktoré sa potom zúčastnia súťaže o „Najfajnejšiu kuchyňu.“ K jedlu bude hrať aj dobrá hudba a deti s zabavia v dielňach, kde budú môcť zdobiť perníky, maľovať štíty, strieľať z luku a tak ďalej.

 

Bratislava

 

Vráťme sa späť ku knihám a k literatúre. Nie je spiatočnícke, ale veľmi moderné. Podarí sa vám to aj vďaka Dňom slovenskej literatúry, ktoré sa budú konať do nedele 19.10. V rôznych častiach mesta, ako v kníhkupectvách Martinus, Gorila, Panta Rhei, alebo v Starej tržnici, V klube a podobne, sa stretnete s vašimi obľúbenými slovenskými spisovateľmi. Budú sa konať besedy, čítačky aj tvorivé dielne, takže sa o aktuálnej literatúre dozviete ozaj veľa.

 

Veľký Biel

 

Na kaštieli vo Veľkom Biely sa po prvýkrát uskutočnia hrané nočné prehliadky. Názov podujatia je Tiene vyvolených a počas večerných predstavení sa návštevníci zoznámia so svetovými osobnosťami. Jozefíne sa bude zodpovedať jej manžel Napoleon Bonaparte, keďže ju budú veľmi zaujímať jeho výprava do Egypta. Najúspešnejšie činy vám predstaví Pán Váhu a TatierMatúš Čák Trenčiansky. Kto príde, oboznámi sa vojenskými plánmi Márie Terézie, krvavá barónka z Čachtického hradu sa rozhodne podeliť o svoje starosti ohľadom starnutia a cisárovná Sisi možno prezradí, aký bol jej skutočný vzťah s bratrancom Ludwigom Bavorským. Predstavenia začnú každú hodinu od 18:00 do 21:00.

Zdroj: SITA, TASR, SACR

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 18. máj. 2024. Meniny má Viola.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa