Kunovská priehrada

2008-09-04 12:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO – Kunovská priehrada je od okresného mesta Senica vzdialená päť kilometrov. Nachádza sa na výbežku Bielych Karpát smerom na Myjavu.



Okolo vodnej nádrže s rozlohou 45 hektárov sú trávnaté plochy a v dĺžke 250 metrov aj pieskové pláže. Vodná plocha je vhodná na kúpanie, bezmotorové člnkovanierybolov (s možnosťou zakúpenia hosťovacieho rybárskeho lístka). Rekreačná oblasť je navyše vybavená veľkým parkoviskom s kapacitou 300 motorových vozidiel, šatňami na prezliekanie, sociálnymi zariadeniami, lodenicou (požičovňa lodiek a vodných šliapadiel), športovým areálom s požičovňou športových potrieb (minigolf, tenisové a volejbalové ihrisko, obrie šachy, ruské kolky) a ihriskom na plážový volejbal. Pre deti sú tu hojdačky, preliezačky a pieskoviská. V letnej turistickej sezóne sú v prevádzke aj reštaurácie, bufety, potraviny a stánky s občerstvením.

Záujemci o kultúrne a historické pamiatky v blízkom okolí okrem iného môžu navštíviť Senicu, historické mesto Skalicu, zrúcaninu hradu Branč, habánsky dvor v Sobotišti, Bradlo s mohylou M. R. Štefánika a mnoho ďalších pamiatok.

 

Kontakt

Rekreačná oblasť Kunovská priehrada
Senica
Tel.: 034/651 20 12, 0907 266 428, 0908 660 747
E-mail:
ro.kunovskapriehrada@stonline.sk

 

Zdroj/autor: rsms, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
1.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 30. apríl. 2024. Meniny má Anastázia.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa