KNIHA Japonsko

2009-09-03 16:00:00 |   |    | 

IKAR - Ďalšia aktuálna lahôdka z edície sprievodcov – opäť množstvo fotografií, ilustrácií a máp, prierezy budov a plány podlaží všetkých významných pamiatok. Nechýbajú tipy na prechádzky, cesty malebnou krajinou a tematické výlety.



Japonsko – spoločník cestovateľa ponúka prehľadnú históriu krajiny, zaujímavosti o japonských záhradách i tradičných stavbách, remeslách, japonskom divadle čí slávnostiach. Samostatné dvojstrany sú venované tradičnému japonskému odevu a bojovým umeniam. Všíma si všetky turistické oblasti krajiny: Tokio, Honšú, Kjóto, Šikoku, Kjúšú, Rjúkjú, Hokkaidó. Súčasťou sú aj podrobné informácie o reštauráciách a ubytovaní, ako aj praktické rady o miestnych zvykoch a doprave.

V sprievodcovi nájdete všetky turistické lákadlá a iné zaujímavosti ako napríklad: V Tokiu Cisársky palác s rozľahlým parkom a vodnou priehradou, Kaligrafické múzeum, Národné múzeum západného umenia či Múzeum ľudovej kultúry. V Kjóto zasa nádherné záhrady - meditačné, kamenné, prírodné, vždy krásne upravené. Neobíďte tam ani Cisársky palác z 10. storočia a Zlatý pavilón.

Nenechajte si ujsť ani univerzitu Jamaguči, budhistický chrám z 12. storočia Kawasaki, reštaurovaný hrad v Hirošime a tiež Mierový park - pamätník, miesto, na ktoré bola 6.8.1945 zhodená atómová bomba. 

Určite zaujme aj Sapporo - Olympijské mesto, v ktorom sa konali zimné olympijské hry v roku 1972 a Kobe - Mesto chrámov. Jeho veľká časť bola zničená silným zemetrasením v roku 1995. Turistov láka  aj najvyššia hora Japonska - Fudži - 3 776 metrov nad morom. Sopka naposledy vybuchla v roku 1707. Hora je súčasťou národného parku Fuji-Hakone-Izu a vrchol je zasnežený. V Japonsku nájdete aj prvý podmorský tunel na svete - medzi ostrovmi Kjúšú a Honšú.


 

Japonsko - společník cestovatele

Autor: Kolektív 
Vydavateľ: Ikar CZ/DK 
Počet strán: 416
Väzba: viazaná
Jazyk: český
Rok vydania: 2009
Bežná cena: 21,87 EUR (658,86 SKK) s DPH

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 18. máj. 2024. Meniny má Viola.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa