EXTRA Willis Tower - nebojte sa výšok

2010-01-29 14:00:00 |   |    | 

SPOJENÉ ŠTÁTY / video - Návštevníci balkónov z priehľadného skla na najvyššom americkom mrakodrape - 103. poschodí Willis Tower (Sears Tower) v Chicagu sa zhodujú, že najťažší je prvý krok...



"Je to ako kráčať po ľade," uviedla Margaret Kempová, ktorá navštívila presklené kocky vo výške 412 metrov nad zemou. Pre verejnosť ich otvorili v lete minulého roka.

Balkóny majú priehľadné steny, podlahu i strop. Nachádzajú sa vo voľnom priestore vo vzdialenosti 1,22 metra od budovy mrakodrapu. Zo západnej strany budovy ponúkajú ničím nerušený výhľad na Chicago a tým, či sa odvážia pozrieť dolu na ulicu a rieku pod nimi.
     
Nosnosť balkónov je päť ton a sklo je hrubé 3,8 centimetra. Majiteľov mrakodrapu inšpirovali stovky prstov na oknách, ktoré po sebe zanechávajú každý týždeň návštevníci vyhliadkového poschodia Skydeck. Teraz budú zamestnanci namiesto okien čistiť sklenú podlahu.
     
Nové vyhliadkové balkóny nazývané Ledge (Rampa) sú iba jedna z veľkých zmien. V lete sa zmenilo aj pomenovanie budovy zo Sears Tower na Willis Tower.

Minulý rok vedenie mrakodrapu oznámilo, že sa budova podrobí päťročnej ekologickej renovácii v hodnote 350 miliónov dolárov (248 miliónov eur), v rámci ktorej okrem iného dostane veterné turbíny, solárne panely a strešné záhrady.
     
John Huston, jeden z majiteľov Sears/ Willis Tower, povedal, že na nový balkón si zvykol až po 30 či 40 návštevách. A dodal, že o mrakodrape sa vždy hovorilo v superlatívoch - najvyšší, najväčší, najkultovejší.

Dnes vám predstavíme Ledge (Rampu), ktorá ponúka výhľad vzbudzujúci najväčší strach, lebo je najhlbší ...


 

Zdroj/autor: theskydeck,ap,tasr,drom (pozri aj Galériu)

VIDEO Sears/Willis Tower - The Ledge 

 



Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
1.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Pondelok, 29. apríl. 2024. Meniny má Leo, Lea.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa