CESTOVATEĽKA Taipei, nákupný raj na Taiwane

2010-06-23 15:00:00 |   |    | 

TAIWAN/ video - Miláno, Paríž či New York sú síce známymi a vyhľadávanými nákupnými centrami sveta, no milovníčky nakupovania poznajú aj iné destinácie. Okrem Hongkongu či arabského Dubaja objavujú aj unikátne butiky v Taipei...



Metropola Taiwanu ponúka shopoholikom skutočný raj na nákupy akéhokoľvek druhu. Či sa rozhodnete minúť v špičkových butikoch popredných svetových dizajnérov alebo zažiť atmosféru nočného nakupovania na trhovisku, tu nájdete naozaj všetko.

 

 

101 a zľavy v Daiso

Taipei je známy nielen svojou dominantou Taipei 101, donedávna najvyššou budovou sveta. Toto finančné centrum, ktoré stratilo svoj prestížny titul štvrtého januára 2010 otvorením mrakodrapu Burdž Chalífa v Spojených arabských emirátoch, ponúka okrem administratívnych priestorov aj množstvo obchodov a zábavy.

Hneď na niekoľkých poschodiach 101 poschodí vysokej budovy sa môžete oddať brázdeniu luxusnými butikmi od renomovanej značky Louis Vuitton až po Armaniho.

Ikona moderného Taiwanu je jednou z top adries taipeiského nakupovania, medzi ktoré patria aj štvrte Simending, Jhongsaio a Sinyi.

Populárnymi pre neustále zľavy a mnoho renomovaných značiek, ktoré tu majú svoje outlety, sú aj japonské obchodné centrá, ktoré sú v Taipei bežné, jedným z nich je napríklad nákupný dom Daiso.

 

Knihy a nočný trh Shih Lin

Najstaršia a najdlhšia obchodná ulica centra sa nazýva Dihua, výnimočná predovšetkým pre svoju unikátnu atmosféru. Nájdete tu nielen módne značky, ale aj fast foody, reštaurácie a kaviarne, cez drogérie až po kníhkupectvá.

Raj v podobe šiestich poschodí plných kníh sa v Taipei nazýva Eslite a je otvorený 24 hodín denne. Počas nákupnej nálady určite zamierte aj na nočný trh Shih Lin, ktorý sa otvára o štvrtej popoludní a zatvára sa o jednej či druhej hodine po polnoci. Tu si môžete vyskúšať svoje schopnosti obchodovania, nájdete tu jedlo, oblečenie i elektroniku.

Najdôležitejšia je však miestna atmosféra a zaujímavé kúsky ponúkané v miestnych stánkoch. Trhoviská nie sú v taiwanskom hlavnom meste ničím výnimočným, k známym patrí aj trhovisko v metre, kde vám predovšetkým ponúknu miestne delikatesy či originálne drobnosti.

Metropola vzdialená dvanásť hodín od viedenského letiska ponúka množstvo atraktívnych nákupných centier, zaujímavú kultúru a netradičnú atmosféru, ktorú si popri bielení bankového účtu môžete dosýta vychutnávať.

 

Zdroj/autor: feminity, drom

VIDEO Taipei za dva dni



Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 16. apríl. 2024. Meniny má Dana, Danica.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa