TUNISKO Tunis a brehy Kartága

2010-06-24 16:30:00 |   |    | 

TUNISKO/ video – Tisícročná história, ktorou sa prehnalo niekoľko kultúr, neuveriteľná rôznorodosť krajiny a sladký život pretkaný blaženosťou...



 

Mesto Tunis

Hlavné mesto Tunis sa rozprestiera od stredovekých štvrtí a súk (trhy) až k súčasným prímestským štvrtiam a prístavným budovám. Medina (Staré mesto), bola založená v 8.storočí, vznikla okolo mešity Ezztouna (pochádzajúca z roku 703). Malebné súky ponúkajú tradičné remeselné výrobky (látky,šperky,domácu obuv a vône) a môžu slúžiť ako miesta pre zaujímavé prechádzky. Múzeum Bardo v Tunise patrí nepochybne k tým najlepšímna svete. Jeko kelekcii mozaík sa nič nevyrovná..

 

 

Jedným zo severných predmestí Tunisu je Kartágo. Vzduch je tu presýtený vôňami bugenvílií (Bougainvilla), eukalyptov, mimóz či koreninových kerov. Bolo založené v roku 814. pred n.l.m po III.punskej vojne zničené a potom obnovené Rimanmi.

Mesto je pomerne rozľahlé, môžete v ňom navštíviť Antoniove kúpele, niekoľko rímskych víl, divadlo, ruiny starého fénického mesta a chrám sv.Cypriána, nachádzajúci sa  neďaleko Národného múzea, ktoré by ste nemali takisto obísť. Je v ňom totiž vystavená unikátna kolekcia exponátov. Múzeum sa nachádza na vrchole kopca Byrsa, odkiaľ sa otvára nádherný výhľad... na mesto a karjinu...

 

Perla pobrežia Tuniska, malebné dedinky v bielych a modrých farbách na svahoch, ktoré sa zdvíhajú nad malým prístavom, doslova ko vystrihnutá z pohľadnice. Nachádza sa len kúsok od Kartága. Jej tiché uličky vás privedú k jednej z terás,  z ktorej sa budete kochať nádherným výhľadom a popíjať pritom mätový čaj.

 

Nádherné prímorské letovisko, ktorého vily a veľkolepé hotely sú rozosiate na brehoch niekoľkých piesočných zátok oddelených skalnatými mysmi. Les eukalyptov a mimóz sa tiahne pozdĺž pobrežia Raouad. jeho nedávno postavené hotely ponúkajú hosťom nielen všetky vymoženosti súčasnej doby, ale tiež vybraný luxus. Zvlášť vysoko je oceňovaný organizátormi pracovných schôdzok, kongresov a podobne.

 

Hodinu jazdy od mesta Tunis sa nachádza prístav Bizerte s prekrásnou okolitou prírodou. Nájdete tu lesy, jazerá i piesočné alebo kamenité svahy. jazero Ichkeul a jeho priľahlý park okúzľujú svojou veľkolepou a nádhernou krajinou. Je to miesto na úpätí vyhasnutej sopky, kde hnezdi tisíce vtákov vzácnych druhov, ktoré sú pod ochranou Svetového fondu divokej prírody.

 

 

 

Zdroj/autor: tunisiatourism,tnrpcr,tnto,drom

VIDEO Sidi Bou Said a Kartago

 

 

 



Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 4. máj. 2024. Meniny má Florián.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa